СДВР: Осем души са задържани при протеста снощи

Открити са ножове, пиротехника, боксове
Обновена: 17 юли 2020 14:23 | 17 юли 2020 13:26, Анисия Иванова
138
СДВР: Осем души са задържани при протеста снощи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Осем души са задържани при снощните протести в столицата. Двама са арестувани за притежание на наркотици, а шестима с ножове, боксове и пиротехника, обявиха от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Зам.-директорът на службата Антон Златанов поясни, че задържаните са част от групата провокатори, които късно снощи сложиха маски и започнаха да хвърлят димки. Граждани обаче направиха жив щит между полицията и младежите с качулки и черни тениски, за да не се стига до нови провокации и сблъсъци с органите на реда.

"Между задържаните има криминално регистрирани, непълнолетни... Палитрата от арестувани е широка", посочи той.

Златанов каза още, че продължава проверката за евентуално полицейско насилие над протестиращи.

Още по темата

"Проверката тече интензивно. Установени са някои от служителите и те няма да работят, докато тече проверката", допълни той.

Зам-директорът на СДВР призова протестът пред бившия Партиен дом да приключва към 21- 22 часа.

"След това картинката се променя, сформират се точно такива агресивни групи, някои от тях употребили алкохол и започва ескалация на напрежението. Ние имаме начини и стъпки за деескалация на това напрежение. Умолявам отново всички протестиращи, когато се стъмни, приберете се, не оставяйте до по-късно, за да не ескалира напрежението", настоя Златанов, цитиран от БНТ.

Той изрази и благодарността си към всички полицаи, които за пореден ден са опазили обществения ред в София.

"Голяма част от тях са там, на своята позиция, в почивния си ден. Други са, след като им е свършила нормалния работен ден. Никой не почива в момента, всички работят и се справят отлично. Поздравявам тази част от протестиращите, които при оформянето на групата агресивни протестиращи, се разграничиха от тях и подпомогнаха да няма ескалация на напрежението. Полетяха доста бутилки, бяхме готови за реакция, но до такава не се стигна, благодарение на доброто взаимодействие на полицията с гражданите", посочи Антон Златанов.

За пореден път той призова протестиращите да проявят разум и да търсят съдействието на униформените, за да се разграничават от агресивните групи сред тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
2
 
! Отговори
Приятел преди 3 години
Провокаторите са от бандата на Боко.Редовно ги праща да провалят мирните протести.Едни полуграмотни шматки от НСА са.Щом стане напечено ,тези платени герберски послушници ходят и предизвикват конфликти с полицията.Стане ли напечено ,бягат и никой не ги гони.
110
3
 
1
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Ако Бойко хвърли кърпата - значи външния натиск е страховит! Не са снимките и протестите дето що го бутнат! Те са : "думам ти дъще, сещай се снахо!" И не е Радев този дето ще го бутне - Радев играе според както му кажат и не вижда къде отива! Не разбира, че падне ли Бойко и той е пътник! Става поредния прелъстен и изоставен!
109
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възпитани симпатизанти на другаря Радев са отишли да протестират мирно, снабдени с ножове и боксове.Сигурно преди това кака Корни им е чела приказки за едни чутовни герои, които посещавали хорските мандри повече от 75 години.
108
1
 
3
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Удар между очите.Много тихо минават американските санкции за Балкански поток! Така Русия елиминира транзита на руски газ за нас, Сърбия, Македония... през американските тръби в Украйна! Какво търсеше сина на Байдън там! Тръмп и Байдън са противници в Америка - тук са заедно!Те и руснаците не са цвете, ама Чичо Сам направо кърти!Финанси и геополитика!
107
5
 
2
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
За съжаление накрая протестиращите ще пият по една студена вода! Както всеки път досега! Чуждестранните кукловоди много се разиграха! Нито Борисов, нито Радев ще спечелят от това ритане по кокалчетата! Ще разберем след време точно какво България е загубила от тези заигравания! Гледайте, ако можете по-голямата картинка - Щатите и Русия / и други /си ги мерят на нашия - българския з+++ик!
106
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи, до там я докарахме, че ако посмееш да кажеш, че живееш добре, здрав си, децата ти са здрави, имаш покрив над главата си и работа, ще те убият с камъни..........и ако посмееш да питаш как щом ти се оправяш в живота при същите условия като тях, а те не могат, ще кажат - късмет си имал....как пък все кадърните и адаптивните имат късмет, другите все някой външен фактор им криви живота?????
105
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сандо 108Е те се променят бройките на протеста. Няколко хиляди протестират, няколко десетки хиляди на кафе около протестиращи. В края на деня медиите казват, че няколко стотин са протестирали от името на няколко милиона.
104
6
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
мизерници !!!! броите задържаните а колко са били на протеста е без збачение.
103
6
 
9
 
! Отговори
бсп преди 3 години
До Да допълня...Браво на Радев, браво на Корнелия!Да живее червената мафия!
102
3
 
7
 
! Отговори
Удар между очите. преди 3 години
Трик по-стар от света на тия протести. Автобуса с екскурзианти беше евтин трик от страна на Боко с цел да провокира *** сред протестиращите. А *** си имат една единствена цел - да търсят провокация с полицията, да я нападат и т.н. В един момент щете-нещеше полицията ще се почувства заплашена и ще започне масово отвръщане на удара. Тогава протестиращите ще ревнат, че срещу тях се ползва сила и правителството пада. Спомнете си Сирия, спомнете си Украйна. Тука интересите са външни.
101
4
 
10
 
! Отговори
един преди 3 години
До ПижоПри положение че има агресивни, пияни и дрогирани протестиращи, хвърлящи бутилки, павета, въоръжени с ножове, боксове и пиротехника какво трябва да прави полицая, да стои и да се радва. Естествено, че ще се отбранява
100
5
 
12
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
До Пижо 100 На протест се ходи да се протестира , а не да се биеш с полицията. И на полицаите търпението свършва. Не може заради някакви гамени, да не може да си видят семействата вече 8 дни.
99
1
 
6
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 години
До ТОП НОВИНА 85 Не е остров на Нинова , а хотел в Халкидики за милиони.Води се на поставено лице.Ама така е. Като се насереш, не се пита какво мирише така гадно.
98
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадеца вика дръжте крадеца. В безморално общество единствената доблестна политическа позиция е аполитичната. Не съм вярвал, че ще го кажа, но сме толкова ниско като национално самосъзнание и добросъвестност, че ДОБРЕ ЧЕ половината България не е в наши ръце, че и това което крета ще доосакатим. Човек на първо място зависи от себе си. Плещещата мутра на власт, колкото и да иска не може да изкара волята от ръцете на способния.
97
1
 
3
 
! Отговори
VAZ 21061 183км/ч преди 3 години
Малко са... Каратиста да прати Делта Гард!~ Баце
96
8
 
9
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Има арестувани протестиращи. Няма арестувани полицаи. Въпреки, че спорд инфо на МВР, полицаите, извършили брутална агресия са установени. Те обаче не са арестувани! Нито има дела срещу тях! Ето затова протестират хората. Ето затова немската преса излиза със заглавия: "България има проблем с демокрацията и върховенството на закона"!
95
2
 
3
 
! Отговори
До кога преди 3 години
ще чакаме информация кой от задържаните е осъден за погромите в които е участвал. Или пак ще има само "криминално проявени". Докото не покажат поне един, който е с ефективна присъда и лежи в затвора, ще смятам, че всико е прах в очите и измама
94
1
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Мафия не се събаря цитирайки напътствията на друга мафия. Мафия не се събаря под ръководството на адвокат. Адвокатите защитават мафията, а не я атакуват!
93
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 91,така де така,разчеквай и убивай,беси и коли,защото ни управлява хунта а пребитите са полицаи,те нашите полицаи много от тях са си баш като протестиращите,но заради свестните им колеги и заради реда в държавата полицията е редно да действа както в НОРМАЛНИТЕ държави,бой,газ и вода!
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 91Зовека знае, че за хубавите работи, трябва да се биеш и да си изцапаш ръцете ...