Караянчева: Към Бесилото на Апостола крачат самопровъзгласили се нови спасители

В своята реч тя цитира пасажи от текстове и спомени на български писатели
Обновена: 18 юли 2020 23:11 | 18 юли 2020 23:00, Нели Христова
251
Караянчева: Към Бесилото на Апостола крачат самопровъзгласили се нови спасители
Снимка: БГНЕС

Председателят на Народното събрание цитира завета на Васил Левски от площада на Карлово - родния му град, където днес се честват 183 г. от рождението на Апостола. "Преди да му окачат въжето, взел причастие и се изповядал", изчете Караянчева мемоарите.

В словото си тя отбеляза, че "Апостола, е осъзнал, че времето е във времето и то нас обръща и не само затваряне, а приобщаване, че българско не трябва да има цар, а всекиму своето, че всички трябва да живеят с едни чисти и свети закони".

Цвета Караянчева цитира пасажи от текстове и спомени на български писатели, описвали Васил Левски, а по средата на словото прекъсна с призив.

"Не от месии се нуждаем днес, не от калпави родолюбци и нравоучители, а от водачи, от люди разсъдливи, готови от себе си да отрекат за общото благо", каза председателят на НС в словото си, в което направи впечатление, че са използвани и архаични книжовни думи.

"Днес вместо права, отстояваме правомощия, от чуждо име съдим, допуснахме в речта си думи, които не струват и грош, но както учим децата си на признателност, трябва да учим и себе си на разкаяние и смирение, не да възкачваме и сваляме кумири", каза Караянчева.

"Докато по пътя към Бесилото на Апостола крачат самопровъзгласили се нови спасители, нам трябва съвършена свобода, не сянка на свобода, рече нявга Каравелов - "за да бъде човек свободен, трябва да желае свобода и другимо", заключи Цвета Караянчева.

Президентът Румен Радев произнесе също слово, но от площада на град Левски, който носи името на Апостола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
0
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Много коментари сте изтрили .Свободна медия ще станете,когато аз повярвам в библейският Бог! С една дума-НИКОГА!
142
0
 
0
 
! Отговори
зоната на здрача преди 3 години
А бе Гешеф-та,нещо се загуби,взе да ни липсва,да не е потънал в
141
1
 
3
 
! Отговори
Фактолог преди 3 години
Цвета ,той Бойко си го каза по телефона каква си ,ама няма да повтарям,то и без това всички тука във форума знаят.
140
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се сеща продажника-фигурант :)
139
2
 
7
 
! Отговори
саки преди 3 години
Караянчева,както е казал народа,умно куче и на голям помен не лае!Ти като проста и селска слива и на святото,безсмъртно бесило на Апостола джафкаш и лаеш,като кърджалийско кречетало,като срама нямаш,достойнство,нямаш,то какво ли имаш?Спри се,замълчи и колкото и да ти е мъчно,ОБРАТНИЯТ ПЪТ ЗА КЪРДЖАЛИ В НАЙ СКОРО ВРЕМЕ ЗДРАВО И ДЪЛБОКО ПОЕМИ! ПРОСТА,СЕЛСКА ПУТК@!
138
0
 
12
 
! Отговори
Бате Пешо преди 3 години
Въпрос към всички герберски *** ,които се пенят тук от злоба.При кое правителство България е на последно място по доходи в евросъюза,при кое правителство имаме най-висок външен дълг,при кое правителство България падна под 7 мил.при кое правителство България е на 110 място по свобода на словото.При кое правителство сме на първо място по смъртност в света,При кое правителство се откраднаха най много пари от еврофондовете,При кое правителство се изнася златто на България ?Нека отговорят
137
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до izhНещо си се опитал да кажеш , но вай не ти е стигнал въздуха !?Да беше се изкашлял - по-смислено нещо щеше да излезе из устата ти !
136
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Левски ли искате да ни вземете?
135
0
 
7
 
! Отговори
генчо преди 3 години
ПРОСТИ ИМ ДЯКОНЕ,ТЕ НЕ САМО ТОЛКОВА ЗНАЯТ И МОГАТ,ТОЛКОВА КОЛКОТО СА ЧЕЛИ,УЧИЛИ.НАПРАВИЛИ И ГРАДИЛИ! ВИЖ ЗА КРАЖБИТЕ ОТДАВНА ШКАФЧЕТА И ТРИКРИЛНИ ГАРДЕРОБИ С ЕВРО НАПЪЛНИЛИ!ПРОСТИ ИМ,ДЯКОНЕ,ПРОСТИ ИМ, НО НАРОДА НЯМА ДА ИМ ПРОСТИ! ОТВРАТИТЕЛНА ПАСМАНТЕРИЯ С ТРОЕН *** ШЕВ И СЕЛСКА БРОДЕРИЯ!СЕЛСКА,ПРОСТА И *** ПУНТАРА,БЕЗ ИЗГЛЕД И С НЕМАРА!
134
1
 
8
 
! Отговори
Лора преди 3 години
Господи,господи Апостоле,да ме простиш,ама тази Караянчева,за сетен път се убеждавам,както говори Вожда на хунтата,е изключително проста,селска кърджалийска слива,та даже и миризлива!Мир на бесилото ти,Апостоле!
133
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Революция и Народен съд!!!
132
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще отговоря на заглавието - тя разказва за ГЕРБ и мисията им.А тя е много проста - да крадат всичко до шушка.И това страшно би се харесало на Левски!Така го тачат!Нолко е лицемерно и подло да използваш Левски да си замажеш гадори.ята.Вие вярвате ли, че жена с подобни качества би харесвала и уважавала Левски.Дайте да им видим тефтерчетата с отчетите.Имаше едно , дето пишеше кого да ударят, ама си го самооткраднаха.Ако бях на карловци, нямаше да участвамв това позорище.
131
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как стигнахме до тук.За 30год такаква деградация,не мога да си го обясня?Като съборихме бай Тошо ни обясняваха как за 20г.ще настигнем Европа.Мислих си -Какви 20г ?За 5г.сме се оправили!...А пък то...?Ужас!Бодигарда муминистър -председател!?
130
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоТая крилата фраза на пекинската пУтица трябва да бъде издълбана на една много дебела дъска и после бой с нея до поси*ане на всички еднокнижни ***, дето управляват. Откъде ги е намерил баце всичките тия ретарди, дето заглавието дори не могат да си кажат? То умишлено да търсиш такива умствено недоразвити, трудно ще ги намериш.
129
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първите две места по простотия са окупирани от Плевнелиев и Ръбъла(то не се учи-такъв се раждаш)За третото се води оспорвана битка, Цвета е с реални шансове.И Бистришкият тигър е техния сен-сей!
128
0
 
6
 
! Отговори
ДО izh преди 3 години
Любимият ти Р. Плевнелиев, дни преди да напусне Президентството, бе в Шумен и участва честване на юбилейната годишнина на НЧ "Добри Войников 1856". Написаха му речта и, тъй като не може да помни, почна да чете. Някъде по средата за момент вдигна погледа си от листа и....край! последните прочетени думи бяха "Емануил Васкидович" Предъвква ги, предъвква докато измисли две - три думи,за да завърши по някакъв начин словото си. присъстващите едва сдържаха смеха си.
127
3
 
3
 
! Отговори
izh преди 3 години
Айде бе, На хора дето им пишат речите, а те цяла нощ не спали за да ги поразучат, а накрая сричат като първолаци да ги величаете като мераклии за спасители. Ама за комунист-овенен овчите мозъци го броят за голяма работа. Абе голяма , голяма ама фекалия
126
3
 
11
 
! Отговори
TOLKOVA преди 3 години
е проста, т.е. неука, че дори не може да преписва и цитира правилно чуждите мисли /даже не ги разбира/. За архаичните думи да не говорим - такава неграмотност, че да те хване срам. И тази проста """"" е начело на Народното събрание!!!
125
3
 
8
 
! Отговори
политгонорея преди 3 години
представяте ли си как Буда си е мил органа след като го е умъквал в нейния органоще го сърби, пари и капе
124
0
 
2
 
! Отговори
към преди 3 години
бесилото-начело с *** !