Борисов обяви кадровите промени в кабинета, кой си отива?

Сред тях са министрите, на които бяха поискани оставките
Обновена: 23 юли 2020 11:11 | 23 юли 2020 10:40, Веселина Йорданова
829
Борисов обяви кадровите промени в кабинета, кой си отива?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов обяви кадровите промени в кабинета след заседанието на коалицията. Сред тях са тримата министри, на които бяха поискани оставките - Младен Маринов, Владислав Горанов и Емил Караниколов.

Здравният министър Кирил Ананиев поема финансовото министерство, а вицепремиерът Марияна Николова - туризма, като ще съвместява ресора с позицията си. Така четвъртият освободен министър е Николина Ангелкова.

Още по темата
На мястото на Младен Маринов е предложен главен комисар Христо Терзийски, директор на ГД "Национална полиция".

Лъчезар Борисов сменя Емил Караниколов в Министерството на икономиката, в момента Борисов е зам.-министър.

Проф. Костадин Ангелов, шеф на "Александровска болница" ще ръководи здравното министерство. Предложенията за рокади ще бъдат представени още днес в НС. Ще има и сменени зам.-министри, каза премиерът и добави, че някои са сменени още вчера, а други ще бъдат назначени в следващите дни.

"Младен Маринов го сменяме, защото съм убеден, че някои от действията на полицията не отговарят на моето разбиране за отношение към протестиращи хора", каза премиерът. Другата причина били действията около протеста в "Росенец" - трябвало да осигурят така протичането му, че да няма скандали.

Борисов каза, че Маринов е изключителен офицер, но в политиката имало грешки, които се наказват.

Премиерът мотивира смяната на Горанов с думите, че е постигнал много, но не си обяснява защо контролът в Комисията по хазарта е бил занижен 5 години. За Емил Караниколов той каза, че е започнал да чува "за неща, които се случват за раздадени бонуси или грантове в министерството".

Работата ще продължи с приоритизиране на програмата за управление. В понеделник ще бъдат представени финансови и социално-икономически мерки, свързани с пандемията, съобщи още Борисов.

След мандата отивам да си ръководя партията и структурите, сега всички я ръфат, обяви премиерът. Той посочи, че сега се занимава с правителството, същото било и с други уважавани хора в партията, ангажирани във властта. Контролът обаче в ГЕРБ бил занижен и се допускали грешки.

За протестите в страната министър-председателят каза, че в една правова държава има конституция, има законно избрани органи и всеки има право и на протест.

Борисов коментира накратко и темата за европарите, договорени в Брюксел.

"За изостаналите райони се изчисляват по една формула, където ние дори не попадаме в тях. В същото време се дадоха, като знак от Европейския съюз, близо половин милиард лева за най-изостаналите райони, близо половин милиард лева се дадоха и за опазване на външната ни граница. Убеден съм, че друг не може да ги постигне тези неща", подчерта той.
 
Според него "мечтите на Христо Иванов са да е главен прокурор и да овладее всички". Той посочи и че е против показни акции от прокуратурата, като научил от медиите за арестите на министъра на екологията Нено Димов и други заместник-министри.

"Оттук нататък си има институции, които избират по демократичен път. След това има повторен етап за издаване на указ от президента. Всичко това е извървяно", заяви Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


829
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
640
5
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Днес слънцето се изказа като американско посолство,недомлъвки и неизречени истини.Далаверата с Васил Божков бе наречена "занижен контрол",каквото и да значи това.
639
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ейййй,що народ измря от Ковид 19,само това животно нищо не го лови.Май верно много му е дебела кожата.
638
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичките заедно за ръчички вън..това е комунизъм и това са комунисти мутри...не демократи
637
6
 
5
 
! Отговори
Филип Фратев преди 3 години
Мен червеното знаме роди ме!А цената на спирта уби ме...Имам 10 дена трудов стаж,и на Радев аз съм верен паж!Пия, друcaм и пpocтея,дaлавера има ли съм в нея!Долу Бойко!!!
636
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Портмонето Горанов,както го наричаше,с колко милиона му затвори устата?Защото той знае многооооо.
635
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рокадите няма да те спасят.Пътник си.
634
6
 
9
 
! Отговори
Димитър преди 3 години
Махайте се бе , герберо - комунистически - милиционери, не разбрахте ли ,че хората не ви искат.
633
8
 
4
 
! Отговори
Филип Фратев преди 3 години
Мен червеното знаме роди ме!А цената на спирта уби ме...Имам 10 дена трудов стаж,и на Радев аз съм верен паж!Пия, друcaм и пpocтея,дaлавера има ли съм в нея!Долу Бойко!
632
6
 
6
 
! Отговори
ivailo преди 3 години
Тулупа колкото и тьп да е знае , че протестите са главно заради неговото мафиотско управление покровителствано от Каскета... Но , по Барба Ганьовски упорства да стои на поста си. Колкото и да замазва нещата , като сменя разни министри-пионки с други такива , няма как да отклони гнева на хората от себе си !
631
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БАЛКАНСКИ ПОТОК НЯМА ДА ИМА
630
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще отлепиме!
629
4
 
11
 
! Отговори
Рибатасевмирисваотгл преди 3 години
Пременил се Илия - пак в тия!
628
9
 
0
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
Бацо се е заклел пред Путин, че до края на годината ще построи Турския поток през България. Трябва час по-скоро да свалим тази руска марионетка от власт!
627
4
 
3
 
! Отговори
Филип Фратев преди 3 години
Долу Бойко!!!Оставка!!!Искам 6 000 000 лв от европейските милиарди за формулата ми за Ковид-19!!!Иначе я продавам на американците!!!
626
7
 
8
 
! Отговори
баце преди 3 години
Баце, направи още промени - например смени още веднъж тия дето си ги барал вече, без да бараш злият гном Симеонов - Балевски, Шкембе воевода Кара и самият себе си. Гаранция , че на хоратаще им избият на макс балансите, щото сега само дигна недоволството.
625
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срам за България е Борисов.Най продажния управляващ от 1878 насам. Оставка, още тази вечер.
624
5
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Златена..Златенче,ако си жена де..,ще ти разкажа нещо:-На времето,като студент,поработвах през лятото тук-там..заради принципа,не че ми се работеше....Та едно лято са фанах на каскадата "Белмекен-Сестримо...За два месеца.... Там имаше една ИНТЕРНИРАНА за ..простит..ция,сещаш се,Минка..Мязаше на "брадчетка",но..това е без значение...Какво исках да ти кажа:-Същата тая Минка казваше за вагината си:"Ако беше на челото ми,щех да я нарека "златена".."..айде със здраве!
623
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е марионетка на Путин, но залъгва повече от 10 г. простите българи с някакво европейско развитие. Нищо европейско няма в авторитарната партия ГЕРБ, а за развитие просто забравете. България е най-корумпираната и затова и най-бедната държава в ЕС.
622
7
 
12
 
! Отговори
Malian преди 3 години
Кирил Ананиев, понеже оправи здравеопазването, сега го правят финансов министър. Хора нека не позволяваме на този луд човек да ни управлява повече!
621
6
 
4
 
! Отговори
Кой е за ? преди 3 години
А сега стратегията на комунистите.Понеже България и народът бяха много западнали и бедни през 1990 год и като се отворят границите българите ще видят колко им зле държавата и беден народът и затова нас комунистите ще ни отсвирят, за да не изтървем власта дайте да създадем 5 6 различни партии едното да са СДС другите ДПС другите НДСВ другите патриоти другите герб и така на такива. И хората да си изберат една партия ние пак ще ги управлява ме сега със заплати от 1000 лв