6% ходили на протестите, заявка за участие дават 36 на сто

58% искат оставката на правителството, но 32 на сто са против
130
6% ходили на протестите, заявка за участие дават 36 на сто
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

6% твърдят, че вече са ходили на протест срещу правителството. Този дял условно се равнява на около 300 хиляди души. 36% казват, че тепърва биха участвали в протест срещу правителството. В протест в подкрепа на правителството казват, че биха участвали 8%, а че вече са участвали казват 2%.

Още по темата

Данните са от независим експресен сондаж на „Галъп интернешънъл“, проведен на 13 юли сред 700 души.

Съществена част от деклариращите, че протестират, са млади хора. В София протестният потенциал е по-висок. В останалата част на страната е очаквано по-малък и това вероятно се дължи на повече страх. Но събитията показват, че настъпва промяна. В София към момента на изследване са протестирали около 10%, което би могло да означава и около 150 хиляди души. 
 
58% приемат, че е нужна оставка на правителството, 32% са против. Останалите не могат да преценят.
 
Данните възпроизвеждат и традиционната структура на мненията при въпрос за доверие в правителството. В същото време обаче тези данни показват, че стабилизацията на имиджа на правителството около ситуацията с коронавируса е била по-скоро временна и е отложила действието на по-дълбоки процеси.
 
Като че ли навсякъде по света, през първите 3 месеца, разпространението на Ковид консолидира властта навсякъде и премахна партийността от съзнанието, а сега започва обратният процес – настроения за промяна. Това вече бе регистрирано в Германия, Франция и други страни.
 
Сондажът е проведен чрез телефонен панел. Абсолютна максимална грешка 3.7 при 50% дялове. 1% от извадката е приблизително равен на около 55 хиляди души.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
14
 
! Отговори
Джо преди 3 години
58% искат оставка, а къде са тия 58% по време на изборите? Или целта им е да свалят правителството, а после някак си сами да се изберат "новите" хора, за които всички мечтаят, ама без да ходим да гласуваме. Накрая едни и същи си управляват, и след време айде пак оставка... "Всеки народ има правителството, което заслужава" - Местр
83
8
 
16
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Аве, дрогаре, току що се прибирам от Царската градина, заведението на гърба на галерията Тобако Гардън. Бяхме там с гаджето да пием по едно Мохито и да хапнем сандвичи. Като си тръгнахме минахме през смешния ви протест. Хахахаха, има-няма да бяха 1000 човека, полицаите бяха 3 пъти повече. Пускат се някакви песни от уредби, викат, танцуват и пият. Интересно, в заведението където бяхме и явно не ви е по джоба нямаше нито един платен от Черепа маргинал. Вие сте по магазинчетата и патрончетата :)))
82
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те 320 герберунгела не могат да съберат в София, че караха говедата с автобуси от цяла БГ, ама иначе 32% били против...
81
6
 
12
 
! Отговори
Гледам по ТВ преди 3 години
и си мисля:къде видяха 300 000 души на протест?Къде в София се събраха150 000 души да протестират?Сещам се,когато е решавал какви данни дакаже,Райчев е бил в тоалетната и е добавил двете нули отзад на бройката.
80
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И къде са тия 32% против, че нещо не ги виждам? Пак поръчкови проучвания...
79
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много беловласи и плеши ви старч оци на тия протести през деня.А вечер маскирани без делници трошат и палят- лум пени.
78
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гуранов нали е най-успешния с еврозоната пък е уволнен. Гешев е най-големия професионалист по право на планетата, но е бил вице на Цацаров докато Божков точи.
77
0
 
0
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
Един горещ поздрав с парчето Rise на група H.E.A.T от тази година, групата е известна в Германия, май в България не е, но клипът си заслужава да се види, надъхващ е ;)
76
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес има още повече хора.Повечето са млади, красиви и с интелигентни лица хора! Браво! Няма го "лошият мат'риал", който точно избра Бойко
75
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Провокаторите на протеста се оказаха хора на Гешев. Тези, които хвърлиха бомбите бяха на акцийката "Гешев е радост". Гешев на практика опита да направи терористичен атентат срещу хората. ОСТАВКА!
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тафете си нещо, недейте така да се връщате от протестите с празни ръце. В центъра е пълно с мутренски заведения и магазини на мутрите за плячкосване. Нали уж сте против мутрите? Плячкосайте им поне оборота.
73
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога няма да гласувам за БСП и Радев, това е най сигурното нещо на света, ще гласувам за такъв който иска да изгражда.
72
8
 
2
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Герб е една безидейна котерия, обединена единствено от възможността да се лапат еврофондове.Иначе като личности са тотални бо клуци, сега правят мили очи, за да успят протестърите, после ще им хихикат зад гърба.Изметете ги и въобще не им слушайте бръщолевенията.Единствено тукат в зъбите заслужават и никви обяснения.Оставите ли се да ви подхлъзнат пак, ще съжалявате цял живот.
71
10
 
11
 
! Отговори
Тони преди 3 години
Платени смешници, аз даже се чудя за какво изобщо Борисов свиква пресконференции и им се обяснява, при 7 милиона население излезнали някакви напушеняци 3000 човека и викат ''оставка'' и това било ''народа'' ахахахаха какъв народ сте вие бе, във Франция имаше многомилионни протести години наред и Макрон дори не е произнасял думата 'оставка'. Пълен цирк и пародия !
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я не съм от Софето, от малечка община съм, тука ората ги е страх да гъкнат
69
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бербатов е убиец и световно издирваният Дейтън , а тоя сайт са го превърнали в един гугълски ***
68
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка!
67
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И по конституцията ли са пипали тия из.роди???????Щом над 50 процента от народа иска оставката, тя автоматично се подава!
66
8
 
4
 
! Отговори
Цъцъцъ преди 3 години
Имаше една приказка,: клан, клан , недоклан, та и тука така, пише ясно 300000.И тая цифра реално не отразява нищо, защото процента който НЕ подкрепа Биби е 58%Който иска да смята, съмнявам се че повечето от тролчетата могат.Затова няма да им дам готовата цифра, надявам се да си размърдат мозъчните клетки и да видят истината.Но понеже и те като вожда си гледат само пачките, се надявам преди края на месеца да са вече на сухо.
65
13
 
7
 
! Отговори
Бюрото по труда преди 3 години
Предлагаме работни места за висококвалифицирани гербери като хигиенисти в ресторанти, вериги магазини и обществени тоалетни. Необходими изисквания към кандидатите: диплома за завършено основно образование и владеене на български език.За мнозинството от необразованият герберски електорат остават отворени позициите към сметосъбиращите фирми, като и сезонни професии като метачи на улиците.