Над 400 хил. участвали в протестите, сериозни са

"Хората искат да спре употребата на държавата в частна полза"
110
Над 400 хил. участвали в протестите, сериозни са
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентъ е изчерпан, Народното събрание и протестиращите говорят на различен език, коментира политологът Димитър Аврамов пред bTV ситуацията селд вота на недоверие вчера.

По думите му по време на дебатите видяхме вътрешнопарламентарен дебат, който по никакъв начин не засяга хората отвън.

Още по темата

Хората на протестите искат да спре употребата на държавата в частна полза, не се занимават с партии, посочи той.

Социологът Кънчо Стойчев подчерта, че протестите са сериозни, независимо от опитите, които се правят за омаловажаването му.

По думите му над 400 хил. души са участвали в тях по различно време и начин и социолозите мерят сериозен протестен потенциал - това са едни от най-сериозните протести в България.

Дълбоката причина е, че България е на последно място по развитие в Европа, заяви Стойчев.

Вторият голям проблем според него е, че дистанцията се увеличава дори със съседна страна като Румъния . Средната страна е двойна на българската, даде пример той.

По думите му перспективата е избори, въпросът е кога. Повече от 30 месеца имаме задължение за машинно гласуване, кой трябваше да го осигури, попита риторично той.

Според Димитър Аврамов властта трябва да потърси път към протестиращите, но това според него ще бъде обвързано с оставка на настоящото правителство и дали ще има втори мандат в рамките на това НС.

Кънчо Стойчев смята, че ГЕРБ трябва да мисли за контролирано оттегляне от властта, защото другият вариант е това да стане под напора на ситуацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
4
 
! Отговори
Пострадал от НАП преди 3 години
"Средната страна е двойна на българската"WTF??Средната заплата?
64
4
 
9
 
! Отговори
Ъъъъъъ преди 3 години
А Сърбия и Турция колко получиха от Евразийския съюз за коронавируса?
63
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тия пачки от ЕС ..не очаквайте оставки,и Борисов да не е пример той пак ще ръководи )
62
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Фигуранта казва, че България се топи, а Зайчарника му ще я искала 8 милиона в края на протестите !Лъжите на Фигуранта и Зайчарника му хвърчат из въздуха с по-голяма скорост от тази на светлината.
61
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И между другото Оставка Оставка,..това на дневен ред сега. След това промяна в конституцията, референдуми за всяко важно решение. Граждански контрол за всеки похарчени лев (евро)
60
2
 
14
 
! Отговори
Виждащ преди 3 години
ВСИЧКИ ТЕ СА СТАРИТЕ И НОВИ ДРУГАРИ ОТ БСП И ДС, РАЗПРЪСНАТИ ВЪВ ВСИЧКИ ПАРТИИ. ТИЯ, ДЕТО ИСКАТ ОСТАВКА НА ББ АКТИВНО ЩЕ ДОПРИНЕСАТ ПРОСТО ЕДНА ГЛАВА ДА СЕ СМЕНИ С ДРУГА, ОЩЕ ПО- ПОДХОДЯЩА ЖЛАВА ОТ ХИЩНАТА СТОГОДИШНА ЛАМЯ БСП И ДС. НИКОЙ НЯМА ДА ДОПУСНЕ ЧЕСТЕН И НЕЗАВИЗИМ ОТ ДС ЧОВЕК ВЪВ ВЛАСТТА. Н И К О Г А!!!!!!!!!!!! НАИВНИ СТЕ В СЛЕПОТАТА СИ.
59
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четиристотин хиляди?!? Защо не милион и четиристотин?И хиляда няма да събереш на площада, що за глупости?
58
8
 
24
 
! Отговори
До 61 преди 3 години
Да не би Гешев да е виновен,че системата за избиране на главен прокурор е такава.Мен ме интересува да вкара големите риби в затвора ,а не ме интересува как се изказва.Хайде да не се правиме на интересни.
57
6
 
26
 
! Отговори
дрън-дрън преди 3 години
400хил. са участвали друг път!Може би заедно с тези пред ТВ-та и по кръчмите...Най-големия протест беше с 4100 човека!!!А за този парламент са гласували 1 500 000!Мислете малко, не се хващайте на платени ***!
56
2
 
6
 
! Отговори
Припомням още, преди 3 години
че проф. Емил Хорозов е не само нашенски "учЕн", а е бил и продължава да е канен като гост професор в престижни университети в САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия.Но написаната от него изобличителна книга за чудовищните злоупотреби с отпусканите за наука от бюджета НАШИ пари не успя да пребори нито Кънчо Стойчев и авера ме Райчев, нито онази провинциална деканКа (възпитаница на БАН, там са й подарили докторантура). Всички те и до днес вилнеят и папат парите ни. И не само те.
55
2
 
7
 
! Отговори
Продължението - преди 3 години
Един от примерите, дадени от Хорозов:В Един от провинциалните университети има деканКа, която постоянно е член на комисия за одобряване на проекти, предложени за финансиране. Комисията решава въз основа на рецензиите, придружаващи всеки проект. Проблемът е там, че въпросната деканКа хем е включвана в колективите на К.Стойчев, които ще разработват определени проекти, хем самата тя пише рецензии за тези проекти, хем е член на комисията, която одобрява проектите.Направете си извода!
54
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изказваниятана Иван Гешев са недопустими и политически - от първия ден той се изявява като изразител на народа и неговите желания, а на практика не е пряко избран с гласовете на народа каквито са президентът и премиерът например, а е назначен от кадрови орган.
53
2
 
6
 
! Отговори
Отново напомням преди 3 години
за книгата на проф. Емил Хорозов "Проектният бизнес и ограбването на науката. Наръчник на управляващия мошеник", отпечатана през 2013 г., когато Хорозов в знак на възмущение даде оставката се от поста управител на фонд "Научни изследвания". Беше възмутен от това, че управляващите оставиха без внимание докладите му за чудовищните ежегодни злоупотреби с десетки милиони левове, отпускани от бюджета уж за наука.Хорозов дава много примери, името на Кънчо Стойчев скандално изпъква (продължавам)
52
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарю Кънчо Стойчев, ти просто надмина и Мая Манолова в лъжите! Дори един протестиращ да е излизал само веднъж за тези 13 дни, пак не можете да съберете 400 хиляди. Засрами се другарю, защото както вие старите червендели лъжете, така научихте и децата си, младите ви наследници да лъжат. Много ме е срам от вас!
51
6
 
22
 
! Отговори
Спомням си преди 3 години
Кънчо, посмали *** !!!Къде ги видя тези 400 000 души.Едно е да ти се иска - съвсем друго е реалността.Вие комунистите сте царе на манипулациите.Спомням си 2013г.То бяха едни автобуси с двойни дъна, то бяха едни влакови композиции с фалшиви бюлетини и други такива лъжи.Мая Манолова (тогава обслужнаща интересите на един друг престъпник избягал от правосъдието в съседна нам държава) заедно с Бареков манипулираха грубо общественото мнение.Чудя се как някой все още и се лови на въдицата ?
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такаааа тази тема я изчерпахме колеги.Давайте да преминем към друга. Някой да има свежи предложения?
49
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кви 400 000?Нещо попресилват.
48
6
 
23
 
! Отговори
Кънчо Стойчев ЛЪЖЕ преди 3 години
В София, дори в най-нервните моменти, когато организатори докарваха хора по техни си списъци /за заплащането не знам/, се събираха не повече от 1 000 или малконад 1 000 човека, включително и случайно разхождащите се, спрели за да погледат циркове.В провинцията на повечето места я се съберат 20-50 човека, я не. Само тук там и то в 1 или 2 дена имаше рехави шествия по 100-150 човека, без да броим смеещите се сеирджии около тях.К. Стойчев е факирът на поръчковите "изследвания" с поръчан резултат
47
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"вместо да приказвате отиваите на митингите само с празни приказки не става"Еми прави си изводите....щом само преказват, начи всичко е 6...
46
6
 
9
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Да излязат танковете (тамън са ги ремонтирали) бих казал и шепата безделници да спрат най-накрая да тероризират Столицата и нормалните, работещи хора!