Протестите в кадър: Ден 10, лошото време не спря протестиращите

Днес хората ще застанат и зад правото на Данаил Кирилов да публикува във Facebook
Обновена: 18 юли 2020 20:09 | 18 юли 2020 20:02, Нели Христова
408

Снимка: БГНЕС

И лошото време не спря протестиращите - за десети пореден ден те започнаха да се събират в Триъгълника на властта. За разлика от предходните вечери обаче днес няма толкова засилено пролицейско присъствие. Протестът този път започна в 19 ч., а не в 17 ч., както бе през седмицата.

През предишните дни демонстрантите традиционно тръгваха на шествие от Президентството. Не е ясно дали лошото време няма да наруши традицията. И в събота на място има засилено полицейско присъствие.

От събитие, организирано в социалните мрежи, стана ясно, че в 19 часа ще се организира и митинг в защита на правото на правосъдния министър Данаил Кирилов да публикува в социалните мрежи. Това му беше забранено преди дни от премиера.

“Различен свят не се прави от безразлични хора” – плакат с такъв надпис издигат протестиващите срещу правителството и главния прокурор, които отново са на площада за 10-и пореден ден въпреки дъжда в София, предаде БГНЕС.

В началото на десетия антиправителствен протест по звуковата уредба в центъра на София отекнаха стиховете на Христо Ботев “Моята молитва” – химн на правдата и честта. Стиховете са записани от млади актьори, специално за протестите.

Протест има и във Варна, и в Русе, и в други големи градове на страната.

В деня, в който отбелязваме годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски, много от протестиращите носят плакати с лика на Дякона.

Протести има и в редица европейски столици, където българските общности зад граница изразяват подкрепа към исканията за смяна на порочния модел на управление. В Лондон, в Париж, в Мадрид и в Копенхаген нашенците зад граница издигнаха собственоръчно направени плакати с познатия от София лозунг: “Няма леви, няма десни – всички сме ви бесни”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЛЕД ТОВА НАБОРЕ, СЕ ПОЯВИ ЕДИН ДЕТО ЗАПОЧНА ДА СТРОИ- ТИ ПРЕДИ 10/20Г ОБИКАЛЯЛ ЛИ СИ БГ- БЕШЕ ИСТИНСКИ ЛУНЕН ПЕЙЗАЖ- ГОЛЕМИТЕ ЗАВОДИ, ТЕЦОВЕ- РАЗДАДЕНИ НА НОВИТЕ ГОСПОДАРИ ЗА ЛЕВЧЕ В РАЗВАЛИНИ, ПЪТИЩАТА И ТЕ, ТА НОВИТЕ ГОСПОДАРИ И ЛАКЕИТЕ ИМ ЗАПОЧНАХА ДА ДУДНАТ- НИЙ АСФАЛТ НЕ ЯДЕМ И ТОЙ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА- ПА ТЕ КАК СИ ЗНАЯТ РИТНАХА ОЩЕ ЕДНА ТУКОВУ КТБ И ПАК НИЙ НЕ СМЕ- ТЕ СА- ТА ТЪЙ НАБОРЕ- ЛОШАВА РАБОТА Е ТОТАЛНАТА ЧЕРВЕНА ШИЗОФРЕНИЯ...И ПАК БЕСИЛА ПО ПЛОЩАДИТЕ ВЗЕХА ДА ДИГАТ....
288
7
 
17
 
! Отговори
Ким Филби преди 3 години
Най-добре проличава дългата ръка на Черепа при протестиращите българи в чужбина. Те дословно са усвоили една от неговите опорни точки - за лозунга "Няма леви, няма десни...". В България този лозунг не се ползва от метежниците, защото беше осветлен в зародиш. Но в чужбина явно не са разбрали откъде произлиза.Уж българите в чужбина имат по- високи доходи, но изглежда някои са закъсали и се нуждаят от парите на Божков.
287
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕХ НАБОРЕ- ТЪРСИШ СИ ГОДИНИТЕ ЧАКАЙ ДА ВИДЯ И АЗ МОИТЕ- ЧАКАХМЕ КОМУНИЗМА, ТРЯБВАШЕ ВСЕКИ МОМЕНТ АХА, АХА АМА НЕ- МАГАЗИНИ ТОТАЛНО ПРАЗНИ, А НА ГРАНИЦАТА НИ ГЪРМЯХА АКО ИСКАХМЕ ДА Я МИНЕМ, МИН ЗАПЛАТА-120/160ЛВ, ПОСЛЕ- 5500ЛВ- А ТО СИ Е 1.8ДЛ ДА НА МЕСЕЦ, А ПОСЛЕ 11ЛВ, 15ЛВ, 20ЛВ- ДА НА МЕСЕЦ- В ТОВА РАЗДЕЛНО ВРЕМЕ ДРУГАРИТЕ РАЗДАДОХА СПЕСТЯВАНИЯТА НИ В БАНКИТЕ НА ЧЕРЕПИТЕ И ГИ НАПРАВИХА НОВИТЕ ГОСПОДАРИ, А НА ВРАТАТА НА БАНКАТА НИ ЧАКАШЕ ЕДИН ОГРОМЕН КУКИШ- ПОСЛЕ И КТБ ТА ТАКА НИ НАГЛАСИХА ....
286
0
 
14
 
! Отговори
трети преврат преди 3 години
До всичко е БКП-ДСГоцеДаганСимеончо
285
2
 
6
 
! Отговори
всичко е БКП-ДС преди 3 години
Умиране има - отърване няма!
284
1
 
11
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Студентът по право отличник от Хага там ли беше?
283
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ме извинява господинът(или другарят) от първо фото, ама годините си ги пропиляха неговото поколение в миражи, заблуди, фанатизъм и лековерие. Това са любители на пиесата "В очакване на Годо".
282
0
 
2
 
! Отговори
Значи! преди 3 години
Един по един *** започнаха да бягат, само най-наглите като Симеон 2 се върнаха, защото си мислеше и си мисли, че е недосегаем! Сега за ***, че има още за изхвърляне има. Аз бях да се хванат и да не избягат и да си изчистят ... от самите тях. Но тъй като фекалната купчина стигна не до Рая, а по-високо до Валхала нещата се усложниха много. Аз казвам, че Балдир е бил и ще бъде Българин, обаче много гадно го убиха и ще платят цената за... си!
281
1
 
0
 
! Отговори
Взор, взирам се, виж преди 3 години
Виждам, виждаш, виждате, виждаме, виждате, виждат - вежда!
280
6
 
1
 
! Отговори
Каскет ли? преди 3 години
Мойта шапка е друга!
279
3
 
0
 
! Отговори
Знаеш ли к'во! преди 3 години
Термина кьорфишек много ме кефи - отчасти турцизъм, отчасти българска дума. Взор е българска дума, сляп е българска дума, кьор малко звучи едно такова, но идеята е готина - фуниика и тръбичка - южноамериканците му казват сурбакан и принципно в Южна Америка убива, с отровата на едни жабки, тука не убива просто кьорави!!! Демек иска да те ослепи в земя на слепци, че ако виждаш ставаш опасен! Ходи се гръмни!!!
278
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво обясняваш каскет смачкан?
277
2
 
4
 
! Отговори
Обяснявам пак: преди 3 години
Некви популисти само крещят: Няма такава държава, някой трябва да изхвърли ***, крещят за пружини, а всъщност всичко е просто рейтинг и популизъм. В смисъл посланията са горе долу точни, обаче няма никакво намерение, нито има капацитета и експертите да го направи, даже и не знае откъде да почне, в главата му са само шерифи, 110 депутата и не знам още к'во! Как и да го гледаме нищо от това не мое се случи ... Ама викай си колко искаш - антисистемни играч на статуквото - демек кьорфишек! ЦРУ!
276
5
 
2
 
! Отговори
Обяснявам: преди 3 години
Преди време едно мамино синче ми каза, че има купувач за моя картина, пратих му я за чужбина,така и не ми плати парите ....и оттогава досега едни 150 $ все ми не стигат да съм ок! Същото е с едни 500 милиона надплатени за едни работи. Все не стигат точно толкова да оправим жизненоважен отрасъл на икономиката като образованието! И с течение на времето загубите станаха 1 милиард, в дългосрочен план станаха 10 милиарда, а още по-далеч във времето ъъъъъъъъ
275
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е Румен Божков да вдигне яростно юмрук срещу българските граждани.
274
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е то хубо платили сте им платили, ама поне им кажете за какво да стачкуват, че хората само се скитат безцелно.
273
10
 
8
 
! Отговори
за дядката с плаката преди 3 години
Най-хубавите години от живота ви бяха преди 89-та. И държавата ви беше държава и живота живот нищо, че без банани. Конкретната година въртяхте протестчета както сега, скачахте от радост, развявахте знаменца на тогавашното СДС приветствайки демокрацията и плюейки "лошият" Бай Тошо. Сега циврите пак ама тая държава беше разсипана още далеч преди Бойко от Костов, Монката Сакскобургготски и Серго и куп други ама тогава спахте.
272
7
 
8
 
! Отговори
А пред телевизията? преди 3 години
Протест уж срещу Кошлуков заради принципи, а всъщност позитанковците се борят за тяхното момче Горан Благоев, да го катапултират към високи постове. Нали е женен за тяхно момиче?Аман от червени връзкарчета!На писмения изпит за ТV-водещ Горан Благоев е на 46-о място, но после при събеседването предпочели него въпреки провинциалния му изговор,който и до днес трудно преодолява.Жена му в началото на трудовия си стаж в БАН толерирана и тикана нагоре от тъмночервени лели,после за повече пари другаде
271
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече и американците не ги искат тия
270
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка и затвор