Вече 4 месеца 90% от свободните артисти са без доходи

Симеон Владов е част от проекта "Пеещи артисти", чиято премиера е през септември
20 юли 2020 10:26, Ния Христова
104
 
Актьорът Симеон Владов също е от хората, които излизат на протестите в столицата. Той е категоричен, че е добре да има промяна и младите хора да живеят в нормална държава.
 
"Искам всички тези хора, сред които е и синът ми, да живеят в една нормална държава, колкото и да е клиширано това", каза Владов в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той даде за пример думите на Ренета Инджова, която е била служебен премиер на страната от октомври 1994 г. до януари 1995 г., относно това, че навсякъде по света след скандал правителствата подават оставки.
 
"За една нощ се подава оставка и това дори не се коментира. Само в България един, два, пет, сто скандала - и никой не подава оставка", каза актьорът.
 
Той изтъкна и факта, че свободните артисти не е достигнала помощ, като има много малко изключения.
 
"В целия цивилизован свят раздадоха безвъзмездни помощи на свободните артисти, на свободните професии въобще. На тези, които беше отнето правото на труд. Тук вече четвърти месец повечето мои колеги, 90% от свободните артисти, нямат никакви доходи. Много гафове и незаинтересованост към проблемите на обикновените граждани", настоя Владов.
 
Той сподели и за проекта "Пеещи артисти", чиято премиера предстои през септември. 
 
"Песните вече почти са готови - всички десет. Моята песен е една от тях. Българският тъпан Георги Константинов няма нужда от представяне, а музиката на Красимир Гюлмезов е прекрасна", уточни гостът.
 
Актьорът прочете и текста на песента, която завършва по следния начин: "По-добре да съм беден, беден български тъпан, отколкото някой богат тъпанар".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно повечето хора не разбират кой е свободен артист. Ама като не ви пука за театри, за опера, за балет е така.някой ден детето ви като ви каже "тате какво е цирк" ще говорите в минало време.Всеки сам си избира какво да работи, но пък държавата затвори и ограничи избора им.
31
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сами сте си избрали да сте свободни, кога има много кинти се биете в гърдите колко сте велики, еми няма сега и никой неще и да ви гледа, не им е на хората до вас, карайте на стари запаси, да не сте ги профуквали за глупости. Ако не знаете да ви кажа в криза хората спестяват от това което НАЙ не им е нужно!!!!
30
7
 
15
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Да бяхте мислили ,когато пеехте ,,45 години стигат,,...
29
1
 
14
 
! Отговори
до 28 преди 3 години
Айде айде можем и без театър, ходил съм само веднъж като дете и то по принуда!
28
2
 
17
 
! Отговори
Шенол преди 3 години
През средновековието са им викали странстващи артисти. Какво им пречи да ходят в сараите на Росенец, Бояна, хотел Берлин или Банкя. Да изнасят представление на кралете и да пълнят кесията?
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Музикант къща не храни. Да идат на площада, не да излизат със становища, че подкрепят Баце.
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забрана за труд на практика имаше за много дейности.
25
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като поискате да отидете на театър, такъв вече няма да има.Упс...забравих, вие повечето от коментиращите не ходите на театър...
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно е, че диригентът Камджалов има по-различни от повечето хора религиозни и философски възгледи. В случая е важно, че е човек, който не е абдикирал от високо квалифицираната си, но не толкова търсена и комерсиална професия в името на лесна печалба. На протестите против Орешарски бяха докарали роял, един от организаторите им беше някакъв неизвестен музикант, който обаче стана главна клечка в Софийската филхармония. За награда.
23
0
 
22
 
! Отговори
фермер преди 3 години
Търся овчари, заплата+място за спане+храна и ракия
22
8
 
2
 
! Отговори
Никаква помощ преди 3 години
Свободните артисти с а червени и подскачат на протестите. Нямат срама сега помощ да ми искат. Те с какво са помогнали на правителството? Що не организираха един контра протест да си заслужат надника?
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Da sa pishat darjavni sportisti po hudojestvena gimnastika ili armeiski futbol togava....:-)))) te sa na darjavna izdrajka i na izdrajka ot zlatnite koncesioneri....kato partizanite ot bsp i drugite 408 partii v bulgaristan...:-))))))....she vi kupat zlatni shezlongi i zlatni chadarcheta da lejite na zlatnite paveta v kvartal darvenica, oboriste, ovcha kupel, boiana, park rosenec, spirka jurnalizst...:-))))
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тогава да попитам в момента на улицата ли са като всички останали или са се покрили като мишки?
19
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гроздето и картофите чакат, така че работа има и ще има!
18
2
 
13
 
! Отговори
Митьо предприемач преди 3 години
Ша им помогна на свободните артисти. Земам ги във фермата д а ринат тор. 600 лева давам и подслон. Имам и цех за ламаринени конструкция, земам ги да сгъват улуци на 800 лв., плащам и усигуровка. Долу Радев и платените метежници. Само Герб. Свободните артисти да протестират на позитано. Комонистите са ги научили на мързел
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този световно известен диригент окултист с кои световно известни музиканти е изнасял концерти?
16
1
 
14
 
! Отговори
железарски цец преди 3 години
и при нас търсят хора
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При демокрадията и капитализма трябва да си флексибъл, да работиш това което се търци на пазара, могат да изкарат курсове за фризьори или за избелители на ануси примерно, има много работа за умните и работливите при демокрацията, за работливите - работа бол, само работа да искаш, и умните и работливите успявта при капитализма и демокрацията.
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом диригентът Йордан Камджалов е излязъл да бие тъпан пред Народното събрание, да се надяваме, че при нови избори спотайващите се, т. е. тези, които отвисоко се изказват, че нямало смисъл да се гласува, да преосмислят решението си, да се надяваме, че младото и средно младото поколение ще се пополитизират. ще започнат по-активно да изразяват гражданска позиция.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми що бе, нали скачахте по площадите първи да въвеждате капитализъм, да забогатявата, като на запад, милиони да изкарвате умните и талантливите, продуценти такова, договори като Робърт де Ниро, като Брат Бит. Защо не изкарахте милионите, сега да сте спокойни по време на кризата с грипа. Защото сте лузъри и мързеливци, не положихте усилия при демокрацията да забогатеете като Брат Бит, а иначе скачахте и пеехте по площадите.