ММА боец създаде спортна зала за деца с увреждания в Русе

Светослав Захариев е световен и европейски шампион по граплинг
17 юли 2020 10:13, Анисия Иванова
9

Зала, оборудвана с уреди, пригодени за инвалидни колички, е сбъдната мечта на един силен русенец - Светослав Захариев.

Той е известен MMA боец - световен и европейски шампион по граплинг. След жестока катастрофа остава прикован в инвалидна количка. След години борба и рехабилитация Сисо намира призванието си да помага на деца с увреждания.

"Идеята за залата дойде преди година и половина-две, понеже след като възстанових и двете си ръце, защото след катастрофата имах само една ръка, другата не работеше, започнах да тренирам фитнес. Много често се налагаше да имам нужда от двама-трима човека, които да ме изместят на даден уред, видях тази липса и потребност от това да има зала, в която да може да се тренира от инвалидна количка", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

Залата е изградена изцяло безвъзмездно със средства от благотворителен концерт и много дарения от цялата страна.

"С търсене и хлопане започнахме да събираме средства. Благодарение на община Русе и общинското предприятие "Спортни имоти" започнахме да търсим помещение. Намерихме тази зала и започнахме да работим върху това, сега в карантината я завършихме. Има специализирани уреди, които не съм виждал в България. Може да тренираш от инвалидната количка. Деца с церебрална парализа или с други увреждания да могат да тренират свободно", допълни Сисо.

Сред първите ползватели на залата е 14-годишният Божидар. Той се ражда в края на шестия месец, едва 970 грама. След установяване на уврежданията му той претърпява 12 операции. Рехабилитацията обаче не му е достатъчнa.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Претърпя пълна трансформация. От наркодилър и платен бияч стана пастор и треньор на деца с увреждания. Хубав човек е, но имаше неблагоразумието да си подбере кофти среда. Но поне се усети макар и късно.
8
2
 
5
 
! Отговори
1во райнно. преди 3 години
Русенските ММАци продават наркотици. Всичките.
7
5
 
4
 
! Отговори
dmx преди 3 години
Чудесно, но защо е избрал най-глупавия "спорт", чиято цел е да се осакати другия? Пълна перверзия. ММА биячи са всички престъпници, които пребиват хора срещу пари от мафията. Ако имахме държава, да са ги размазали като ***.
6
9
 
4
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
За да се доувредят ли? Или да научи дауновете как да увреждат и здравите хора?
5
10
 
3
 
! Отговори
от Русе преди 3 години
С парите от наркотиците поне нещо направи.
4
0
 
5
 
! Отговори
Русия преди 3 години
Благородно!
3
1
 
12
 
! Отговори
ММА преди 3 години
Браво! Страхотен човек със страхотна инициатива!
2
0
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПОХВАЛНО!!ЧЕ НЯКОЙ Е РЕШИЛ ДА ПОМАГА ИЛИ РАЗВИВА КАКЪВТО И ДА БИЛО БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ КОЙТО НЕ Е СВЪРЗАН С ХРАНЕНЕ И ЛЕКАРСТВА!!
1
0
 
19
 
! Отговори
Н. преди 3 години
БРАВО!