6% ходили на протестите, заявка за участие дават 36 на сто

58% искат оставката на правителството, но 32 на сто са против
130
6% ходили на протестите, заявка за участие дават 36 на сто
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

6% твърдят, че вече са ходили на протест срещу правителството. Този дял условно се равнява на около 300 хиляди души. 36% казват, че тепърва биха участвали в протест срещу правителството. В протест в подкрепа на правителството казват, че биха участвали 8%, а че вече са участвали казват 2%.

Още по темата

Данните са от независим експресен сондаж на „Галъп интернешънъл“, проведен на 13 юли сред 700 души.

Съществена част от деклариращите, че протестират, са млади хора. В София протестният потенциал е по-висок. В останалата част на страната е очаквано по-малък и това вероятно се дължи на повече страх. Но събитията показват, че настъпва промяна. В София към момента на изследване са протестирали около 10%, което би могло да означава и около 150 хиляди души. 
 
58% приемат, че е нужна оставка на правителството, 32% са против. Останалите не могат да преценят.
 
Данните възпроизвеждат и традиционната структура на мненията при въпрос за доверие в правителството. В същото време обаче тези данни показват, че стабилизацията на имиджа на правителството около ситуацията с коронавируса е била по-скоро временна и е отложила действието на по-дълбоки процеси.
 
Като че ли навсякъде по света, през първите 3 месеца, разпространението на Ковид консолидира властта навсякъде и премахна партийността от съзнанието, а сега започва обратният процес – настроения за промяна. Това вече бе регистрирано в Германия, Франция и други страни.
 
Сондажът е проведен чрез телефонен панел. Абсолютна максимална грешка 3.7 при 50% дялове. 1% от извадката е приблизително равен на около 55 хиляди души.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
5
 
10
 
! Отговори
Електра преди 3 години
Ха ха ха, Галъп на комуняка А. Райчев пак с поредната стъкмистика. Тоя пасквил къде го изакаха, на *** или при опулиния Ян Бибиткян, и ония некадърник ***, коrто го л***пат на Черепа...
63
4
 
11
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Ходят само разни хипстъри, наркозависими и разбира се армията на Чери баба от дубай да вземе някой лев . Скоро ще им спре сухото за тревица и протестите приключват хахахахаха смеех смеееех
62
3
 
3
 
! Отговори
K преди 3 години
6% даже са много... В Априлското въстание например участва по-малко от 1% от населението - типично за гяурската безропотна рая
61
8
 
10
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 3 години
СМЕНЯМЕ СИСТЕМАТА:РАДЕВ НИ ПРАВИ РУСКА ГУБЕРНИЯ, А БЪЛГАРИЯ ИГРАЛНА ЗАЛА, И ВСЕКИ САЛОН--ПУБЛИЧЕН ДОМ ПРИ ЧЕРЕПА!ЧАЛГАРА--МИН. НА КУЛТУРАТА. ХАХАХААА...
60
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един интелигентен и здравомислещ човек никога не би паднал толкова ниско за да гласува за мафиота от СИК. Затова и на контрапротеста множеството беше от ромските махали.
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От изнесеното в статията излиза, че протестиращите са 700 души от които 6% са за оставка, а 8% са за ГЕРБ.
58
12
 
5
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Герб е една безидейна котерия, обединена единствено от възможността да се лапат еврофондове. Иначе като личности са тотални бо клуци, сега правят мили очи, за да успят протестърите, после ще им хихикат зад гърба. Изметете ги и въобще не им слушайте бръщолевенията. Единствено тукат в зъбите заслужават и никви обяснения. Оставите ли се да ви подхлъзнат пак, ще съжалявате цял живот.
57
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Корнелия, Радев, сестра Галева и Румен Петков ли ще направят дясна коалиция?Напил си се рано рано."Умишлено ли се правиш на глупав или си фен Тиквата? Ако е второто, значи ти е генетично заложено.
56
2
 
3
 
! Отговори
българин преди 3 години
Е щом са нагли за кокала .Могат да станат и повече. И ще станат.Тепърва тръгва всичко.
55
3
 
6
 
! Отговори
Десен преди 3 години
Силно дясно правителство, да се грижи за бизнеса, а пролетарчетата да бачкат и да не се обаждат!
54
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 56Печелиш първо чекмедже !
53
4
 
4
 
! Отговори
Предложение преди 3 години
Предлагам да изгоним некадърните комунисти от ГЕРБ и да назначим кадърни капиталисти да ни въведат капиталистическия строй да ставаме капиталисти и да забогатяваме и да живеем богато като истински капиталисти!
52
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Системо, системо, смени се системо, смени се!
51
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 51Корнелия, Радев, сестра Галева и Румен Петков ли ще направят дясна коалиция?Напил си се рано рано.
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
6% били !Ами, ако са питали тези дето правят оборка на жълтите павета може и толкова да са...ама не вярвам.Съмнявам из между българите да има толкова тунеядци, които да мечтаят за чекмеджета с пачки, разхождайки се ката гламави по "царя", покрай руската черква, пред троянския кон срещу народното събрание, до паметника на съветския окупатор - Кръгом и обратно, където ги посреща Фигуранта с вдигнат юмрук и ги обявява за борци за "свобода" Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант
49
3
 
6
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 3 години
Едни правят стачки..... УМНИТЕ ТРУПАТ ПАЧКИ.... ХАХАХААА....!!НЕМА ЛАБАВО ПАК ЩЕ СТЕ ОТ СТРАНАТА НА БУЛКАТА......!
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Долу написах,че не ми е ясна цялата тая ситуацоя,някой би ли ми обяснил как и от кого щв се управлява държавата?"Коалиционно дясно правителство. Това не го мисли, приоритет е първо да бъдат разкарани калинките на сикаджията.
47
1
 
1
 
! Отговори
Алооо преди 3 години
Така ли преброявате врабчетата милиони повлякохте за броене.
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу написах,че не ми е ясна цялата тая ситуацоя,някой би ли ми обяснил как и от кого щв се управлява държавата?
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 44Щом комунист се стреми да направи нещо, бъди сигурен, че ако успее, това ще донесе обедняване и неприятности на мнозина и то от средите на работливите и инициативните.