Проф. Балтов: Заразените у нас може да достигнат 20 хил. до септември

Носенето на маска е изключително важно, каза директорът на "Пирогов"
Обновена: 22 юли 2020 09:00 | 22 юли 2020 09:00, Ния Христова
175
Проф. Балтов: Заразените у нас може да достигнат 20 хил. до септември
Снимка: БГНЕС
"За съжаление нивата на заразата у нас са доста сериозни. Днешните случаи са от около 6% от взетите PCR тестове. Това ще натовари системата и допълнително ще затрудни работата ни", каза директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов пред Нова тв.
 
Той обясни, че причината за голямата бройка се дължи на разпускането на мерките, както и неносенето на лични предпазни средства като маските.
 
"Освен в градския транспорт и другите закрити места, не е лошо маските да се носят и по улиците, когато има повече хора. Носенето на маска е от изключително значение. Във Франция ги носят и когато се разхождат сами по улиците", добави той.
Още по темата
 
"Случаите във Варна и Пловдив вече са повече, което говори, че там няма да имаме клъстерно, а дифузно разпространение на заразата. То би било много по-трудно за контрол от колегите от РЗИ", каза Балтов.
 
Професорът не мисли, че има тенденция да излезем от платото на заразата. Той смята, че бройката на регистрирани случаи у нас може да достигне 20 хиляди до края на септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
балтов подлогата на мутрата борисов и главен корупционер сред лекарите дава акъл
78
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като надуете бройката не 20 ами 220 000 ще стигне. Не разбрахте ли че никой не ви вярва.Няма да се учудя ако са ти платили да говориш подобни неща само и само протестите да спрат.Не те няма да престанат докато мафията не напусне властта
77
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Aйде у лево специалист. Продажни мекерета. До сега да бехме измрели всичките от тази "Зараза' подготвяна от световния елит. Май звучи много по конспиративно,смъртоносен, заразен вирус който спираме с пелени на носа! Размера на вируса е под 1 микрон и може да се заразиш през очите също, също така се разнася и по въздух. Пълни противоречия идвам от устите на Светоните "експерти". които не признават друго мниние освен тяхното. СЪВПАДЕНИЕ ??
76
5
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
нали вече се знаят парите от ес, може реалните данни да давате.
75
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Познат лаборант ми каза, че вече имат два вида ПСР тестове. За единия си плащаш, за другия ти плащат.
74
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя всеки ден си сменя мнението, затова и хората им нямат никакво доверие. затова и не идват чужденци, защото тук лъжат и не е безопасно. слушат си техните лекари и медии
73
7
 
12
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Този на снимката, който ни дава акъл да носим маски и в банята, сам си е смъкнал маската! Значи сам не вярва в нейната защита, но ни кара нас да вярваме! Наглеци и патологични лъжци като този постоянно подценяват и интелиrентността на народа, и информираността му и затова и постоянно ще бъдат неприяно изнанадвани!
72
2
 
7
 
! Отговори
славянин преди 3 години
В действителност нуждите и на полотици, и на лекари, и на шапкари са не само от нашите пари, но и от самоусещането им за властност и значимост над нас, това им помпи и чеше егото до оргазъм!
71
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тъй като Балтов е изключително недисциплиниран взе че лепна вируса, но разбира се излъга за причините да се самоизолира за две седмици вкъщи. Това не му пречи да дава акъл на останалите.
70
5
 
4
 
! Отговори
до 58 от славянин преди 3 години
Така е, интересът на повечето лекари е да те заравят с вирусите на страха и дезинформацията, за да им бъдеш максимално лесен за манипулация, съответно за финансово източване, това го разбрах още през далечната 1992-ра и затова от края на 1993-та приключих отношенията си тях с изключение на стоматолозите, при които ходя веднъж на 3-4 години, и които са същите като колегите им!
69
6
 
2
 
! Отговори
Гуфу преди 3 години
Анон,От къде тази статистика? Може би от там от където е има по-добър и надежден тест. Сподели моля те. Това е революционно направо 80% ненадежност.Заради *** комплексирани, на които все някой им е виновен за личните неуспехи, от най-добре контролиращи пандемията станахме едни от най-възможните да се заразиш. Олигофренясала нация сме и тва е. Ако може някой да обясни на средния европеец как така сме толко бедни и гладни пък не можем без кръчми,нощен живот и почивка на Гърция.
68
10
 
13
 
! Отговори
анон преди 3 години
PCR теста е не надежден, подвеждащ, лъжливо позитивен в 80% от случаите.
67
3
 
26
 
! Отговори
маскирайтесе преди 3 години
Добре бе, хора, страшно било, ужас било, ръст, пик, болниците изнемогвали...А вчера - хляб, сол и народни носии за посрещане на украински туристи?!?За същия този ден, Украйна дава няколко хиляди заразени?!?Значи, за да достигнем професорските квоти и прогнози до есента, трябва да си внасяме "горещ резерв", така ли?Сума държави ни отрязаха заради "официалните данни". Пак карантина, само че на държавно ниво?Има нещо гнило, но не е в Дания...Търкалят ни яко, ама много яко!Не им вярвам
66
3
 
15
 
! Отговори
брех преди 3 години
Балтов ще си вземе гранта... то бива активност, то бива чудо... Човек да се чуди болница ли управлява (където е хубаво да се види как се освояват в момента парите за ремонт) или ПР агенция.
65
4
 
4
 
! Отговори
**** преди 3 години
До Спелчекто и в Сърница ги носят , ние , християните им викаме бурки , а носещите ги са определено мюсюлмани
64
6
 
12
 
! Отговори
Спелчек преди 3 години
Във Франция ги носят и когато се разхождат сами по улиците", добави той.КУ КУ.
63
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, че не е толкова страшно, колкото им се иска. Всичко е за парите от ЕС.
62
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На хората не са виновни и тук тиквата се провали тотално
61
5
 
17
 
! Отговори
чичо Гошо преди 3 години
*** как няма да стигнат...може и мелеон да минат ако Боко нареди!Нали това е целта,да се въведе извънредно положение, КПП-та и затваряне на държавата до когато си начеше мъ...те Тиквата.Няма да има време нито за машинно гласуване,нито за прочистване списъците на ГРАО,нито смяна на герберастката ЦИК!Но каквото и да направят,не могат да излъжат младото поколение.Иде ново време,различно от седесарското"времето е наше" с което ни излъгаха и ограбиха!Ще има възмездие!
60
6
 
23
 
! Отговори
LBN преди 3 години
А защо заглавието не е "Рекордно много излекувани за 24 часа"? Реторичен въпрос.А явно имаме за цел 20 000 до септември...