Одобриха нов план, ако има бежански натиск по границата с Гърция

Някои от мерките до момента отпадат
19
Одобриха нов план, ако има бежански натиск по границата с Гърция
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет прие План за действие при извънредна ситуация вследствие на увеличен миграционен натиск по границата ни с Гърция.

Още по темата

Документът е изготвен на базата на анализ на сформираната със заповед на министър-председателя междуведомствена група, свързан с миграционния поток по българо-гръцката граница и преглед на досега действащия план. Отчетена е необходимостта от отпадане на някои от заложените до този момент мерки.

Същевременно е набелязан и пакет от дейности на държавните институции, ангажирани пряко с този процес, изпълнението на които ще бъдат координирани от Националния оперативен щаб под ръководството на вътрешния министър, съобщиха от правителствената пресслужба.

Основната цел на одобрения нов план за действие е създаване на оптимална организация, координация и взаимодействие за адекватен отговор на България в случай на възникване на извънредна ситуация вследствие на увеличен миграционен натиск.

В документа са разписани конкретните задачи и отговорности на ангажираните ведомства, както и действия, които те следва да предприемат в случай на подобна ситуация - първоначално реагиране, усилване на граничното наблюдение и охрана на държавната граница, увеличаване на капацитета на работа с мигрантите, медицинско обслужване.

От институциите са направени и точни разчети за необходимите сили и средства за първоначално реагиране, както и за увеличаване на способностите за изпълнение на задачите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Ст@м@т преди 3 години
Наплив от връщасти БГ туристи ли ще спират на границата? Че не разбрах. За един приятел питам, че иска да ходи там на море.
14
0
 
12
 
! Отговори
баста преди 3 години
Празнословие,не прочетох за никакви конкретни мерки срещу ислямските нашественици.
13
9
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Мачовците отдолу да мълчат, защото хората бягат И от нашите натовски наемници, пратени да демократизират земите им.
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ги гърмят на границата. Като отстрелят десетина и ще се научат да заобикалят от далече. Навремето момчетата по границата се молеха да дойде някой да го гръмнат, че им даваха 60 дни домашен отпуск. Ама нямаше....
11
3
 
23
 
! Отговори
Маруля преди 3 години
Защо "трябва" да приемаме африканци и други нашественици и защо е забранено да се пази границата с оръжие.? Защо не се стреля на месо?
10
3
 
10
 
! Отговори
345678 преди 3 години
Да отворят един граничен пункт за мигранти,на който всеки да си покаже паспорта, дипломата и удостоверение за някаква квалификация или стаж.Да се минира границата от Черно море до Македония,да се сложат табели на български,английски и немски и...кой прочел ,прочел.
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** скапаната статия. Сума ти празни приказки и абсолютно никаква информация за това какво точно представлява този план.
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Планът се нарича "разстрел на границата"
7
5
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Ибрикът бойко борисов съдейства на ердоган в осъществяването на плановете на неоосманизма. Затова и ердоган не праща бежанците към нас.
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестиращите развяват черни знамена на ИД,черни фланелки с бели надписи,черни балони,черния цвят е цвета на ислямска държава,а и също е цвят на нацистите в Германия от 20-те години до края на ВСВ!Ако те дойдат на власт,ще видите какво значи бежанци,имаме късмет,че бежанците бягат и не искат да стоят в България! А и турците не искат да има бежанци в България.
5
1
 
11
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До БауНие никога не сме били желана дестинация. Ние сме коридор. Бойко има уговорка с Ердоган (може да за гаджета, не знам) и за сега това ни спаси.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауТака е сега при Бойко всички мигранти бягат от нас защото е много хубаво.
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оня крадливия полиглот с магнолията, дето не е опукал четири тона петъли суджук, явно е измислил нова схема на крадене. Те гърците му го казаха в очите, че лъже с броя на заразените с коронавирус, за да може да краде повече пари от европейските. Но лой комат keлeмe баш чекмедже бабаит е дебелокож.
2
9
 
10
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Свалите ли Бойко ще ни залеят мигранти принципно ...
1
3
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Звучи добре, но мирише на план на безродната мафия да вземе повече пари от ес на гърба на България.