Протестите в кадър: Ден 10, лошото време не спря протестиращите

Днес хората ще застанат и зад правото на Данаил Кирилов да публикува във Facebook
Обновена: 18 юли 2020 20:09 | 18 юли 2020 20:02, Нели Христова
408

Снимка: БГНЕС

И лошото време не спря протестиращите - за десети пореден ден те започнаха да се събират в Триъгълника на властта. За разлика от предходните вечери обаче днес няма толкова засилено пролицейско присъствие. Протестът този път започна в 19 ч., а не в 17 ч., както бе през седмицата.

През предишните дни демонстрантите традиционно тръгваха на шествие от Президентството. Не е ясно дали лошото време няма да наруши традицията. И в събота на място има засилено полицейско присъствие.

От събитие, организирано в социалните мрежи, стана ясно, че в 19 часа ще се организира и митинг в защита на правото на правосъдния министър Данаил Кирилов да публикува в социалните мрежи. Това му беше забранено преди дни от премиера.

“Различен свят не се прави от безразлични хора” – плакат с такъв надпис издигат протестиващите срещу правителството и главния прокурор, които отново са на площада за 10-и пореден ден въпреки дъжда в София, предаде БГНЕС.

В началото на десетия антиправителствен протест по звуковата уредба в центъра на София отекнаха стиховете на Христо Ботев “Моята молитва” – химн на правдата и честта. Стиховете са записани от млади актьори, специално за протестите.

Протест има и във Варна, и в Русе, и в други големи градове на страната.

В деня, в който отбелязваме годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски, много от протестиращите носят плакати с лика на Дякона.

Протести има и в редица европейски столици, където българските общности зад граница изразяват подкрепа към исканията за смяна на порочния модел на управление. В Лондон, в Париж, в Мадрид и в Копенхаген нашенците зад граница издигнаха собственоръчно направени плакати с познатия от София лозунг: “Няма леви, няма десни – всички сме ви бесни”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
309
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Васил Божков - президент!
308
0
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
Хубавото нещо на социализма беше ,че бяхме млади с онзи войнишкия.
307
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България собствеността я държат само мутри и комунисти. Аз лично предпочитам мутрите. Не им стига акъла да крадат така наедро като комунистите.
306
2
 
4
 
! Отговори
Ааа преди 3 години
Да не обиждаш само надрусаните младежи с анцузите! Те какво са виновни. Не могат да четат и пишат ама си имат гражданска позиция! А съм някакъв си магистър и нямам капацитет да решавам. Оцъклените шапкари от Левски ще решават бъднините на България.
305
8
 
9
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
Ай сектир с тая сбирщина от Васил Божкови левскарски наркомани и психично болни ***!
304
2
 
16
 
! Отговори
БИПОЛЯРНА ДИАРИЯ преди 3 години
ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ИЗПАДНА В ДИВА ИСТЕРИЯ, ПОБОЛЯХА СЕ ВЕЛИКИТЕ НАДАРЕНИ С ПАРИТЕ НИ ОТ 16+1 БАНКИ, ОТ РАЗРУШИЛИТЕ ФАБРИКИ И ЗАВОДИ ПРЕВЪРНАЛИ БГ В РАЗРУХА И СЕ ПОБОЛЯХА ОТ ШИЗОФРЕНИЯ- ТА ПАК ИЗДИГАТ БЕСИЛКИ..
303
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАБОРЕ НЕ СЕ КОСИ- ЩЕ ХОДИМ ДА ЖИВЕЕМ В ХОТЕЛА НА КОРНЕЛА В ГЪРЦИЯ- ИМА ВСИЧКО ТАМ ЗА ТАКИВА КАТО НАС- ЩЕ ИЗЧАКАМЕ ОБАЧЕ ОНЯ С КАСКЕТА ПЪРВО ДА Я ОСЪДИ А ТЯ ДА ДОКАЖЕ ОТ КЪДЕ ВЗЕ ПАРИ ДА ПРИВАТИЗИРА ТЕХНОИНПЕКС, ОТ КЪДЕ ВЗЕ ПАРИ ЗА ХОТЕЛА, ПОСЛЕ ДА ПОЗАЧИСТИ И ДРУГИТЕ ДЕЦА НАДАРЕНИ С ПАРИТЕ НИ И СЛЕД ТОВА СМЕ НИЕ!
302
0
 
8
 
! Отговори
До Велико НС за да преди 3 години
Разумно пишеш.Добави и разсъждения с какво са заслужили по-малко от 3 000 хрантутника да ползват имоти за 5 милиарда и да им слугуват 3 500 човека,една значителна част от които сас висше образование и вършат повечето от работата на така наречените учЕни?С какво са заслужили да даваме ежегодно 80-100 милиона за издръжка на институцията, в която мързелуват и да наливаме още толкова във Фонд научни изследвания,който си преразпределят пак тези същите?Науката и докторантурите - във ВУЗ, не в БАН!
301
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До десните сриват д-ватТи сериозно ли приемаш думите на Михаил Неделчев? Той ли е представител на десните и на мислещите, които бяха седесари, но не бяха съгласни да се съсипят малкото печелещи заводи. Защото имахме и такива на средно световно ниво.Какво стан с тези несъгласни с шашмите седесари? Изтикаха ги в ъгъла.А Мишо Неделчев продължи живота си постарому. Дундуркан по времето на соца превзет позьор и писач на статии, които никой не чете, а след 1989 - назначен от ДС да излага СДС.
300
2
 
19
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Добре ,от правителството не са доволни,но защо и от главния прокурор.???От обвиненията срещу Божков и Василев,арестуваните шефове на отдел ,,Наркотици",родоизменниците с доказано изнесени секретни документи от хората на Радев ли? И пак да върнем за главен прокурор ухиленият Борис Велчев?...И докога ,,Защо не ги наказват" след подвеждане под отговорност,веднага бива заменено със ,,Защо ги наказват"?. Ами направете списък бе протестиращи !! Ако подгонят Пеевски и него ли защитавате както Черепа
299
0
 
22
 
! Отговори
Къде са? преди 3 години
Твоите най-хубави години господине са ги осакатили овластените негодници и некадърници от времето на социализма.Нашите най-хубави години ги съсипаха наглите внуци на червената върхушка и уж десните тарикати от безкрайния, несправедлив, крадлив преход.
298
1
 
8
 
! Отговори
Велико НС за да се преди 3 години
смени Конституцията.Президентска република,като президентът се избира от НС,предложен от спечелилите изборите.Намаляване на раздутиябюрократичен апарат-ликвидиране на президентството с дублиращите муструктури.Намаляване състава на НС и екстрите за депутатите.Намаляванераздутите заплати на висшите чиновници.Не може да има 50 и повече кратнаразлика в доходите на държавни лица,дребни чиновници и пенсионери.Въвеждане на електронно правителство.Това са искания,а не на Божковитеи на БСП клакьори
297
5
 
12
 
! Отговори
Политическата ни преди 3 години
система е сбъркана.Тя доведе до парадокса пряко избран(макар и катонаказателен вот)президент да влиза в конфронтация с пряко избраниполитически формации.РР за да докаже,че не е амбициозна кръгла нулав политиката,а е,се меси в работата на правителството.И тъй като нямакапацитета да го направи,воден от БСП съветниците си,решава-като неможе да строи,да руши.Трябва:ВеликоНС,смяна на Конституцията исистемата,който спечели избори излъчва одобрен от НС президент исе управлява не чрез скандали.
296
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен ХА СТИГА СЪМ ТИ БОЛ ОЧИТЕ С ГЛАВНИТЕ БУКВИ АКО МОГА ДА СИ ДОКАРАМ ГЛАВНИТЕ БУКВИ И ПРЕВОДАЧ СМЯТАШ, ЧЕ НЕ МОГА ДА ПОЛЗВАМ СТАТИСТИКА ОТ СВЕТОВНАТА БАНКА, ЕВРОСТАТ, РОССТАТ, ЕВРОПЕЙСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА И НЕ МОГА ДА СМЕТНА КАКВО МОГА ДА СИ КУПЯ С 1.8 ДЛ МИН ЗАПЛАТА ПРЕЗ 1996/7Г- СПРАВКА МИН ЗАПЛАТИ ПО ГОДИНИ, НСИ, КАЛКУЛАТОР ИНФЛАЦИЯ, БНБ ОТНОШЕНИЕ НА БГ ЛЕВ КЪМ ДРУГИ ВАЛУТИ ПО ГОДИНИ- НАЙ ГОЛЕМИЯТ ВРАГ НА ЧЕРВЕНИТЕ МАНИПУЛАТОРИ СА ТЪРСАЧКИТЕ И ПРЕВОДАЧИТЕ, АЗ ИЗКРЕЩЯВАМ ФАКТИ.
295
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човекът, който пише само с главни букви, отчита живота в чужди стойности и от чужда гледна точка. Колко са 50 долара, зависи от това, какво може да се купи с тях. При положение, че една памучна риза струва 2 500 долара, 50 са нищо. В САЩ, особено в Силициевата долина, има стотици хиляди бездомни работещи. Защото някои имат много високи заплати и наемите са безумно високи. 50 $ може и да стигат за цял месец. Има един футболист, който праща ежемесечно по 50 долара на всички от своето афр. село.
294
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАБОРЕ- РАДЕВ КАЗА- ДА ИЗМЕТЕМ МУТРИТЕ, АЗ ПИТАМ, А РУСКИТЕ ФУРАЖКИ КОГА, ДО КОГА ЩЕ НИ ВОДЯТ КЪМ ЕВРАЗИЯ, МИЗЕРИЯТА И ТЪМНИНАТА, НАЛИ ИСКАТ СВЕТЛИНА, ТАКА КАЗВАТ, АМА Я ВИЖ КАКВА МИН ЗАПЛАТА ВЗЕМАТ В ГРУЗИЯ- 58 ЕВРО, АЗЪРБЕЙДЖАН- 62ЕВРО, РУСИЯ 118 ЕВРО- И ПАК ЛИ ЩЕ СЕ КРИЯТ ЗАД ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА И ПАК ЛИ ДА ДОЙДАТ РУСКАТА МАФИЯ ДА ДЕЛИ ТЕРИТОРИЯТА НИ- А НЕ БЛАГОДАРЯ РАДЕВ- ДАВАЙ ПОД ПОЛАТА НА ДЕСА, ТАМ НЕ МОЖЕ ТЕ ОТКРИ И ЧЕРЕПЪ!
293
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се ли е сетил малко късно
292
1
 
5
 
! Отговори
десните сриват д-ват преди 3 години
наскоро по повод 30 години от приемането на новата Конституция в "Референдум" бяха поканени Михаил Неделчев и Константин Тренчвя. На въпроса: Защо на кръглата маса не беше договорено как ще се преобразува икономиката на държавата, Неделчев няколко пъти каза: Ние искахме да разрушим системата, не искахме да мислим за нищо друго. Каза също, че поради непрекъснатите си взаимни подозрения в съглашателство всичко се е свеждало до ликвидация на тоталитарната държава.Еднаква политика на десните
291
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разединението им прави силата на онези там в сградите пред които протестирате!
290
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТА НАБОРЕ НОВИТЕ ГОСПОДАРИ СЪЗДАДЕНИ ОТ ПАРТИЯТА МАЙКА ВИКАХА МНОГО СИЛНО ЧЕ СА ЗА ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА, ОБАЧЕ ЕДИН С КАСКЕТ ИМАШЕ СМЕЛОСТ ДА ИМ ПОКАЖЕ, ЧЕ НИКОЙ НЕ Е НАД ЗАКОНА, ДАЖЕ И ТОЯ ДЕТО СЕ КРИЕШЕ ПОД ПОЛАТА НА ПРОСТОВАТАТА СИ ЖЕНА И ТОЙ ДИГНА ЮМРУЧЕ И ВИКНА СМЕЛО- МУТРИ ВЪН ОТ ПРОКУРАТУРАТА- ХА СЕГА ДЕ ТОВА НЕ Е ЛИ ШИЗОФРЕНИЯ- ИСКА ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА, АМА АКО МОЖЕ ТОЙ НАД- ЧЕ КАТО ЗАВАЛЯХА ЕДНИ РАЗГОВОРИ НА ИЗБЯГАЛИЯТ ЕДЪР МИЛИАРДЕР- СЪЗДАДЕН ОТ ЧЕРВЕНИТЕ- КАК СЕ КЕФИ НА ТЪЛПАТА