Томислав Дончев: Корупцията се бори с институции и закони, а не с хайки

Само че въпросът бил има ли мнозинство, което да се бори с нея
159
Томислав Дончев: Корупцията се бори с институции и закони, а не с хайки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Корупцията може да се пребори само ако има нужното мнозинство с воля да я спре, смята вицепремиерът Томислав Дончев.

По време на дебата за вота на недоверие срещу правителството, внесен от БСП, той припомни, че от ГЕРБ винаги са решителни по отношение на всеки, за когото има подозрения за корупция, както и отбеляза, че мнозинството е положило всички усилия да се промени законодателството, така че да се спре корупцията.

Още по темата
"Има корупция в България, но откога е тя? Корупцията е хронично заболяване на българското общество и държавата и големият проблем е, че сме се научили да живеем с нея, което е проблем", коментира Дончев.

Според него обществото и институциите трябва да съберат сили да се преборят с това хронично заболяване.

"Само че корупцията се бори с институции и закони, а не с хайки. Законите ни са взети от практиката на най- развитите държави, някои от текстовете са буквално копирани. Какво не ни стига? Къде е мнозинството, което е готово да се бори с корупцията? Има ли хора с такива портфейли, с такива жилища, които да се борят с корупцията? Какво би се променило – един нов парламент, в който 20% ще бъдат други, ще има ли такова мнозинство?", риторично попита вицето.

Според него рестарт на държавата означава временна сърдечна недостатъчност на обществото.

Дали правителството трябва да подаде оставка или не, докога ще стои? Докато има полза, докато може да свърши нещо полезно, докато не се е скъсала връзката с гражданите, в противен случай няма да има нужда да ни викат оставката“, заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
11
 
! Отговори
генчо преди 3 години
Тежка битка водите със...себе си!Начело на най-бедната,най-обрулената,най-корумпираната,най-бързо топящата се,най-големия склад за отпадъци,най-смъртната и най-отиващата си страна в Европа!България не е само на вас и за вас хунта!
130
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който не работи само от него няма недоволни. Щом има недоволни значи все нещо е свършено. Кусури най-лесно се намират, ама нещо смислено да каже някой май няма.
129
2
 
16
 
! Отговори
Бегай преди 3 години
Томиславе, десет години ви чакаме за тези институции и закони, проблемите само се задълбочават. Айде, време ви е да си ходите и вие.
128
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
я как добре го знаят,а кой трябва да ги прилага и да следи за спазването на законите
127
5
 
5
 
! Отговори
На тази преди 3 години
опорка с чекмеджето с пари само *** си вярват, като с костинбродските бюлетини - абе аланколу, кой си държи пачките в чекмеджето и бюлетините по улиците... Ама този режисьор май си е все същия и въобще не успява на реализъм да го докара. Айде малко сменете плочата, гледайте нещо по- реалистично от съветски филми и турски сериали. Може успеете следващия път.
126
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Томчо,чекмедже - бабаит здраво го е загазил,та ако си по умен беж да те няма дорде е време!
125
5
 
11
 
! Отговори
защо преди 3 години
Нинова не каза в речта си в парламента кой открадна Техноимпекс, и ако дойде случайно на власт какво ще открадне.
124
0
 
1
 
! Отговори
един се загрижил преди 3 години
За Помоейо... Ами да го ...
123
2
 
15
 
! Отговори
Дончев преди 3 години
Къде е растежът на икономиката бе? Толкова Еврофондове ошушкахте? Къде са парите?
122
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Томиславе,Помпео ще го возите ли с вожда в ж'ипката?Само незнам как ще го убеди (тиквун)тръбо-слагача,че това което прави не е Турски поток а Балкански!
121
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен - 136...и физиономията му такава...
120
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До нищо подобноАми той сега лъсна, дотук мълчеше
119
4
 
11
 
! Отговори
нищо подобно преди 3 години
Някои си мислят , че Дончев е умен....
118
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чета, какво е рекъл тоя, и ми изглежда едно убаво, убаво... Викам си, а бре, къде се крил тоя чиляк до сега, що не е изредил тез мъдри мисли по-рано...После поглеждам, ми той бил Томислав Дончев, бре! Той е в управлението на Баце вече 8-9 годин, а не съм чул да говори таквиз убавини!Е, ойде коня у ряката - не вервам на таквизи умници!Аре, къш!
117
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайки ли? Тия гербаджиите в неизбежните си тъпизми не усещат как дават на протестиращите идеи.
116
1
 
21
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Да ти отворя малко очичките баш майсторе по смъкване пари от фирми кандидатстващи за евросубсидии!Къде се е чуло и видяло , управляваща мафия да прави закони срещу корупция и да се бори с нея?Как смяташ че ще бъде изгонена тая мафия веднъж заграбила властта?Няма да е с гласуване в Народното Събрание, досети се как!
115
1
 
19
 
! Отговори
ДАААААА преди 3 години
ПО ДОБРЕ ДОНЧЕВ ДА РАЗКАЖЕ ЗАЩО В ГАБРОВО НЕ ГО ИСКАХА ПОВЕЧЕ ЗА КМЕТ КАКВИ ГИ БЕШЕ НАДРОБИЛ КАТО КМЕТ ГРАЖДАНИТЕ ДОСТА ГО ОБВИНЯВАХА ЗА КОРУПЦИЯ САМО ЧЕ ТО СЕ ЗАБРАВИ МИНА ДОСТА ВРЕМЕ - А СЕГА РАЗДАВА СЪВЕТИ КАК ДА СЕ ПРАВИ КОЕ Е ПРАВИЛНО И КОЕ НЕ - НЕ Е ПО РАЗЛИЧЕН ОТ БОРИСОВ КАК СИ ПРИЛИЧАТ ВСИЧКИ ОТ ГЕРБ
114
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дончев , я разкажи и ти , как премиера са го карали да манифестира по време на чернобилската авария ,като пионерче , само дето тогава е бил на около 28 гидини и няма как да е бил пионерче . Та с такива плоски лъжи ли, борите корупцията , смешни сте, от мен да го знаеш . :)))
113
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При Нинова няма да има корупция.
112
6
 
8
 
! Отговори
В демократична преди 3 години
България корупцията дойде на мястото на партизанщината по време на соца - то партизани, то ятаци - живот си живееха. Поне сега постигането желаното става с пари, а навремето си трябваше да се пишеш активен борец. Още от кога е казано - което не става с пари става с много пари - капитализъм е това - не корупция.