Сериозен спад на туристите по родното Черноморие

Много от хотелите така и не отвориха
20 юли 2020 13:09, Нели Христова
88
Сериозен спад на туристите по родното Черноморие
Снимка: БГНЕС

Сериозен спад на туристи по българското Черноморие отчитат до този момент в туристическия бранш. Основната причина е в непрекъснато променящата се обстановка във връзка с пандемията от COVID-19. Много резервации от чужбина бяха отменени.

Курортите по Черноморието ни пустеят, пишат от БНТ.

Проблемите в туристическия сектор започнаха още в края на миналата година с фалита на най-старата в света туроператорска фирма "Томас Кук". Пандемията още повече задълбочи кризата в бранша.

Несигурността, липсата на клиенти, засилените санитарни мерки, възможността да се окажат с персонал под карантина са сред причините много от хотелиерите да не отворят това лято. Други работят, но базата им е заета между 20 и 50%.

Все пак има известна надежда за добър сезон до края на септември, като някои населени места по Южното Черноморие в момента се радват на приличен брой летуващи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
Марин преди 3 години
До Анонимен- *** в Приморско- Жерави 2 или Серенити бей край къмпинг Нестинарка-Царево и няма да гоВориш така !!! там сме вече 7 *** година- храна обслужване басейни и море - ЧУДО
79
1
 
0
 
! Отговори
Марин преди 3 години
До Черно море-.Като казвате мутрата не дава пари за канализация- имай предвид че по всички малки курортни градчета кметовете са от местни Инициативни комитете- сбор от червени сини зелени демократи и гербаджии.Просто канализацията си е от пари от местните бюджети
78
2
 
1
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Днес ходихме до Созопол Черноморец и Отманли и всички заведения бяха резервирани! Не знам каква пандемия или Бохемия ни гони!
77
4
 
1
 
! Отговори
Турист преди 3 години
Доста зле съчинена новина. На юг от Бургас се пръска по шевовете!
76
1
 
10
 
! Отговори
Татул преди 3 години
Нещо не разбирам. Винаги съм бил за българскто, но някой може ли да ми обясни защо тогава е този наплив на границата с Гърция. Уж нашето е по добро , уж условията, а хората бягат навън. Ако тук е по добре, по евтино и обслужването е на по високо ниво, толкова ли е *** тоя народ, че да ходи на по кофти място, и то чак в Гърция. Време е печалбарите да си преосмислят политиката, а не само да се оправдават с короната.
75
1
 
8
 
! Отговори
Родно Черноморие преди 3 години
Всеки път след морето децата изкарваха една седмица със разтройство и повръщане. Не сме ходили в България на море от 6 години.
74
1
 
14
 
! Отговори
Айде сега! преди 3 години
Алчността на морските мутри и мафия ги докараха до това положение!Има едно положително нещо обаче:Оказва се че отблъскващите цени са били силно преувеличени .
73
0
 
18
 
! Отговори
123 преди 3 години
Негативното отношение което си спечелиха нашите курорти и хотели с много малки изключения сега се стовари върху тях. Българите избягаха от родното черноморие и явно показаха какво не искат. Досега никой не обръщаше внимание на негативните трупани с години, сега ревнаха всички и се молят за туристи. Сори, не става. Каквото сте си надробили това ще сърбате. Никой не ви е виновен!!!
72
7
 
15
 
! Отговори
Питане преди 3 години
Защо въобще ми предлагат на плажа чадър и шезлонг, като аз там отивам да се пека, и предпочитам да лежа върху кърпата, защото е полезно за гърба ми? Кой им каза, че въобще такава услуга е нужна, пък и да искат заплащане за нея.
71
3
 
11
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
Бях 10 дена на море! Има си туристи! Просто няма чужденци много и !
70
1
 
6
 
! Отговори
преустройство преди 3 години
увеличават чекмеджетата на барманите.
69
8
 
17
 
! Отговори
Черно море преди 3 години
Отиваш, на третият ден те хваща д.и.а.р.и.я.т.а от чистотията там и така до края на седмицата. Голяма почивка няма що. Но то е ясно - мутра за канализация пари не дава. За това се иска мозък.
68
4
 
14
 
! Отговори
турист.бг преди 3 години
на плажа на камчия край варна плажа е супер-2 шезлонга и чадър за 5 лв водата си е чиста не навсякъде дерат кожи бунгалата са по 25-30 лв на вечер за семейство което си е добре порция пържени картофи 2.5 лв бирата е 2.5 цацата е евтина супер си е и е много много евтино почивка за семейство за седмица излиза 200-300 лв
67
3
 
18
 
! Отговори
народа преди 3 години
До моретоВ небитието! Мутрите се набутаха!
66
0
 
24
 
! Отговори
Дин Визел преди 3 години
Черноморието е за кеф. Вила на брега, пържена цаца, узо. Не е за туристи , а за собственици.
65
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отдавна разбрах, че най-голямата манипулация при почивките о оценките на хотели и заведения е тяхната оценка. Това, което не ми харесва никога не можеш да го дадеш като оценка. Примерно има ли басейн - да, не. Ама, че басейна е в една стаичка и е 3 на 5 метра, дълбок 40-50 см, с 40 см пространство около басейна, мръсен, непочистван кой знае от кога, това го няма в анкетите. Трябва да кажеш да или не. Това за басейна е истински случай от хотел в Хисаря, с 4 звезди, името му започва с Аст.
64
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нормален човек, който да ходи на почивка на море в България. Факт!
63
2
 
34
 
! Отговори
Добре преди 3 години
че дойде този коронавирус, че иначе съвсем се бяха самозабравили и игнорирали хигиената. Тоалетните срещу заплащане, няма къде ръцете да си измиеш. Храната ол инклузив - всеки бърка и рови в нея. Хотелите огромни мравуняци, съ стаи като кутийки един басейн, смърдящ на хлор, шезлонг до шезлонг, на плажа се изливат канализациите, набучени чадъри през 2 метра, не виждаш ни слънце ни море, спъваш се в шезлонги през 50 см., при положение, че нашите плажове са пясъчни и шезлонги въобще не са нужни...
62
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По оценка за качество от 1 минимална до 10 максимална, давам минус 9 на почивка на море в България. В Испания на Майорка, давам оценка 9. Как да сравнявам цени за минус 9 и за плюс 9? Това са несравними неща.
61
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До българинЗащо не попитате ресторантьори и хотелиери , собственици на къщи за гости и други , вложили всичко в малки хотелчета , те как оцеляват и се справят ??! За тях важи ли апела ,,да подкрепим родното" ??!!А те преди две години, защо ме подкрепиха с чадъри и шезлонги по 10-15лв., ужасно обслужване, двойна стая н 3* хотел по 80-100лв и съмнителна хигиена, мръсни плажове. Или ме подкрепиха, като не казваха, че българите не сме важни за тях и не сме добри туристи. Сега и аз ги подкрепям....