Вече 4 месеца 90% от свободните артисти са без доходи

Симеон Владов е част от проекта "Пеещи артисти", чиято премиера е през септември
20 юли 2020 10:26, Ния Христова
104
 
Актьорът Симеон Владов също е от хората, които излизат на протестите в столицата. Той е категоричен, че е добре да има промяна и младите хора да живеят в нормална държава.
 
"Искам всички тези хора, сред които е и синът ми, да живеят в една нормална държава, колкото и да е клиширано това", каза Владов в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той даде за пример думите на Ренета Инджова, която е била служебен премиер на страната от октомври 1994 г. до януари 1995 г., относно това, че навсякъде по света след скандал правителствата подават оставки.
 
"За една нощ се подава оставка и това дори не се коментира. Само в България един, два, пет, сто скандала - и никой не подава оставка", каза актьорът.
 
Той изтъкна и факта, че свободните артисти не е достигнала помощ, като има много малко изключения.
 
"В целия цивилизован свят раздадоха безвъзмездни помощи на свободните артисти, на свободните професии въобще. На тези, които беше отнето правото на труд. Тук вече четвърти месец повечето мои колеги, 90% от свободните артисти, нямат никакви доходи. Много гафове и незаинтересованост към проблемите на обикновените граждани", настоя Владов.
 
Той сподели и за проекта "Пеещи артисти", чиято премиера предстои през септември. 
 
"Песните вече почти са готови - всички десет. Моята песен е една от тях. Българският тъпан Георги Константинов няма нужда от представяне, а музиката на Красимир Гюлмезов е прекрасна", уточни гостът.
 
Актьорът прочете и текста на песента, която завършва по следния начин: "По-добре да съм беден, беден български тъпан, отколкото някой богат тъпанар".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
1
 
! Отговори
оставка преди 3 години
Сагласен съм. В президентството има двама задържани за национално предателство и президента вместо да си подаде оставката се опитва да създава напрежение в обществото.
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама чакайте бе, другари, не може с години да си обяснявал как ти за една голя заплата няма да работиш, колко по-добре е като си си на хонорар за съответното представление, реклами, дублажи и т.н. и сега изведнъж като секна кранчето - леле майкооо, държавата да даде.
90
0
 
1
 
! Отговори
Мммдааа преди 3 години
С тази разлика, г-н свободен артист, че в Германия, която давате за пример, когато работите и изкарвате някакви пари, плащате 30-40% за данъци и осигуровки. Т.е. ако изкарате 4000 евро, едни 1400 отиват за здраве, пенсионни осигуровки, ДОД, безработни и т.н. Всеки Божи месец. Сами можете да си направите сметка какви данъци сте плащали Вие в България и каква помощ бихте могли да очаквате на база на това.
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще ви направя един паралел между тези и онези - чалгарите, дето всички скочиха срещу тях, но те поне бяха на площада с другите хора, а тези възвишените "свободни артисти" явно им е под нивото да се смесват с тълпата и да простестират за нещо. Тогава нека не мрънкат само.
88
1
 
7
 
! Отговори
Реплика преди 3 години
Т.нар. "свободни артисти" били без доходи-о ,ужас! Ако бяха кадърни- щяха да бъдат наети.Но голяма част от тях са някакви хаймани,които никога не са работили нещо смислено и искат като свирят на китара или гайда,или пък стоят без да мръднат хората да им дават пари,та да живуркат.Ами- и без тяхното "изкуство" явно можем да мине,а те може да се перквалифицират към селското стопанство,строителството,шофьорлъка-там се търсят хора! Достатъчно са ни "ритнитопковците"...
87
4
 
3
 
! Отговори
До 68 преди 3 години
По света Че е а щеше вече да търка нара в Следствието, а Радев щеше да е с импийчмънт за национално предателство.
86
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледаме Харисън Форд ,но той докато не беше получил признание работеше като дърводелец.Нашите артисти помнят придворните ,,народни артисти,,, които получаваха безплатно апартамент,не плащаха данъци, а сега Вежди им отпусна незаслужено пенсии.Не,,народните,, артисти при соца се водеха на работа в Кремиковци.Лили Иванова пък беше"полковник,,Доста е трудно сега на артистите.И въпреки това, предприемчивите и талантливи хора успяват.
85
2
 
18
 
! Отговори
Лански преди 3 години
Тези неоценени според тях самите таланти , впрочем повечето от които пияници, защо си мислят , че някой им е длъжен !? Интересно е как навсякъде плюят комунизма , но искат да живеят по комунистически !? Ами свърши тая , никой не дава пари за лезене и лигавене по медиите, имаш дарба , котираш се , получаваш , иначе с кравите !!!Явно НАТФИЗ и тя стана като другите учебни заведения , само и само да се храни , бълва ли , бълва ....... !!!
84
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори и големи холивудски звезди не се заниват непрекъснато с актьорство а имат страничен бизнес, не чакат държавата да ги издържа.Много от тях са ресторантьори,други имат фирми за почистване,произвеждат и предлагат вино.Инвестират в най-различни бизнеси.Тук като изкарат някой лев,го профукват и после реват...Еми като няма пари в актьорството се преквалифицираш там където има.
83
0
 
14
 
! Отговори
ами и другите преди 3 години
професии са така + вземете банкови кредите като всички останали безработни в заварено положение и социално бедни - защо някой трябва специално вас да дондурка
82
4
 
4
 
! Отговори
БАЦО С КАСКА преди 3 години
ИМА ЕДИН АРТИЗ КОИ Е МИЛЯРДЕР !ВИЕ НЕ СТЕ АРТИЗТИ !
81
1
 
19
 
! Отговори
за актьорите-сервить преди 3 години
Във Франция, ако някой каже ,че е актьор първия въпрос който му задават е "В кое заведение сервираш". И в САЩ, и във Франция свободните актьори без доходи сервират, работят като бармани, таксиджии , строители,метат стаиите на хотели. Не чакат наготово! Че в Ню Йорк сигурно 10 процента са тези ,които се самоопределят като актьори. Докато ходят по кастинги, те работят из заведенията,например. Държавата не им дава субсидиии, и не чакат, и не се оплакват.
80
0
 
20
 
! Отговори
ама бе преди 3 години
Сами са избрали да не зависят от никого , да са свободни ,да нсе са на заплата и с началник. Какво искат? Защо не са отишли на някой строеж, за времето на кризата? Във Франция, ако актьор е без ангажименти става сервитьор или таксиджия, разчита на себе си, а не чака на готово. защо не станаха сервитьори, както го правят парижките актьори ,във времена на трудност? Искат свобода, доброволна избрана, но и да получават заплата . Заплатата, трудовия договор изключват свободата!
79
2
 
19
 
! Отговори
! преди 3 години
Тия какво се оплакват да отиват да работят. Ако знаете сега какво търсене на агнешко има? Да стават овчари и да пасат овцете а те свикнали по театрите и някой да им ръкопляска. Няма театри вече отдавна умря комунизма които ви хранеше, сега взимайте гегата и при стадото на пасището да ви пече безплатно слънцето от сутрин до вечер.
78
3
 
12
 
! Отговори
ЙОАХИМ ФЕРЗЕНХЕЛД преди 3 години
Хората на изкуството трябва да плащат за да им се разреши да творят изкуство, само така ще останат истинските творци. А не да молят да им се плаща.
77
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата спря парите и свободните артисти огладняха. Много са "свободни", няма що, поредните на държавната хранилка, но Брюксел като спре парите ще ги питам, щото държавната хранилка в момента се пълни от Брюксел. Ето това е българина, все някой нещо трябва да му дава, дали ще са германците през 30-те години, дали ще е СССР, дали ще е Брюксел. Бяхме свободни 18 години и тотално, ама тотално пълнихме гащите, то не беха мутри, олигарси, хиперинфлации, депесета и т.н. и т.н.
76
3
 
15
 
! Отговори
абе преди 3 години
артистите пак нещо са учили, но най отвратителни са ресторантьорите, те се научили да носят чиниите и чашите и това го имат за работа, купуват замразени полухабрикати от веригите пържат ги в старо олио и това е деликатес, излъжеш ли се да хапнеш след това лекарства
75
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си намерят друга работа, нали са свободни артисти, а при свободата и демокрацията за находчивите има много работа, работа бол, само да ти се работи, могат да работят консултанти, пиар, може маркетинг, криейтив нещо, дизайн, фешън, хеър артист, избелител на ануси или просто поп- или порно стар.
74
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно е много лошо да си без работа, но в крайна сметка да се пренасочат към други професии, ако са закъсали. А и в БГ пари от музика и актьорство май правят според мен не повече от 50 доказани имена, останалите се подвизават за слава и за да ги дават по ТВ. Заплатите на артистите по театрите са, като средностатистическите заплати за друг вид дейност.
73
2
 
19
 
! Отговори
Доста кофти преди 3 години
Разбирам ги хората защо са изнервени покрай този корона вирус. Имат свободно време, но нямат пари. Времето също е хубаво - Идеалната комбинация да ходят да протестират, ей така от щото нямат какво друго да правят.