Експерти: Промени в кабинета няма да успокоят протестиращите!

"Машинното гласуване се иска заради съмнения за манипулации"
Обновена: 21 юли 2020 22:38 | 21 юли 2020 22:35, Веселина Йорданова
352

След вота на недоверие в Народното събрание правителството оцеля, но се очакват промени в кабинета. Какво ще е бъдещето на третия мандат на премиера Бойко Борисов? Темата коментираха политическият психолог проф. Антоанета Христова и политологът проф. Антоний Тодоров в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Редно е да се случат две неща. Едното е да се покаже, че чрез действие и чрез изговаряне и припознаване на сериозните искания на протестиращите правителството може да има саморефлексия за това, че е допуснало определени грешки. Да може да излезе достойно от ситуацията. Трябва да признаем, че Борисов има достатъчно добри резултати като министър-председател, особено в този мандат. Това е свързано с макроикономиката. Хората обаче това не успяха да го усетят. Премиерът освен това не допусна бежанци. Стабилността е очевидна. Позитивите трябва достойно да бъдат признати", заяви проф. Христова в "Денят ON AIR".

Още по темата
Проф. Тодоров от своя страна подчерта, че има две фундаментални искания на протестиращите - оставките на министър-председателя Борисов и на главния прокурор Гешев.

"От самото начало виждаме тези две искания. Легитимни ли са те според министрите, които казват, че протестът има легитимни искания? Бих задал този въпрос. Дали в рамките на този парламент ще бъде възможно друго правителство предстои да видим. Да не забравяме втората оставка, която е много сложна за реализиране - тази на главния прокурор - там възможностите за лавиране са много по-малки", изтъкна политологът.

"Факт е, че правителствената коалиция е единна и не се е разпаднала и това се видя на вота на недоверие. ДПС не участваха в дебата, те видяха, че това ще е контрапродуктивно. Те заявиха, че ще са опозиция. Въпросът е дали някаква промяна в това правителство ще успокои протестите? Не, няма", категоричен бе Тодоров.

Проф. Христова каза още, че сред протестиращите има всякакви хора, в това число и платени.

"Там има една много голяма амалгама от хора. Човек трябва да бъде много чувствителен към тези неща. Моята теза е, че организаторите на протеста и левите няма да бъдат успокоени след промените в правителството. Президентът Радев също няма да бъде успокоен", обясни тя.

По думите ѝ, ако не се даде знак за диалог от страна на правителството и то не продължи до края на мандата си, това би било изключително грешно.

Проф. Тодоров на свой ред обясни, че протестът е разнороден по своята същност и това в никакъв случай не е учудващо.

"В България машинното гласуване се иска по друга причина. Поради подозренията за гигантски манипулации при преброяването на бюлетините. Машинното гласуване се иска настоятелно именно поради съмненията за манипулация", допълни експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Управлението не зависи само от нашите депутати,те са командвани от световно правителство,който и да дойде на власт,пак едни и същи ще ни управляват задкулисно"Хайде пак "кой ми c*a в гащитe". Пак се започна с рептилите, планове Ран-Ът за съсипване на България и никой друг по света, дракони, фей, таласъми, магии, Ротшилд, Сороc, Рокфелер, Мърдок, лошите оpки живеещи в Турция с планове да превземат България, пирамиди, фараони, Радка-пиратка и всякакви други подобни простотии.
220
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов подава оставка, насрочват се нови избори и ако Борисов спечели изборите да прави правителство. Просто е, какво има да се чудите, кой щял да дойде след Борисов.Отговора е - който спечели изборите.Политическата класа трябва да се научи, че трябва да подават оставка, когато не могат, не знаят или не искат да работят, а не да се ослушват
219
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чърчил е казал, ако изборите можеха да решат нещо кардинално то щяха да ги забранят. Какво стана във Франция и САЩ след жестоките протести, бой, убийства и накрая нищо. Това е показателно, че нещата не зависят от наивните т.н. протестиращи .
218
2
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
дО 287 -АДРИАНО ЧЕЛЕНТАНО СЪМ!ДО 289 -ПРЕДЛАГАМ закони! Законите да се спазват - На Диви Хора -Диви закони-!! Вкарайте две Правителствва в Затвора за по 30г -И Третото Правителство ще бъде в пъти по опитомено и Послушно- даже няма да има желаещи за депутати- А сега всеки 20г се снимал с една чаша уйски и една пура в фейсбука и ВИка -изберете ме за Общински Съветник ))Пародия
217
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошото е , че тези протестиращи въобще не са наясно с ситуацията в България. След това правителство какво ще дойде, Радев , Нинова , Мая-общата, Славуна , Черепа и такива подобни екземпляри, които търсят реванш и пари , защото са огладнели. Хората от протеста ще пият една студена вода и кой от къде е . Това ще стане.
216
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ф.С.В.Какво предлагаш?То и от тия които не са в парламента, няма такива които хората да харесват. Никой не е харесван! Няма харесвана партия!В Бълогария даже и управление с пряка демокрация и с референдуми не са удачни, защото народът е ППРРООССТТТ!!! Ако имаш 125 човека глyпaци и 9 други които са умни, нали се сещаш какъв би бил резултатът от тяхното гласуване? За да вършат работа референдумите, народът трябва да е образован. А в България приоритетно се отглеждат полицаи, а не учители.
215
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Управлението не зависи само от нашите депутати,те са командвани от световно правителство,който и да дойде на власт,пак едни и същи ще ни управляват задкулисно,не разбрахте ли?Проблема е,че когато се сменят партиите,се случва кървава разправа и винаги страда и умира населението,заради чуждите интереси! Така ще се случи и сега,когато се смени управлението,не бъдете ***,а ГЕРБ е подкрепян от европейците и е по-добре да остане на власт,отколкото да падне.
214
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ф.С.В.Адрианчо?
213
4
 
2
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
най тъжното е ч-след 1989г -Нямахме Държава и сега 2020г Пак сме на същото положение!! България беше в пъти по добре от Румъния- сега сме най долу на дъното -И Разни Политици и Министри весело ходят в Брюксел да се надуват като пуяци -Те дори не изпитват Срам че са направили Държавата трайно Бедняшка!! Всички в Брюксел им се смеят и подиграват- ТЕ дори с отсъствието си на гласуването Планът Макрон -навредиха Умишлено още повече на БГ! КАК ДА УВАЖАВАТ ТАКИВА "ХОРА"?
212
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Събрахме се да направим промените и Пиши реши.....
211
7
 
4
 
! Отговори
До 277 преди 3 години
Ще дойдат младите,умните и кадърните,които ще изметат *** ***,еднокнижниците,дупе..давците ,лиза.чите на еврозад..ници,за да крадат на воля и необезпокоявани.Това вече свърши.
210
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 270То път няма, ти държааа викаш, да не досасипали. Сасипали са га!
209
8
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Кажете ми един човек поне от Правителството и ГЕРБ -КОйто хората наистина да харесват- АЗ лично не знам за такъв!! да не говорим за всички 240 депутата- Марешки си "подари" Бизнеса на Мама? Явно ТЯ няма да го обере?? А Волен кречеталото избяга от Сцената за да прави зулуми в Общината))
208
3
 
4
 
! Отговори
До 270 преди 3 години
Трай коньо за зелена трева.В България има много умни и кадърни хора,които знаят какво трябва да се направи,но те не са в днешната власт.Трябва да се действа бързо,докато не са успели да досъсипят държавата.Не искам повече да слушам отвън,че сме най-бедната и най-корумпирана държава.
207
6
 
0
 
! Отговори
Зиг Зигигаг преди 3 години
До Анонимен 277Аз, аз ще я спася! С драконови закони, с правила, с РЕД И ДИСЦИПЛИНА!
206
6
 
4
 
! Отговори
ЕКСПЕРТ преди 3 години
Протестиращите - ЗАТВОР! ДОЖИВОТЕН!
205
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Управляващите идват от народа. От нашия си народ. Не идват от Африка, не идват от Китай! Когато народът е глупaв, какви очакват да бъдат... и управляващите и протестиращите? Има някакви умни хора, на които не им се иска да се занимават, за да не ги оклепете набързо и да им съсипете живота. Просто не им се занимава да се раздават за тъпaнаpи. Тия които протестират, какво точно искат? Да махнат властта? И като я махнат кой ще дойде? Атака? БСП? ДА България? Възраждане? Глас Народен? ВМРО? Кой???
204
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хунтата трябва да си отиде.По какъвто и да е начин.Даже закъсняхме с протестите.Вижте как изглеждаме в очите на световните медии и ще разберете защо е крайно време да покажем,че сме народ,а не м..ша,както беше написал П.Славейков.
203
4
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Сачева вчера каза -че не можело така да се работи -постоянни Протести- Трябвало хората да спрат -за да може Правителството да работи))- Да не говорим че Дончев беше явно на някакви наркотични вещества- защото беше Превъзбуден и се хилеше без смисъл въъобще !! Хунтата вече е консолидирана -Златото и парите са техният "Пластелин" и Обединител!! Суджуците са за некъдърниците!!
202
6
 
1
 
! Отговори
ЕКСПЕРТ!!!! преди 3 години
Ако се бият по 20 протестиращи на час, БРУТАЛНО И ПУБЛИЧНО, ще спрат с протестите и ще отпупат улиците на София!Имали били искания, умирали от глад, не знам си квоо ... Ми хубу, ама аз трябва да въртя по половин час с колата отгоре БЕ! Моите права? Или не важат! Ами щоме не важат, БОЙ!Който не е с НАС е против НАС!