Коалиционният съвет: Вотът няма да мине, кадрови промени ще има!

Премиерът: Оставките са депозирани при мен
Обновена: 16 юли 2020 10:54 | 16 юли 2020 09:51, Веселина Йорданова
528
Коалиционният съвет: Вотът няма да мине, кадрови промени ще има!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правителството се готви за отхвърляне на вота на недоверие, поискан от БСП. След това коалиционните партньори ГЕРБ и Обединени патриоти ще направят кадрови промени в кабинета.

Коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управлението на държавата до завършване на мандата през пролеттта на следващата година, обяви Валери Симеонов след Коалиционния съвет.

Още по темата
Вотът няма да мине, но промени, ще има, добави вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Служебно правителство, абсурд, тогава ще се подмени протестът, беше категоричен премиерът Бойко Борисов, който нарече президента Румен Радев "фигурант".

Той подчерта и че е абсурдно социалистите да искат вот на недоверие, както и че лицата на протеста нямат капацитета да управляват. Трябва да мислим в чии ръце ще гръмне кризата, настоя министър-председателят по повод на пандемията.

България е правова държава и се движим по правила, депозирани са при мен оставките на тези министри, те бяха при мен, изслушахме ги внимателно, имат голяма подкрепа и са свършили значими неща, подчерта Бойко Борисов.

Той попита и "кой от тези на площада е по-опитен от нас".

Борисов разкри и че вчера му се е обадил бившият президент Георги Първанов, "идеологически противник", който обяснил как в миналото не сме имали подкрепа навън. "Всички държави вдиггнаха ръка България да влезе в чакалнята и в Банковия съюз. И фигурантът излиза да ни дава оценка и то с обидни епитети", подчерта премиерът.

Сега не трябва да се раздвояваме, трябва да покажем, че управляващо мнозинство има в парламента, подчерта Борисов. Според него, ако милеят за държавата, опозиционните партии, включително "Да, България", трябва да кажат как виждат изхода от кризата и с кого ще управляват, ако спечелят избори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


528
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари