ГЕРБ е силна партия, но може ли без Борисов?

Коментира зам.министърът на външните работи Георг Георгиев
16 юли 2020 22:38, Петя Славова
33

Осми ден на антиправителствени протести в София. От СДВР призоваха за мирни и законни протестни действия и тази вечер.

Не можем от изявленията досега да направим извод за оставка на правителството. Ако искаме да запазим политическа стабилност, правителството трябва да запази своя мандат. Това каза за "Денят ON AIR" зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев и допълни: "Партията е силна и консолидирана."

"Има един единствен човек, без който тя не може и това е премиерът Бойко Борисов", изтъкна той. По думите му не трябва да се стига до стълпновения.

"Протестът е демократична форма да заявиш себе си, но да не забравяме, че много хора не са на протеста. Те осъзнават какво би довело това след себе си", подчерта Георгиев за Bulgaria ON AIR.

Според него никога не е имало принципни различия относно политиката, която трябва да се води.

"Опитват да ни вкарат в манипулация относно коалицията", коментира той и посочи още: "Не разбирам от каква позиция Румен Радев ще попречи на едно или друго събитие да се състои - относно оставка, относно служебен кабинет".

"От мирния протест на първо място печели демокрацията. Какво означава модел в случая?! Най-важните теми, които трябва да засегнем, са социално-икономическите. Нека изчакаме до следващата седмица и да мине вотът на недоверие, обясни Георг Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След 8 месеца ще има избори.Ходете да гласувате.Не се скътавайте ,че после от протести няма файда.
30
1
 
0
 
! Отговори
До 22 преди 3 години
До АнонименДържавата не демократична. Доказателства - изпълнителната власт поръчва на съдебната кой да бъде преследван от прокуратурата, съответно оправдан от съда.Никой не руши институциите, защото протестът не е срещу конкректна институция. Той е срещу ОПГ-то, което е врастнало във всички институции.Умните имали други цели? Какви са тия цели, бе мозък? Нещо Копейкин и Решетников може би (даже не знам кои са тия).Трите дипломи не те правят умен, нито веж. Хората успяват и с една, и без нея
29
1
 
1
 
! Отговори
до 30 преди 3 години
Ей, дрОгарю, на тези които крадоха Брюксел им спираше евро-средствата, а ти изм***мнико много добре знаеш, че на- комунистите спираха евро-парите от Брюксел, но тук заблуждаваш читателите, а Бойко получи милиарди евро за България. читател
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко толкова краде, че на тоя му е откраднал последната буква
27
1
 
0
 
! Отговори
Герб преди 3 години
До КрайЩом е Партия - *** е!
26
5
 
14
 
! Отговори
Край преди 3 години
ГЕРБ е нищо без Борисов и от това личи че това не е партия. Същото е с Атака и Воля и НФСБ. Викат им лидерски партии но всъщност това са банди които без главатаря се пръскат
25
3
 
7
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Какъвто министъро, такъв и заместнико ! Оная поне става за .........е.
24
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавите са ментално увредени алчници!Оставка!
23
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е малкото мутре !
22
4
 
6
 
! Отговори
Мечо Кух преди 3 години
Ако те е захапал кърлеж, ще разсъждаваш ли така 'хубаво, ще го махна този, ама кой да сложа на негово място?'. Същото е и с герб.
21
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко човека сте НЕИСКАЩИТЕ глезени дечица?50 000, 500 000?-Не сте 6 мил. и 900 хил.българи.Само глу-пав човек може със чиста съвест да руши институциите и реда в една демократична държава.Умните, които ви подтикват, имат други мисли и цели в главите си.Имам три дипломи придобити след завършено висше образование и продължавам да се образовам.Не желая кресливи невежи хора да определят съдбата ми.
20
3
 
17
 
! Отговори
българин преди 3 години
МАХАЙТЕ СЕ , БЕ !!!!! НЕ ИСКАМЕ НИ ГЕРБ , НИ БОРИСОВ !!!!!
19
2
 
14
 
! Отговори
Божидар Петков преди 3 години
Този що ми прилича на чистачката от гарата, отпреди много години! А сетИх се, сигурно и е син...
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ е силна партия избрана с гласовете на починалите ни роднини Бог да ги прости. Така станахте вие водеща парти - лъжци и крадльовци долниииииии
17
2
 
13
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Аз мисля че могат и без него .Боко си седи в къщи а Севдито му реди пачките евро в чекмеджето а той ръководи по телефона като ги *** с 200
16
2
 
12
 
! Отговори
Боико иска евро преди 3 години
И златни килчета че онези на шкафа не стигат за баничка
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо пускате такива новини? Да ни вдигате още повече адреналина ли? После да не се чудите защо летят павета, бутилки и прочее предмети на любота...
14
1
 
3
 
! Отговори
УРКО 42,5 преди 3 години
До АнонименНе, дедата ги е пасъл /говедата/ предимно у диктатура. Тъжно, *** такава му е била кармата. Сега сме по-късметлии, може да ги пасем у пълна демокрация. Напрао не се издържа!
13
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У Лидл ше пускат каасии по 2,69 килото!Е и маслинете да ги пуснат така, е тва веке е Европейски съюз, А не като такова да са жлембат по чаршиите! Ай стига уа, Битълси такъви едни!Деда ви се у демокрация е пасъл говедата.Не въ е срам!
12
2
 
1
 
! Отговори
УРКО 42,5 преди 3 години
Вие знаете ли че:Принц Хари и Меган Маркъл обмислят да имат второ дете?Знаете ли ги тиа едни работи, та говорите за други? Ъ?Не въ е срам! Битълси такива!