Проф. Балтов: Заразените у нас може да достигнат 20 хил. до септември

Носенето на маска е изключително важно, каза директорът на "Пирогов"
Обновена: 22 юли 2020 09:00 | 22 юли 2020 09:00, Ния Христова
175
Проф. Балтов: Заразените у нас може да достигнат 20 хил. до септември
Снимка: БГНЕС
"За съжаление нивата на заразата у нас са доста сериозни. Днешните случаи са от около 6% от взетите PCR тестове. Това ще натовари системата и допълнително ще затрудни работата ни", каза директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов пред Нова тв.
 
Той обясни, че причината за голямата бройка се дължи на разпускането на мерките, както и неносенето на лични предпазни средства като маските.
 
"Освен в градския транспорт и другите закрити места, не е лошо маските да се носят и по улиците, когато има повече хора. Носенето на маска е от изключително значение. Във Франция ги носят и когато се разхождат сами по улиците", добави той.
Още по темата
 
"Случаите във Варна и Пловдив вече са повече, което говори, че там няма да имаме клъстерно, а дифузно разпространение на заразата. То би било много по-трудно за контрол от колегите от РЗИ", каза Балтов.
 
Професорът не мисли, че има тенденция да излезем от платото на заразата. Той смята, че бройката на регистрирани случаи у нас може да достигне 20 хиляди до края на септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За един месец преди интервюто на Балтов, броя на заразените се е увеличил 2,4 пъти. Сега са 9254 и на 20 август при 2,4 пъти увеличение ще са 22200 заразени.
98
4
 
14
 
! Отговори
681 преди 3 години
Няма нищо докторско в този професор. говоренето му е чисто политическо, поради което ни го дават ежедневно, почти се превърна във втори ББ...
97
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сегашната информационна система има основен недостатък - не може да отчете хората, които са се заразили повече от един път с вируса. Заразява се човек, възстановява се, но след време пак се заразява. Системата как ще го отчете, след като не може да регистрира повече от един път даден човек? Такива случаи се очакват и то не един и два. Възстановилият се от вируса става по-рисков при следващо заразяване от хората с диабет, хипертония и т.н.
96
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С това темпо ще стигнем 20000 заразени още в края на август, а не в края на септември, както прогнозира Балтов.
95
3
 
3
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До трогнат до сълзиАбе никъде не прочетох и Ви моля, ако сте запознат да ме осведомите, излекуваните дали са носители на вируса, но имат антитела и не се рабоялват, но могат да заразяват или излекуваните са унищожили НАПЪЛНО вируса в себе си ?
94
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров, престъпникът, ме интересува какво казва по въпроса? Или вече прокуратурата го затвори за всяване на безотговорно поведение и погазване на всякакви базови мерки?!
93
4
 
9
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Колкото пвече изследват, толквоа повече ще бъдат заразените !!!Но заразените, не болните !!!Не, няма спасение , освен ако вирусът сам не мутира и/или не изчезне, но за това никой не може да даде прогнози и гаранции !!!Едно е сигурно, че трябва да се научим да живеем с този или друг ворус и/или бактерия !!!
92
4
 
15
 
! Отговори
Дочо Булгуров преди 3 години
Днес гръцкия премиер е обвинил Тиквата че помпаме броя на заразените ,заради парите от Брюксел,това е публична тайна тук,ама човека си го е казал в прав текст,затова всеки ден раста така главоломно уж заразените!!!
91
3
 
5
 
! Отговори
трогнат до сълзи преди 3 години
#91 - "Светозар" го казал съвсем точно и това е самата истина !Какво ли не се прави за пари ?!
90
4
 
2
 
! Отговори
Али Реза преди 3 години
До Анонимен задължително носене на маски, а също и клизма...
89
3
 
15
 
! Отговори
трогнат до сълзи преди 3 години
Шашкането продължава с пълна сила ! В момента има 9254 заразени ( с натрупване, от началото на тестуването) и оздравели 4521 до тук !Което значи , зе тези оздравелите вече НЕ са заразени и би трябвало ДА СЕ ИЗВАДЯТ от бройката на заразените т.е. заразените да са 4733 .Да , ама не - същото натрупване на данни ще продължава и нищо чудно общия брой заразени с натрупване да стане 20 хил. до септември .Сигурен съм ,че отново няма да изваждат брой оздравели ,за да се поддържа паниката! Удобно нали ?
88
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се приеме закон за целогодишно носене на маски на всякъде.
87
3
 
10
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Абе те може да станат и два милиона, щом трябва да се усвоят едни пари. Милиардите от ЕС трябва да се " усвоят ". Ще има за всички по веригата. Жалко е, че професори, заради пари лъжат и манипулират обществото. Разчитат, че след 1 - 2 години, народа ще забрави. А те ще си пият уискито и ще викат: ей, добре че беше тоя " Коронавирус ", че да намажем и ние нещо.
86
2
 
5
 
! Отговори
1923г. преди 3 години
СЕПТЕМВРИ ЩЕ БЪДЕ МАЙ!!!!!УРАААААААААААААААА
85
6
 
3
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
За радост на Мангъров и мангърчетата!
84
5
 
1
 
! Отговори
Възкръснал преди 3 години
Нинова, Радев, Славчо-чалгата и по-малко Борисов са виновни.Първите 3 имена са ,,измислени"....,като короната.Няма такава болест.....
83
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 10 дни Канадският национален съвет за изследвания, официално обяви(след запитване по закона за достъп до информация), че няма документ потвърждаващ изолирането накъде по света на вирус Ковид19(SARS-COV-2).
82
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ****Ти ходил ли си в Сърница?Бурки няма.
81
4
 
15
 
! Отговори
Компрометирания доц. преди 3 години
В интервюто за Нова, каза че "държали" хоспитализираните около 620 в цялата страна но до седмица щяло здравната система да почне да "не издържа". Защо директора на Пирогов говори от името на всички болници в Републиката и за здравната система? Тоя май иска да стане политик.
80
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми хубаво - без друго трябва по-голямата част от хората да го минат. Колкото по-бързо - толкова по-добре. Айде стига с тоя вирус, че писнахте на всички. Ще го изкарате повечето, свикнете с това и преглътнете накрая! Има живот и извън тази тема!