Проф. Балтов: Заразените у нас може да достигнат 20 хил. до септември

Носенето на маска е изключително важно, каза директорът на "Пирогов"
Обновена: 22 юли 2020 09:00 | 22 юли 2020 09:00, Ния Христова
175
Проф. Балтов: Заразените у нас може да достигнат 20 хил. до септември
Снимка: БГНЕС
"За съжаление нивата на заразата у нас са доста сериозни. Днешните случаи са от около 6% от взетите PCR тестове. Това ще натовари системата и допълнително ще затрудни работата ни", каза директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов пред Нова тв.
 
Той обясни, че причината за голямата бройка се дължи на разпускането на мерките, както и неносенето на лични предпазни средства като маските.
 
"Освен в градския транспорт и другите закрити места, не е лошо маските да се носят и по улиците, когато има повече хора. Носенето на маска е от изключително значение. Във Франция ги носят и когато се разхождат сами по улиците", добави той.
Още по темата
 
"Случаите във Варна и Пловдив вече са повече, което говори, че там няма да имаме клъстерно, а дифузно разпространение на заразата. То би било много по-трудно за контрол от колегите от РЗИ", каза Балтов.
 
Професорът не мисли, че има тенденция да излезем от платото на заразата. Той смята, че бройката на регистрирани случаи у нас може да достигне 20 хиляди до края на септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
7
 
18
 
! Отговори
док преди 3 години
Балтов, балтов, балтает , балтает, булю, булю,булю......помним прогнозите ти по Великден и Гергьовден..... ако имаш малко достойнство, ама нямаш.... само пари са ти в главата.
58
8
 
21
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Поредният *** се изказа отново , кой те назначи тебе за директор на Пирогов - Бойко Методиев Борисов , поредната калинка на която преди две години всички лекари от Пирогов се обединихме и му искахме ОСТАВКАТА , той пък беше н а екзотична ваканция - нещо да се е променило - НИЩО
57
21
 
8
 
! Отговори
От Плевен преди 3 години
Мда.. Много компетентно поредно мнение на ръководителя на една от най- важните болници в страната ни. Поздравления! Жалко, че остава нечут и неразбран от голяма част от народа ни.. :( Щото ние сме си специалисти по всичко... Мнение, чието осмисляне изисква повече умствен капацитет, липсващ у мнозина. Явно ще трябва да минем като нация по трудния път... Разумните, колкото и призиви да отправят, остават нечути и последствията могат да бъдат тежки!
56
4
 
19
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Всеки лекар с който съм говорил има една цел - да те накара да изтръпнеш от ужас. Така по-лесно се дават пари.И най-лошото става, когато им повярваш. Внимавайте с лекарите, особено с тези които ви плашат.Мога да ви кажа поне 30 истории за лекари, които плашат излишно с цел да ви набутат в някакво "лечение"
55
15
 
8
 
! Отговори
corona преди 3 години
До Златена Явно мнооого голяма част от българите страдат от "хронична глухота"!!!Който и каквото да им казва за този унищожителен вирус, те си знаят едно - ВИРУС НЯМА!Как се нарича това????Може би ние сме най-специалния народ в света.Е, като спрат да ни пускат в другите държави, ще разберем истината.
54
7
 
10
 
! Отговори
Адда преди 3 години
Объркали сте му името на този. Той е не Балтов а Педералтов
53
8
 
26
 
! Отговори
аууу преди 3 години
Разрешиха му да прави платени тестове и наду гайдата на паниката! Доктор Корумпе!
52
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилният подход е - просто игнорирайте троловете на мафията. Не се впускайте в дискусии с тях. Само предоставяйте коректна информация, това е.
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Таман си помислих,че поне тая тема ще мине без политическо тролене,и това нещо(златена)ме опроверга!
50
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 41-хахаКак направи това изчисление 1:10000 с летален край като имаме 9254 случая,от които 313 са починали?Обикновения грип да не те е ударил в мозъка,без да си разбрал?
49
3
 
20
 
! Отговори
Балтьо Балтевски преди 3 години
Не е лошо маските да не се свалят и в банята.Иначе какво като станат 20000 до септември?
48
2
 
12
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Златена.Тук говорим за коронавирус. Разбирам, че Цецка Цачева е твоят президент, но нека не объркваме темите. Проблема Златена е, може би забелязваш, че коронавируса вече не е медицинска, а политическа тема.Какви пари ще ни дадат, трябват повече пари, трябват повече положителни ПСР. тестове.Като ти гледам нивото, сигурно харесваш и Бойко.Но Бойко зави на 180 градуса (както винаги, нали е мъж на място) и каза всеки да се спасява сам.Така че остави Радев, не той взима тези решения.
47
19
 
3
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Ако тази есен има избори в България аз пак няма да гласувам за да се насерят от яд в гащите дебилния президент Радев Слави Трифонов компания и дебилните егоистични безсъвестни безотговорни безчовечни безмозъщни българи егоисти с егоистично мислене
46
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквито са начело на държавата, такива са и начело на болниците. Като качество имам впредвид.
45
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами Професоре каквито и мерки да вземем,всичко виждаме че тая гад няма спиране!Чакаме ваксината дано стигне по бързо и до над и се молим да ни се размине до тогава!
44
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Eеее до вчера викаше ще са 10 хиляди днеска 20 хиляди стига си на мотал директоре
43
3
 
10
 
! Отговори
Шефа от Шефилд преди 3 години
До ЗлатенаЗлатке, ти защо се косиш, че няма да пътуваме, ти от Долни Дъбник излизаш на три години веднъж, мързи те и до Плевен да отидеш, да си търсиш работа.
42
8
 
2
 
! Отговори
Балтофф преди 3 години
Мисля,че да носиш маска навън е много хубаво.Но,не е зле да се затегнат и карантинните мерки.А най-добре ще е да се върнат КПП-тата!Човек гледа и някак неусетно се изтърколила годината и току виж догодина ковида затихнал.
41
6
 
17
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Абе пичове,Огледайте се! Да виждате по улиците да се въргалят трупове?Кога за последно сте видели някой да кашля?Вчера ББ съобщи, че от ЕС ни отпускали едни 4,5 млрд евро за справяне с ковида и хиените като Балтов взеха да точат лиги. Кой каквото ще да казва, става дума за пари.
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 40Добре, че никой не разчита на твоето мислене.