Борисов обяви кадровите промени в кабинета, кой си отива?

Сред тях са министрите, на които бяха поискани оставките
Обновена: 23 юли 2020 11:11 | 23 юли 2020 10:40, Веселина Йорданова
829
Борисов обяви кадровите промени в кабинета, кой си отива?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов обяви кадровите промени в кабинета след заседанието на коалицията. Сред тях са тримата министри, на които бяха поискани оставките - Младен Маринов, Владислав Горанов и Емил Караниколов.

Здравният министър Кирил Ананиев поема финансовото министерство, а вицепремиерът Марияна Николова - туризма, като ще съвместява ресора с позицията си. Така четвъртият освободен министър е Николина Ангелкова.

Още по темата
На мястото на Младен Маринов е предложен главен комисар Христо Терзийски, директор на ГД "Национална полиция".

Лъчезар Борисов сменя Емил Караниколов в Министерството на икономиката, в момента Борисов е зам.-министър.

Проф. Костадин Ангелов, шеф на "Александровска болница" ще ръководи здравното министерство. Предложенията за рокади ще бъдат представени още днес в НС. Ще има и сменени зам.-министри, каза премиерът и добави, че някои са сменени още вчера, а други ще бъдат назначени в следващите дни.

"Младен Маринов го сменяме, защото съм убеден, че някои от действията на полицията не отговарят на моето разбиране за отношение към протестиращи хора", каза премиерът. Другата причина били действията около протеста в "Росенец" - трябвало да осигурят така протичането му, че да няма скандали.

Борисов каза, че Маринов е изключителен офицер, но в политиката имало грешки, които се наказват.

Премиерът мотивира смяната на Горанов с думите, че е постигнал много, но не си обяснява защо контролът в Комисията по хазарта е бил занижен 5 години. За Емил Караниколов той каза, че е започнал да чува "за неща, които се случват за раздадени бонуси или грантове в министерството".

Работата ще продължи с приоритизиране на програмата за управление. В понеделник ще бъдат представени финансови и социално-икономически мерки, свързани с пандемията, съобщи още Борисов.

След мандата отивам да си ръководя партията и структурите, сега всички я ръфат, обяви премиерът. Той посочи, че сега се занимава с правителството, същото било и с други уважавани хора в партията, ангажирани във властта. Контролът обаче в ГЕРБ бил занижен и се допускали грешки.

За протестите в страната министър-председателят каза, че в една правова държава има конституция, има законно избрани органи и всеки има право и на протест.

Борисов коментира накратко и темата за европарите, договорени в Брюксел.

"За изостаналите райони се изчисляват по една формула, където ние дори не попадаме в тях. В същото време се дадоха, като знак от Европейския съюз, близо половин милиард лева за най-изостаналите райони, близо половин милиард лева се дадоха и за опазване на външната ни граница. Убеден съм, че друг не може да ги постигне тези неща", подчерта той.
 
Според него "мечтите на Христо Иванов са да е главен прокурор и да овладее всички". Той посочи и че е против показни акции от прокуратурата, като научил от медиите за арестите на министъра на екологията Нено Димов и други заместник-министри.

"Оттук нататък си има институции, които избират по демократичен път. След това има повторен етап за издаване на указ от президента. Всичко това е извървяно", заяви Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


829
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
700
17
 
3
 
! Отговори
Поклон преди 3 години
Поздравления за Бойко. Навременни и необходими промени. Назначи доказани експерти и все нови лица. Сега Радев и комунистите дума не могат да кажат. От утре да не съм видял протестър на улицата. Поклон, Бойко!
699
5
 
9
 
! Отговори
Kit Chelin преди 3 години
Др. Борисооф от вашите думи през последните дни разбирам, че в нашата държава всичко зависи от Шиши. Ако е толкова "велик" този човек дайте направо да става президент или премиер. Щом страната ни се управлява задкулисно от него дайте да му се даде реална власт. Защо само поставят лица, които са зависими от него?. Хора станахме за смях всички да се оправдават с някой си Шиши. В България има достойни и умни хора, които да ни управляват, а не корумпирани и
698
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
червената смрад пак се надига.с бсп напреед.
697
5
 
8
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
пародия
696
5
 
7
 
! Отговори
само си проучва преди 3 години
кълве ли рибата - още никой не е подал оставка
695
8
 
18
 
! Отговори
- преди 3 години
борисов, запази поне мъъъъъничко достойнство - идиси като МЪЖ!Всички ли от герб сте такива чехльовци като плювналиев?!?!
694
8
 
15
 
! Отговори
И преди 3 години
хамерика няма да ти помогне те са най големите мошеници.Те са кравари които ги интересуват парите и унищожители на народи.Мама не ти ли е казвала да не тръгваш по лош път.А?
693
7
 
24
 
! Отговори
Боко преди 3 години
Много милиарди изпрахте а децата на България ще събират капачки да оцелеят какво направихте сринахте България от вашата лакомия.Лекарите вземат по 20лв.за преглед на малко дете .Така ли се прави капитализъм.Това не е капитализъм това е хунта която иска тотално сриване на народа България.Лакомията затрива.Не го ли знаеш.И още много има да се пише.Подай си оставката нали ти поемаш отговорността с твойте измислени депутати.Те те продадоха.
692
6
 
16
 
! Отговори
илия преди 3 години
Пременил се Илия - погледнал се - пак в тия.
691
7
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До Анонимен ....Къмпинг "Каваци" отново е при семейство Баневи. Бургаският районен съд изненадващо отсъди в тяхна полза морския обект, който изгубиха за стопанисване преди 4 години."Друго си е с Каскета начело....Хахаххаааа, за теб *** Съд и Прокуратура едно и също ли е? :)))))))))))))))))))))))Аман от прости комунисти!!!Прочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2020/07/23/borisov-obiavi-kadrovite-promeni-v-kabineta-koi-si-otiva.457508
690
6
 
16
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Истината е, че повечето от вас не стават за нищо. Ако ставаха, положението щеше да е друго. За вас няма да се оправи. Но инвестирайте в образованието на децата ви. За тях може и да се пооправи.
689
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Къмпинг "Каваци" отново е при семейство Баневи. Бургаският районен съд изненадващо отсъди в тяхна полза морския обект, който изгубиха за стопанисване преди 4 години."Друго си е с Каскета начело.
688
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нов бардак със стари служителки!
687
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази торба с лой се е хванала за властта като удавник-сламка.
686
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов трябва да изпрати Горанов посланик в Дубай, та да поднови паспорта на Черепа, че му е изтекал и затова не може да се върне като депутат на БСП'то !Па и много гърла има да нахрани - Фигуранта, Куку, Пипи и Ян Бибиян,....наркофенчета от агитката.
685
9
 
17
 
! Отговори
е па преди 3 години
такива ще ни управляват след като за 100 млн. лева може да си купиш мнозинство в парламента, дето после си ги връща по 100 парите. Но така ще докато оставяте купените "братя" да определят бъднините ви.
684
9
 
22
 
! Отговори
торта сахер преди 3 години
Посмешището на цял ЕС.
683
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма случайни хора ...всичко е в маглата
682
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти му обясняваш, че му искаш оставката, амебата разбира, че трябва да подаде оставката на няколко от калинките си.
681
22
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква оставка,има нови милиарди за лично усвояване,има подготовка за "победа" в идващите избори.....Сега като се замисля,че за какво са ни избори,човекът се държи сякаш държавата му е бащиния,а ние неблагодарна робска маса,направо го правим цар! И даже ще се спестят пари от избори,които и така си печели той с купени гласове,мъртви души,малцинствени гласове,фалшифициране.....