Проф. Балтов: Заразените у нас може да достигнат 20 хил. до септември

Носенето на маска е изключително важно, каза директорът на "Пирогов"
Обновена: 22 юли 2020 09:00 | 22 юли 2020 09:00, Ния Христова
175
Проф. Балтов: Заразените у нас може да достигнат 20 хил. до септември
Снимка: БГНЕС
"За съжаление нивата на заразата у нас са доста сериозни. Днешните случаи са от около 6% от взетите PCR тестове. Това ще натовари системата и допълнително ще затрудни работата ни", каза директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов пред Нова тв.
 
Той обясни, че причината за голямата бройка се дължи на разпускането на мерките, както и неносенето на лични предпазни средства като маските.
 
"Освен в градския транспорт и другите закрити места, не е лошо маските да се носят и по улиците, когато има повече хора. Носенето на маска е от изключително значение. Във Франция ги носят и когато се разхождат сами по улиците", добави той.
Още по темата
 
"Случаите във Варна и Пловдив вече са повече, което говори, че там няма да имаме клъстерно, а дифузно разпространение на заразата. То би било много по-трудно за контрол от колегите от РЗИ", каза Балтов.
 
Професорът не мисли, че има тенденция да излезем от платото на заразата. Той смята, че бройката на регистрирани случаи у нас може да достигне 20 хиляди до края на септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога БСП на васт!Заради протестите на желаещите власт,чрезз насилие и погром,чрез платени протести, заразените с ковид вируса драстично е увеличиха.
118
4
 
16
 
! Отговори
Картофчо преди 3 години
Ами то ако слушаме изказванията на СЗО и платените и членове и активисти, от м.Март до сега вече трябваше у нас пързалките да са пълни с трупове, по стадионите и залите да е пълно с легла с умиращи болни. И умрелите по-това време трябваше да ги закопаваме в общи гробове в парковете.
117
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен120 Още повече,ако не се осигуряват в България,а в друга страна от ЕС.
116
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво да правят тези наши сънародници,които живеят и работят по договор, в страни,които изключиха страната ни от списъка на сигурните държавислед като са дошли в България,за да си подновят личните документи?Да,трябва да си направят PCR тест,но днес,по Хоризонт,една лаборантка каза,че стават грешки,че почти не спяли и работели без почивки...Кой ще понесе отговорност,и кой ще запати щетите,при евентуална грешка,ако дадено лице вече има закупена самолетен билет и тест в рамките на 4дена?
115
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гербераски лъжи
114
6
 
15
 
! Отговори
Саксофонов преди 3 години
Аз оставам убеден мангъровист.
113
3
 
17
 
! Отговори
Отвратен преди 3 години
Аман от хора като този, изпълняващи поръчки!
112
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами, трябва, но има едни с манталитета на цветнокожи индивиди, които не ги носят нито в метрото, нито в магазините. Така е, като няма кой да контролира. Разчита се на умствения капацитет на хората, но при някои той не е голям.
111
3
 
1
 
! Отговори
трогнат до сълзи преди 3 години
до ДДРОнегАми четете , бе , другарю , четете !И двамата четем едни и същи неща ,но прочетеното трябва да се асимилира !Не чакайте наготово !
110
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 110Какво беше това? Нямаш какво да кажеш и го обърна на " Вие защо биете цветните"? Ако можеш обори твърденията с факти, ако не - трай си. Аман от демагози.
109
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 103Ти си гениален. Как не се сетихме, че може да скандираме "Вирус-вън" на Ларгото всеки ден и той ще се махне. Ако това ви е нивото, леле...
108
5
 
6
 
! Отговори
БАЛТОВ Е ПИЧ преди 3 години
А *** ЩЕ ЗАТРИЯТ СВЕТА.
107
6
 
8
 
! Отговори
gfd преди 3 години
Гъзолизецът на Боко! Плаши всеки ден. По-зле е от Муфтаджийски
106
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До написалия: "Пълна глупост, първо парите вече са гласувани, второ няма никакво значение, колко са болните, а до колко е пострадала икономиката. Стига с тия опорки и лъжи. Сцепихте се тия дни да говорите лъжи."Що не му го кажеш това на премиера на Гърция Мицотакис? Той ни гледа сеира, гледа, пък не издържа и се изпусна, че България и Румъния изкуствено надуват бройката на заразените, за да вземат повече пари от ЕС. И - чудно що ли? - никой не му реагира да го обвини в лъжа...
105
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Много компетентно поредно мнение на ръководителя на една от най- важните болници в страната ни. Поздравления! Жалко, че остава нечут и неразбран от голяма част от народа ни.."-------Е как да е чут и разбран, като го виждаме на снимката с маска, нахлузена на врата като лигавник. А призовава да ходим с маска дори, когато се разхождаме сами на улицата. Същия тоя пусна в обръщение чувалите за трупове и препълнените морги, а като се зарази, го изкара на крак и призна, че нищо му нямало.
104
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дочо БулгуровПълна глупост, първо парите вече са гласувани, второ няма никакво значение, колко са болните, а до колко е пострадала икономиката. Стига с тия опорки и лъжи. Сцепихте се тия дни да говорите лъжи. То не беше, че 25млрд били заем(Пак лъжа), че заразените имат значение(Лъжа), че правителството ще прибере парите(Те почват да се отпускат от 25 Април догодина, когато ще имаме ново правителство) и т.н. В Болница има 630 души като станат 1200 само в София и Пловдив ще има места
103
4
 
8
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
короно вирус нема! Маските са да ви държат устите затворени и да не вземете 1200 лв
102
2
 
12
 
! Отговори
Мафия преди 3 години
Привърженик съм на мирна промяна, но главите на някои индивиди трябва да се вземат. Говорим за национална измяна и предателство срещу народа.
101
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя вирус трябва да се измете по същият начин както мафията. Връзката на двете неща с медицината е еднаква( свързва ги бялата мафия, но тя също няма нищо общо със здравеопазването)
100
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 681Виждам, разбираш повече от епидемиология от професора. Колко ще са откритите заразени до септември, кажи.