6% ходили на протестите, заявка за участие дават 36 на сто

58% искат оставката на правителството, но 32 на сто са против
130
6% ходили на протестите, заявка за участие дават 36 на сто
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

6% твърдят, че вече са ходили на протест срещу правителството. Този дял условно се равнява на около 300 хиляди души. 36% казват, че тепърва биха участвали в протест срещу правителството. В протест в подкрепа на правителството казват, че биха участвали 8%, а че вече са участвали казват 2%.

Още по темата

Данните са от независим експресен сондаж на „Галъп интернешънъл“, проведен на 13 юли сред 700 души.

Съществена част от деклариращите, че протестират, са млади хора. В София протестният потенциал е по-висок. В останалата част на страната е очаквано по-малък и това вероятно се дължи на повече страх. Но събитията показват, че настъпва промяна. В София към момента на изследване са протестирали около 10%, което би могло да означава и около 150 хиляди души. 
 
58% приемат, че е нужна оставка на правителството, 32% са против. Останалите не могат да преценят.
 
Данните възпроизвеждат и традиционната структура на мненията при въпрос за доверие в правителството. В същото време обаче тези данни показват, че стабилизацията на имиджа на правителството около ситуацията с коронавируса е била по-скоро временна и е отложила действието на по-дълбоки процеси.
 
Като че ли навсякъде по света, през първите 3 месеца, разпространението на Ковид консолидира властта навсякъде и премахна партийността от съзнанието, а сега започва обратният процес – настроения за промяна. Това вече бе регистрирано в Германия, Франция и други страни.
 
Сондажът е проведен чрез телефонен панел. Абсолютна максимална грешка 3.7 при 50% дялове. 1% от извадката е приблизително равен на около 55 хиляди души.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
11
 
4
 
! Отговори
За мен че и за вас преди 3 години
Пътя е само един Със мнозинство да управлява Радан
23
9
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
а протестите се предават само по бств всичко други мълчат медиино затъмнениеда не може хората в провинцията да разберат какво става
22
5
 
5
 
! Отговори
Zdr преди 3 години
До АнонименВиж, не са виновни хората израснали в режим, горд съм с постъпките на бабите и дядовците ни, че си задържаха достойнството, много не можаха, това беше целта на този режим, да подтисне и да ги остави безсилни без него. Това и искат с тези оставки, да ни върнат обратно там. Крадецът вика "дръжте крадецът".
21
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За шестаците 6% !Това са само наркофенчетата на мутрата Божков.
20
5
 
9
 
! Отговори
Галъп Интернешънъл?! преди 3 години
Кажи си го ясно и просто,тъй както го казва народът: Това са "Кънчовците" (Стойчев и Райчев).Каквото им кажат от "Позитано" 20, това ще изтипосат като резултат от "независимекспресен сондаж". Независим, но дебело подплатен с финикийски знаци.
19
7
 
0
 
! Отговори
Фигурант преди 3 години
Кабинета пада до ..,..,....2020г?
18
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айдеее боковите"статистици"и броят на протестиращите знаят! Хайде да видим до края на седмицата когато площадите по цялата страна се напълнят,какви услужливи дитирамби ще почнете да реките!
17
6
 
12
 
! Отговори
Това преди 3 години
онази агенция ли е дето все предрича победа на БСП на изборите и все не познава ли е?
16
3
 
5
 
! Отговори
ха преди 3 години
За толкова ли лесни ни мислят, две три снимки в нета, статии с интриги с цел да има цирк, защото простия българин, който за Вас драги, ще се окаже че ви е надраснал и злоупотребата с това ще ви закопае.
15
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунизма е неработеща система и никога няма да е работеща тя е за бавноразвиващи се роби.
14
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1.....А мислиш ли че някоя Свободна медия ще смее да публикува видеото с пачките. Особено оная на Кошлуков Свободната Национална ТАлАвизия. Не, нито една медия даже няма да го излъчат като новина. Те си мислят че след като са национални могат да ни промиват мозъците като по бай Тошово време. Да ама първо ше дуунат кавало и ше глътат.
13
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
200 човека на седянка туй ли са ви протестити бря оффф оф оф оф.
12
8
 
11
 
! Отговори
Умник преди 3 години
Бати социолозите. Значи 94% не ходят на протест. И що? Не може ли другаря Радев да ги задължи, а др. нинова да направи списъци. Като ще връщаме комунизма да е под строй и с твърда ръка
11
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много смел и мъдър народ. Така с мирно протестиране ще махне тиранина Боко Тиквата и даже диктаторите Путин и Ким Чен Ун. Диктаторите ще умрат от скука, като гледат това мирно шествие нагоре-надолу по мегдана.
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки ден да има избори ще ги биеме като шкембе у дувар.
9
8
 
9
 
! Отговори
Krom преди 3 години
Е, щом го твърди кърваво-червения Галъп Интернешънъл, трябва да е така. Нали другари? Нали е така ? Другаря "Президент" нали каза, че е морално да е така?
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ГАЛЪП Е КАТО ВАЩИЯТ САЙТ ПОДЛО...И НА ВЛАСТА АМА СОЙ ВИ ВЯРВА ВЕЧЕ.ОТИДЕТЕ НА ПЛОЩАДИТЕ ДА ВИДИТЕ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС.
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГАЛЪП Интернешънъл беше на онова момченце с брадицата, дето не спря да целува задните части на баце, правилно ли си спомням? Интересно ми е кои точно са анкетираните, предвид факта, че голямата част от гласуващите за ГЕРБ не могат да четат. Явно сте ги интервюирали и анкетирали на живо.
6
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ги пометеме тия на изборите.Тия са разпилени ние сме концентрирани.
5
2
 
4
 
! Отговори
От градо преди 3 години
И азе одиу и видию ортуваме туканка даже остаю осците и тръгни градо туканка да видим Ко че стане сегиз тугиз бря бря