Протестите в кадър: Ден 10, лошото време не спря протестиращите

Днес хората ще застанат и зад правото на Данаил Кирилов да публикува във Facebook
Обновена: 18 юли 2020 20:09 | 18 юли 2020 20:02, Нели Христова
408

Снимка: БГНЕС

И лошото време не спря протестиращите - за десети пореден ден те започнаха да се събират в Триъгълника на властта. За разлика от предходните вечери обаче днес няма толкова засилено пролицейско присъствие. Протестът този път започна в 19 ч., а не в 17 ч., както бе през седмицата.

През предишните дни демонстрантите традиционно тръгваха на шествие от Президентството. Не е ясно дали лошото време няма да наруши традицията. И в събота на място има засилено полицейско присъствие.

От събитие, организирано в социалните мрежи, стана ясно, че в 19 часа ще се организира и митинг в защита на правото на правосъдния министър Данаил Кирилов да публикува в социалните мрежи. Това му беше забранено преди дни от премиера.

“Различен свят не се прави от безразлични хора” – плакат с такъв надпис издигат протестиващите срещу правителството и главния прокурор, които отново са на площада за 10-и пореден ден въпреки дъжда в София, предаде БГНЕС.

В началото на десетия антиправителствен протест по звуковата уредба в центъра на София отекнаха стиховете на Христо Ботев “Моята молитва” – химн на правдата и честта. Стиховете са записани от млади актьори, специално за протестите.

Протест има и във Варна, и в Русе, и в други големи градове на страната.

В деня, в който отбелязваме годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски, много от протестиращите носят плакати с лика на Дякона.

Протести има и в редица европейски столици, където българските общности зад граница изразяват подкрепа към исканията за смяна на порочния модел на управление. В Лондон, в Париж, в Мадрид и в Копенхаген нашенците зад граница издигнаха собственоръчно направени плакати с познатия от София лозунг: “Няма леви, няма десни – всички сме ви бесни”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На изборите ще лапнат дървото герберастите
268
1
 
10
 
! Отговори
До до протестер преди 3 години
Фира сте дали вие *** платени и от простотия
267
4
 
4
 
! Отговори
До про-тестер преди 3 години
Защо не си си довършил брътвежа?Да не си дал фира от злоба?
266
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя да подава оставка или ще го изринат всички са за затвора там какво ги чака не им е ясно всички ги чакат
265
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Обявявам наградаДа живеят мутрите!
264
15
 
10
 
! Отговори
До Обявявам награда преди 3 години
СмехуркоНикой нищо не трябва да ти доказваИма си офицялни сводки на полицията. Чети гиЗа пример: Онзи ден когато във Пловдив мутрите едвам събраха 7 активисти да викат "оставка на президента", антиправителственият протес в същият град беше 7500 души , по данни от полициятаа ти тука си плещи, че не били повече от 2000 в СофияЖалки стеОСТАВКА МУТРИ!
263
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен128Чети Робърт Бърнс, за да си изясниш какви синоними има тази дума.Много точно е написал човекът на плаката си.
262
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПротестерА колко ще плащат?
261
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ме кефи как се титуловат умните, красивите, младите и т.н. все едно няма други умни, красиви и т.н. а може и други титли да си слагат заблудените, подстрекаваните или направо лу.мпените както каза шефа от Дубай.
260
0
 
5
 
! Отговори
Елдорадо преди 3 години
Пуснах мин. заплатите в района и имам минуси хаха... може ли някой от тези с минусите да ми каже защо... не вярва на истинските статистики или го прави за спорта...България - 311,82Сърбия - 228,00
259
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Средно по 2000 максимум да е имало.. пълен цирк и те не знаят за какво протестират
258
4
 
3
 
! Отговори
ОНЗИ преди 3 години
ПРОТЕСТЪР СИЛНО СЪМ ВПЕЧАТЛЕН ОТ ВАШАТА ДЕФИНИТИВНОСТ И ЦЕЛЕНАСОЧЕНОСТ !!! АЗ СЪМ С ВАС !!! ТРЯБВА ДА ИЗХВЪРЛИМ *** И ОПРАВИМ ДЪРЖАВАТА !!! ТЕЗИ ГОВ...Н...ЯРИ НЯМА ДА БЪДАТ ИЗБИВАНИ А ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧАТ ДА РАБОТЯТ И СЪЗДАВАТ БЛАГА - СЕГА САМО КРАДЪТ И СВИНЯТ !!!!
257
12
 
13
 
! Отговори
Обявявам награда преди 3 години
Обявявам награда за всеки който успее да докаже че поне на един от протестите пред триъгълника на властта през тези 10 дни е имало над 2000 човека. Можете да използвате видео или снимка и да преброите собственоръчно или с помощта на програма или киноматографски способ. Защото много лъжи, манипулации и митове и легенди се изписаха по медиите. Но истината е че протестът в София никога не е надминавал 2000 души. Факт. Което е нищожно за град в който живеят 2 милиона души.
256
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПротестерИ като дойдете на власт ще започнете да избивате несъгласните с вас, така ли?
255
15
 
10
 
! Отговори
Протестер преди 3 години
БЪЛГАРИ, НЕКА СЕ ОБЕДИНИМ ОКОЛО ПРИЗИВА НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА ПРОТЕСТА И ОТ ПОНЕДЕЛНИК РАНО СУТРИНТА ДА ОСЪЩЕСТВИМ ТОВА, КЪМ КОЕТО ТЕ ПРИЗОВАВАТ - ПЪЛНА БЛОКАДА НА ВСИЧКО ДО ИЗГОНВАНЕТО НА ХУНТАТА ОТ ВЛАСТТА. ТОВА Е ПЪТЯТ КЪМ НАШАТА НЕЗАВИСИМОСТ И СВОБОДА.ХОРА, ИДЕИТЕ ВИ СА ПРАВИЛНИ И ВСИЧКИ ВАШИ ПРЕДЛОЖЕНИЯТА СА НАПРАВЕНИ ОТ ДОБРО ЧУВСТВО, НО НЕКА ВСЕ ПАК ПОСЛЕДВАМЕ ОСНОВНОТО В ТЕЗИ РЕШИТЕЛНИ ЗА РОДИНАТА НИ ВРЕМЕНА, А ТО Е ПО МИРЕН ПЪТ ЧРЕЗ ДЕМОНСТРАЦИИ, БЛОКАДИ И ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ ДА ИМ ПОКАЖЕМ, ЧЕ ТИЯ, СРЕЩУ КОИТО ПРОТЕСТИРАМЕ СА ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУПОВЕ. СЕГА ИЛИ НИКОГА! АКО ПРОДЪЛЖАВАМЕ
254
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За разлика от предходните вечери обаче днес няма толкова засилено пролицейско присъствие. -----Ми няма, те сами се пазят.Вместо да сметат ушевите, те хванали двама по-смели и ги предали.... Чакайте Бойко да се трогне от мирен протест.
253
9
 
3
 
! Отговори
коко преди 3 години
До Анонименгерб са аут при партията на царя
252
2
 
10
 
! Отговори
izh преди 3 години
Е, не всички на площада са платени. Едни ходят да крещят и псуват скрити в тълпата. Организаторите са от теси среди дето през периода 90-96 додина родовете им се награбиха с толкова пари и имоти, че всички мислехме че няма да могат да ги пропилеят. Да, ама не. Сега усетиха договорената европейска помощ плюс първата стъпка в Европа/чакалнята на еврозоната/ Това създава правила и опазване на награбеното. Защо някой друг да обере лаврите и ги изрита от сладките топли местенца? Я да вдигнем тълпата
251
4
 
11
 
! Отговори
Доктор ох боли преди 3 години
Предписвам лечение с три компоненета - студен душ, клизми и аспирин. 2 до 10 пъти дневно до спиране на буйстването.
250
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безпризорни левичарски тълпи бродят из София. 3/4 от от участниците в протестите са сеирджии.