Цените на имотите у нас ще останат стабилни и през 2021 г.

Eксперт: Пазарът е възстановен на 90% след удара от COVID-19
19 юли 2020 09:22, Красимир Ангелов
112
Цените на имотите у нас ще останат стабилни и през 2021 г.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Какви ще са цените на имотите у нас през следващата година зависи от действията на Европейската централна банка. Вероятно пазарът ще бъде облагодетелстван от разхлабената монетарна политика в Европа, цените ще останат стабилни и дори могат да продължат да растат. Това каза Георги Павлов от Proptech.bg, в предаването "Клуб Investor" по Bloomberg TV Bulgaria.

"У нас пазарът на недвижими имоти е възстановен на 90% след удара от пандемията", посочи Павлов.

Още по темата
"Пазарът е в много добра кондиция, независимо, че много анализатори очакваха, че той ще понесе по-голям шок. Основната причина за спокойствието са банките... Те постъпиха по един неочаквано атрактивен за клиентите начин", посочи той.

По думите на Павлов коронавирусната криза увеличава интереса към къщите у нас, но предлагането все още не е съобразено с рязката промяна в търсенето - то расте с над два - два и половина пъти.

Експертът смята, че тази тенденция ще се запази и предупреди, че когато един имот е много евтин, то има причина за това.

"Коронакризата не доведе до нови тенденции, тя по-скоро ускори съществуващите", смята той. 

Павлов отбеляза, че бизнес имотите са обект на много голяма, ускорена трансформация, като най-засегнати са търговските площи, за които има риск да не се възстановят след пандемията.

Вижте целия разговор във видео материала тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
16
 
! Отговори
до Манипулират ви преди 3 години
И как го изчисли това? Строил ли си някога нещо? Ако правиш палатка може и да спре на толкова ами земя, покрив, архитектура, труд на работници, бетон, тухли, материали, прокарванена ток....Не говори глупости за да се правиш на интересен. Една двуетажна къща да я построиш качествено (без мястото) ти струва около 100-120 хиляди и то без мястото
25
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наемател съм в Лозенец. Само в моя вход има няколко апартамента, запечатани от столична община. А по половината пощенски кутии има известия от куриери с покана за... плащане към къде ли не. Това от две години вече. А то глада тепърва идва. А има нови празни блокове наоколо. За тези две години само нови реклами на агенции за имоти се налепиха по терасите и прозорците тук-там. Това е Лозенец! Мога да си позволя имот, но не бих желал да съм съсобственик с такива некоректни съседи.
24
3
 
6
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 3 години
Мачкай , бай Коронна .Колко то повече мачкаш , токова повече апартаменти ще има .По 15 на човек .Па и за ромите Люлин , Дружба , Надежда и Центъра - ромски квартали.
23
2
 
23
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
До Анонимен Абе какво има да се разбира, той с това си вади хляба и има интерес да продава възможно най-скъпо и да подлъже още няколко баламурника с пари. :) ...Който има пари ще си купи така и така (особено "гурбетчии" от европа), който няма - и без кризата неАз съм от морски град, знам за апартаменти в града, които стоят празни от години, собственици с няколко апартамента, които просто така стоят (някои даже не се и дават под наем). Но въпреки всичко цените си стоят високи през годините.
22
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам живея в 4 етажна кооперация с по два тристайни на етаж. 4 от апартаментите се даваха под наем от собствениците им, но вече три месеца седят празни и няма наематели.
21
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния опит да се реанимира имотния балон
20
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много любопитно е че ЕДИНСТВЕНО в днес.бг извират тези оптимистични статии за"стабилните" цени на имотите в Бг?!Чудя се колко ли точно е платено на това сайтче да *** плебса с подобни ДИВОТИиии?!П.П. Предполагам че в днес.бг са някакви гении след като само те знаят за този "стабилен" пазар на недвижими имоти.
19
4
 
20
 
! Отговори
Гина преди 3 години
Винаги съм знаела, че има гении сред коментиращите, но някои ме убиват. Инженер твърди, че реалната цена е 60 евро на квадрат. Повече няма да ида на лекар. Има летящи чинии, няма корона вирус и Елвис е жив!
18
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До PeterОзначава, че не прави разлика между желание и реалност.Другата седмица излиза официалната статистика на имотния регистър и си проверете сами. Или на 90 процента означава, че 9 от 10 от участниците на пазара са се завърнали, а това са - строител, продавач, брокер, банка и още няколко по веригата, само десетия участник го няма и това е купувача. Като се появи и той и на 100 процента е възстановен пазара. Засега на 90.
17
25
 
8
 
! Отговори
Истина е преди 3 години
Аз разпродадох доста наследствени ниви в Добруджа преди 2 месеца, като бяха паднали малко цените и взех 4 студия в Слънчев бряг + 3 апартамента в София на зелено и един лукс обзаведен в манастирки ливади, където ще живея.После ще ги давам под наем и ще щракам с пръсти. Не да се потя по цял ден на нивата за жълти стотинки.
16
1
 
17
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Хахахах тези "експерти" май гладна кокошка просо сънува. ахаххахах
15
16
 
9
 
! Отговори
Манипулират ви преди 3 години
Реалната цена е 60 евро на квадратен метър и то за София. На другите места е около 30 евро. Това ви го казвам аз, като строителен инженер. По-добре си продайте сега жилищата за по 10 хиляди евро, защото след 6 месеца вече ще струват между 3 и 5 хиляди евро.
14
2
 
24
 
! Отговори
Ами... преди 3 години
Този човек, с налудничевия поглед, представляващ най-голямата агенция за недвижими имоти какво да каже? Че цените ще падат? Че хората му няма да имат работа, респективно комисионни, защото знаем как се заплаща тази услуга? Че ще остане без клиенти, които ще се откажат да продават? Няма избор, освен да ползва абсолютно неверни опорни точки и да се моли сривът да е по-малък.
13
1
 
34
 
! Отговори
Adam преди 3 години
Мойте лични наблюдения са, че на улицата на която живея и беше пълна с провинциалисти под наем с коли и където трудно се намираше място за паркиране намаляха на половина. Съседите които си даваха апартаментите под наем вече 3ти месец им седят празни и не могат да си намерят нови провинциалисти желаещи да плащат 400 евракис наем:)
12
1
 
23
 
! Отговори
Peter преди 3 години
Какво означава възстановил се е на 90% ? Броят(!) на сделките е на 90% спрямо миналата година или не точно ?
11
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от както се появиха брокери пазара се манипулира яко. И аз да съм брокер и доходите да зависят от продажната цена и аз ще обявявам възможно най-високите цени. Истината търговете на ЧСИ, както покупките на политиците ни. Там излиза реалната цена
10
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Израза за цените в подобни статии "дори могат растат" само показва колко е несигурен в пазара брокера и колко сам не си вярва. Звучи нелепо драги, показва отчаяние. Ако искате да звучите сериозно говорете за спад - лъжете, че няма да е горям, лъжете, че ще е за кратко, но като кажете дадържане и ръст дори, не просто лъжете, направо се .... усupatе.
9
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във време когато всичко потъва и ще потъва тепърва,най надутите активи(имотите)щели да останат "стабилни"След туризма,а може би и преди него най пострадалият отрасъл е Недвижимите имоти,кого смятате че убеждавате с тая"Стабилност"
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе какво е това общество да се бори и да се тика в кутийка на 16 етаж(примерно).
7
2
 
42
 
! Отговори
May be преди 3 години
Ха ха ха, при спад в икономиката, покачване на безработицата, спад в доходите и намаляващо население дори и в София, този " Експерт" говори дори и за покачване на цените на имотите. За да запазите интереса съм вашата медия побликувайте беспристрастни и експертни интервюта, не пристрастни и манипулативни от собственици на брокерски къщи. Ясно е, че ще твърдят че цените няма да падат, след като от това им зависи хляба, комисионери са все пак.