Заради Гърция: Софиянци ходят до Пловдив и Стара Загора за PCR тестове

Почивките увеличиха броя на направените изследвания у нас
18 юли 2020 09:26, Ния Христова
118
Заради Гърция: Софиянци ходят до Пловдив и Стара Загора за PCR тестове
Снимка: Pixabay

Софиянци ходят чак до Пловдив и Стара Загора, за да си правят там PCR тестове. Причината е, че в сертифицираните лаборатории в столицата вече почти няма свободни часове за изследването до края на месеца.

От 15 до 29 юли пък на българско-гръцката граница влизането в южната ни съседка се осъществява единствено след предоставяне на документ за отрицателен PCR тест, направен не по-рано от 72 часа. Ведната след въвеждане на изискването пред болниците и лабораториите се извиха опашки за изследване. Това накара повечето обекти въведоха предварително записване на часове, пише "Монитор". На много от местата часовете са заети до края на месеца. Така на столичани, които са планирали почивка в Гърция в близките дни, се налага да ходят до други градове.

 
Списък със сертифицираните лаборатории, които имат право да правят PCR тестове, е публикуван както на сайта на здравното министерство, така и на страницата на Министерството на външните работи.
Още по темата
 
От понеделник и в "Пирогов" ще се правят PCR тестове за COVID-19 на пътуващи в чужбина. Ще се издава сертификат на английски език, съобщиха от болницата вчера. 
 
Изследването ще се провежда сутрин от 8:00 ч. до 10:00 часа, а резултатите ще се получават между 12:00 и 13:00 часа на следващия ден от централна регистратура. Взетите проби се изследват в сертифицирана лаборатория за Real Тиме PCR, уточниха от болницата. За да се изследват пациентите трябва да носят двустранно ксерокопие на личната карта, а ако тестът се прави на дете, е необходимо да се преснима и неговият червен паспорт.
 
За да бъде направено изследването не се иска ограничение в консумирането на храна и вода. Цената на индивидуалния тест е 100 лв., семейният пакет за 3 човека е 270 лв., а за 4-ма излиза 350 лв., уточниха още от "Пирогов".  
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
0
 
! Отговори
Свиня преди 3 години
мислех и тази година да ходя в Гърция но тестове висене по КПП та не мога да причиня това на семейството си...Ща не ща ходих на нашто море най-вече заради децата...ми да ви кажа навалица бутане никакъв шанс за някакво предпазване затова и само веднъж излизахме по центъра на Приморско...Инак цените са същите като миналата година или вероятно малко по-високи...Ако някой очаква ниски цени заради кризата да не се надява ...все пак при възможност за избор не бих почивал на бг морето...
98
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 3 години
Епидемиолог ли ще ставаш+Чака те 6 години обучение по медицина/ако имаш средно и издържиш приемния изпит/, после да издържиш изпит за зачисляване на специализация, още 4 години учене - и си готов.Но първо - гимназията.
97
2
 
1
 
! Отговори
до 18 преди 3 години
За кефа на Радев, дето събира народа да Мангърясва по площада, няма да се лишаваме от почивката си.
96
0
 
4
 
! Отговори
към обективни медии преди 3 години
Извинявайте, вие нещо друго освен София и "софиянци" знаете ли?
95
0
 
0
 
! Отговори
1453 преди 3 години
Елате в Турция за тест струва 110 турски лири и Едирне е близо.
94
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече успях да си оползотворя почивката в Гърция - в една щастлива дупка между дните с опашки по границата. Без перипетии излетях от Солун до островите и обратно. И изобщо не ми говорете за туризма в Гърция - на световно ниво е, разбира се нямам в предвид Халкидики, а останалата част от Гърция. Маски, ръкавици, дистанция, индивидуални опаковани прибори в ресторантите, виртуален check in в хотелите и персонални закуски - хората спазват всичко стриктно. Сори, но сме на светлинни години назад ...
93
3
 
5
 
! Отговори
Стига сте бъркали... преди 3 години
Софиянците с провинциалните навлеци.Ха наздраве с едно хубаво бяло вино от магазина на бай Генчо !
92
3
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Няма ли изследване кои Софиянци ходят в Гърцуя?
91
0
 
2
 
! Отговори
До Ира преди 3 години
Много интересно, те хората от 5 години се сцепват да ходят там, а ти чак сега разбираш :D
90
4
 
5
 
! Отговори
ира преди 3 години
Не съм знаела че Гърция е слънцето и въздуха за нашите хора. За първи път тази година слушам тези вопли. Наистина вече ми прилича на задължително мероприятие.
89
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТуристАма то не е задължително да се "почива". Тази дума вече ми звучи като задължителна бригада.
88
1
 
10
 
! Отговори
Пепката преди 3 години
Не харесвам гърците, обаче, Погледнете цените на хотелите и къщите там, и ги сравнете с тук. Еднакви са с разликата, че тук е ол инклузив, а там е със закуска и вечеря. ( все ще прежалиш 15 евро за обяд). Друг е въпроса, че качеството на ол инлузив е меко казано СКАНДАЛНО. Защо ходим в Гърция и не ни се стъпва на нашето черноморие: Чистота,инфраструктура,уникални плажове без подпорни стени, качество, обслужване, без кисели мутри и още много. Веднъж посетил, тук не се връщаш.
87
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех тая Гърция златна бе, те не ни искат, ама вие се бутате да ходите, ето това е .
86
3
 
7
 
! Отговори
Турист преди 3 години
Ако трябва и до Букурещ ще отида да си на правя тест, но на черноморието няма да почивам. И като гледам болшинството от българите сме така.
85
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въртяха , сукаха и накрая алчните *** от помийната яма черноморие пак ще се докопат до някой летовник от България. Не за друго, ами понеже няма къде да отиде - затова отива при тях. Запомнете го алчни *** от мутроморието - ако някой дойде при вас е просто зашото няма къде другаде в момента. Сигурен съм, че ще направите всичко възможно да го одерете жив - сега ви е паднал.
84
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
верно то голям бизнес отвори НОЩ с тия тестове. Четете в афера бг и за далаверата с китайските маски, купени от Ананиев.
83
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не щете на мутроморието, а? айде ходете до загора , после висете по границите, а в гърция - я някоя глоба 150 евра за маска или за неправиилно шофиране, има и урагани... ама като си *** е за дълго. Аз отивам на Черноморието, където няма да има *** шопи и ще прекарам чудесно!
82
1
 
23
 
! Отговори
Пожар преди 3 години
Скоро цяла Европа ще се затвори за нас и ще ни третира като епидемично гнездо!
81
2
 
10
 
! Отговори
Растем преди 3 години
Понеже много здрави и неконтактни хора се изследват, затова и процента заразени излиза релативно нисък. Ако се изключат кандидат-туристите процента заразени ще е над 10% от целево изследваните.
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До NebiАнгличаните бяха със забрана за влизане, не се излагай, Тук, където сме, се чуват немски и май полски, а английски - само развален :)