Над 400 хил. участвали в протестите, сериозни са

"Хората искат да спре употребата на държавата в частна полза"
110
Над 400 хил. участвали в протестите, сериозни са
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентъ е изчерпан, Народното събрание и протестиращите говорят на различен език, коментира политологът Димитър Аврамов пред bTV ситуацията селд вота на недоверие вчера.

По думите му по време на дебатите видяхме вътрешнопарламентарен дебат, който по никакъв начин не засяга хората отвън.

Още по темата

Хората на протестите искат да спре употребата на държавата в частна полза, не се занимават с партии, посочи той.

Социологът Кънчо Стойчев подчерта, че протестите са сериозни, независимо от опитите, които се правят за омаловажаването му.

По думите му над 400 хил. души са участвали в тях по различно време и начин и социолозите мерят сериозен протестен потенциал - това са едни от най-сериозните протести в България.

Дълбоката причина е, че България е на последно място по развитие в Европа, заяви Стойчев.

Вторият голям проблем според него е, че дистанцията се увеличава дори със съседна страна като Румъния . Средната страна е двойна на българската, даде пример той.

По думите му перспективата е избори, въпросът е кога. Повече от 30 месеца имаме задължение за машинно гласуване, кой трябваше да го осигури, попита риторично той.

Според Димитър Аврамов властта трябва да потърси път към протестиращите, но това според него ще бъде обвързано с оставка на настоящото правителство и дали ще има втори мандат в рамките на това НС.

Кънчо Стойчев смята, че ГЕРБ трябва да мисли за контролирано оттегляне от властта, защото другият вариант е това да стане под напора на ситуацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
9
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
вместо да приказвате отиваите на митингите само с празни приказки не става
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във Варна първите дни излизаха по 4-5 хиляди...в Пловдив да са били също толкова. За 10 дни към 20 хиляди от двата града- 40 хиляди.Да бе да 4-5000 в Пловдив някои друт път!!! 4-5 не е имало от първата седмица срещу Орешарски. Първите 2-3 дена в Пловдив бяха не повече от 500 човека и то силно преувичено...сега протести няма, освен ако не смятате вчерашните 20 човека за протест
43
1
 
12
 
! Отговори
апо преди 3 години
До До 40по моята , по твоята........ако искаш просперитет , морал , стандарт на живот и т.н. благини ( не само за себе си , а за България ) пътя със сигурност не минава нито през босфора нито назад към съвеЦкия съюз.Днес най-маститите капиталисти са все червени комунисти - борци за равенство и братство , това как може да го определите ??? Само лековерни наивници ( да не казвам ограничени и елементарни хорица ) се подават на болшевишките манипулации.
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много бре ,това да не е от 10ноемвре 1989г. до сега?
41
15
 
7
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До АнонименПърво, че не можеш да броиш, второ освен платените гербаджии, няма други в България, които да не искат оставката на парламената и прокурора, че и много повече !!!
40
1
 
10
 
! Отговори
До 47 преди 3 години
Иска ви се другарю, иска ви се.
39
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви са тия басни за 400 хиляди участници. Има няма от 500 до 3 000 другаря, които няма как да представят цялото общество.
38
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако някой не е доволен от заплатата си ...трябва се обърне към работодателя си... "Бизнесмените" в България правят и законите... ,(с лобитата си в парламента) които са само в тяхна полза .Така,че не виждам полза от тези "протести"... Целта им изобщо не е тази , която се лансира...
37
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде ги видяхте тези 400хил.? Дори да приемем, че всеки ден участват различни хора в протестите това пак не стига за 400 хиляди общо. Това, че аз си протестирам кротко в нас пак ли се брои. Поредната манипулация на платен *** изпълняващ заръките на някой нов олигарх.
36
4
 
13
 
! Отговори
До 40 преди 3 години
Ами...по твоята логика и ГЕРБ трябва да се забрани, защото е пълно с бивши конунисти и ченгета, начело с Бойко.
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 37Май математиката и на теб и на изказалият се в статията не ви е силната черта. Прави по 33333 на протест. Ама аз толкова не видях нито един ден.
34
3
 
13
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
От цялата работа печелят Кънчовците и Харалановците дето обикалят телевизиите да дрънкат празни приказки срещу добро заплащане което пак е от нашите джобове!
33
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ 400 000, а 4 000 000!!! Ай стига глупости от червени статистици и политолози....В Пловдив от 13 дена протести....12 дена бяха под 100 човека бе! Един четвъртък изкараха 5000.....даааа
32
0
 
12
 
! Отговори
апо преди 3 години
Каквото и да си говорим истината е една единствена - докато червените ченгета , ДС-та , БКП-та и ДПС-та не се лустрират , да се забрани участието им в държавни структури и управление от всякакъв характер , както и забрана за участие в обществени поръчки на тях и свързаните с тях лица , докато всичко това не стане реалност прехода ще продължава и все повече ще се отдалечаваме от Европа и от цивилизацията !
31
13
 
7
 
! Отговори
До 31 преди 3 години
А кой искаш да ти решава съдбата?Човек, който не е прочел и една книга, с мафиотско минало, заедно с Доган, Пеевски и Гешев?Или си платен ***....или си като тях.
30
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Простата сметка показва, че има 13 дни протести, пък били участвали 400 хиляди в протестите.Тоест средно по 3333 човека на протест
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 31Ми'шко ... Ти си никой... Но има хора с милиони в тази държава, които могат да подкупят стотици чиновници и да скрият милиони от НАП . Или да си спестят средства получени по някакви поръчки.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аврамов е ***.От тия заради които дясното не струва и в БГ се свежда само до мошеничества и скандали.
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прочетете поне 1 път преди да публикувате нещо. Пълно с грешки. Безобразие.
26
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз не искам тези от снимката да решават съдбата на България. Май е по-добре да си ходят, от където са дошли и там да мият чинии, че тук няма работа за такива капацитети.