Борисов обяви кадровите промени в кабинета, кой си отива?

Сред тях са министрите, на които бяха поискани оставките
Обновена: 23 юли 2020 11:11 | 23 юли 2020 10:40, Веселина Йорданова
829
Борисов обяви кадровите промени в кабинета, кой си отива?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов обяви кадровите промени в кабинета след заседанието на коалицията. Сред тях са тримата министри, на които бяха поискани оставките - Младен Маринов, Владислав Горанов и Емил Караниколов.

Здравният министър Кирил Ананиев поема финансовото министерство, а вицепремиерът Марияна Николова - туризма, като ще съвместява ресора с позицията си. Така четвъртият освободен министър е Николина Ангелкова.

Още по темата
На мястото на Младен Маринов е предложен главен комисар Христо Терзийски, директор на ГД "Национална полиция".

Лъчезар Борисов сменя Емил Караниколов в Министерството на икономиката, в момента Борисов е зам.-министър.

Проф. Костадин Ангелов, шеф на "Александровска болница" ще ръководи здравното министерство. Предложенията за рокади ще бъдат представени още днес в НС. Ще има и сменени зам.-министри, каза премиерът и добави, че някои са сменени още вчера, а други ще бъдат назначени в следващите дни.

"Младен Маринов го сменяме, защото съм убеден, че някои от действията на полицията не отговарят на моето разбиране за отношение към протестиращи хора", каза премиерът. Другата причина били действията около протеста в "Росенец" - трябвало да осигурят така протичането му, че да няма скандали.

Борисов каза, че Маринов е изключителен офицер, но в политиката имало грешки, които се наказват.

Премиерът мотивира смяната на Горанов с думите, че е постигнал много, но не си обяснява защо контролът в Комисията по хазарта е бил занижен 5 години. За Емил Караниколов той каза, че е започнал да чува "за неща, които се случват за раздадени бонуси или грантове в министерството".

Работата ще продължи с приоритизиране на програмата за управление. В понеделник ще бъдат представени финансови и социално-икономически мерки, свързани с пандемията, съобщи още Борисов.

След мандата отивам да си ръководя партията и структурите, сега всички я ръфат, обяви премиерът. Той посочи, че сега се занимава с правителството, същото било и с други уважавани хора в партията, ангажирани във властта. Контролът обаче в ГЕРБ бил занижен и се допускали грешки.

За протестите в страната министър-председателят каза, че в една правова държава има конституция, има законно избрани органи и всеки има право и на протест.

Борисов коментира накратко и темата за европарите, договорени в Брюксел.

"За изостаналите райони се изчисляват по една формула, където ние дори не попадаме в тях. В същото време се дадоха, като знак от Европейския съюз, близо половин милиард лева за най-изостаналите райони, близо половин милиард лева се дадоха и за опазване на външната ни граница. Убеден съм, че друг не може да ги постигне тези неща", подчерта той.
 
Според него "мечтите на Христо Иванов са да е главен прокурор и да овладее всички". Той посочи и че е против показни акции от прокуратурата, като научил от медиите за арестите на министъра на екологията Нено Димов и други заместник-министри.

"Оттук нататък си има институции, които избират по демократичен път. След това има повторен етап за издаване на указ от президента. Всичко това е извървяно", заяви Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


829
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
680
23
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам, защо изобщо се обръща толкова внимание на няколко хилядибезделници,мутри и кифли по тези "протести"...Смешна работа. Да си викат там. И без това за друго едва ли стават...
679
24
 
7
 
! Отговори
Ноби преди 3 години
кой си отива ? аре мащай се ***
678
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така да успее да управлява хем с ДПС, хем с патриотите, които въобще не се харесват един друг е постижение. Това никой не го е правил никъде досега.
677
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам все по-анемичните протести не успяха да бутнат Боко .Логично ! Спомена за комунизма е все още свеж , и червената или розова кака Корнелия не е алтернатива .
676
5
 
13
 
! Отговори
националист преди 3 години
До джендърите в мрежатаи вашия ред ще дойде!
675
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Суджук,на всичко си готов само и само да запазиш властта.
674
9
 
15
 
! Отговори
готино преди 3 години
Обаче как похарчи Горанов, хахаха. Кофти.
673
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сържанки на Доган и Пеевски.
672
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Борисов не е важно кой си отива,важно е той да остане.Близо шестдесет милиарда лева,"пътуват" от "Братски" Брюксел за към София.В кои ръце ще попаднат милиардите,бай Марин няма и хабер.Той и неговите набори ще си останат бедни,а кликата около държав. началник,ще стане още по богата.Рокадите "горе",са баламосване за тия които са "долу"!Голямата цел на герберите и компания е,да останат още 7-8 месеца на местата си,за да могат безпрепяствено да "работят"!Приятна "работа"им казва бай Марин!
671
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шайка комунистически престъпници, начело с члена н БКП ББ.
670
9
 
16
 
! Отговори
КОЙ СИ ОТИВА ? преди 3 години
ТОЙ !КОГА ?СЕГА !
669
3
 
1
 
! Отговори
Кой преди 3 години
До 719 мразяте обичам те тази песен не си ли чувал пред медиите аз ще ти кажа че крадеш само ти, ти ще ми кажеш че аз крада само пак довечера ще крадем заедно
668
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПИТАЙ КОМУНИСТИТЕ,БОЙКИКЕВ,ДАЙНОВ,АТАНАСОВ,ПРОКОПИЕВ,все ПСИХОдесниЗАЩО МРАЗЯТ КОМУНИСТИТЕ ОТ ГЕРБ А ОБИЧАТ КОМУНИСТИТЕ ОТ БКП!!Дали защото и едните,и другите БКП И ПРОКОПИЕВЦИ СА бизнесмени!!Корнела ще направи ристокривоносия умноубавияминистър на правосъдието,а Маямата сама ще си избира,квоткаже Главчо,че нали и той напира.Накрая всички ще слушкате ДПС ама против тях протестиратенали Гешев е на Доган!КОМЕДИАНТИ!!
667
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вчера правеше налъми сега ще одговаря за икономиката хвала на ГЕРБ с такива юнаци
666
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не стига това , ами лоши чичковци и какички се канят пак да размотават отново Борисов - да обединява Севера и Юга , Изтока и Запада "ЕП се закани да блокира бюджетната сделка на евролидерите.Евродепутатите обявиха, че не са съгласни с договорената от европейските лидери Многогодишна финансова рамка на ЕС в сегашната й форма. , информира ДПА."
665
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХораТА и народЪТ не са 1000 ходещи голи до кръста ку..ви и дрогирани агитки!!Това му е грешката на Борисов,явно страда от фобия за улични крясъци,а това не е добро.Всеки оли..грофен може да го притиска и той изпълнява.Кака ви Корнела ако е ще ви покаже среден пръст и има да си обикаляте до второто пришествие,ами намерихте един вече не знам как до го нарека и айде юруш на маслините.Пак хораТА ще спасяват Борисов за да спасят себе си от копейкоиновци и бабокянци,и хомодружинки разни.
664
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ананиев си е точно за икономиката,той е финансист не е доктор,заплатите едва ли ги дава Анание кре..етенче,дават ги директорите на болниците.Борисов се поддава на натиска на улицата и то на едно толкова нищожно малцинство което и статистиката не го Фаща та дори и с оргията на БКП предвидена за събота.После коронясалите и мъртвите пак на него ще му ги лепнат МекатаМара!!Да позволяваш на вчерашни кел.еши и лум/пени да ти правят правителство....
663
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срути се моста проектиран в Москва хаха
662
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До есента Радев ще се откаже официално от руската тръба и печели играта. Ината води до загуба.
661
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименБорисов иска да бъде харесван от Путин, затова е ината за прокара балкански поток на всяка цена и пак няма да успее