Борисов обяви кадровите промени в кабинета, кой си отива?

Сред тях са министрите, на които бяха поискани оставките
Обновена: 23 юли 2020 11:11 | 23 юли 2020 10:40, Веселина Йорданова
829
Борисов обяви кадровите промени в кабинета, кой си отива?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов обяви кадровите промени в кабинета след заседанието на коалицията. Сред тях са тримата министри, на които бяха поискани оставките - Младен Маринов, Владислав Горанов и Емил Караниколов.

Здравният министър Кирил Ананиев поема финансовото министерство, а вицепремиерът Марияна Николова - туризма, като ще съвместява ресора с позицията си. Така четвъртият освободен министър е Николина Ангелкова.

Още по темата
На мястото на Младен Маринов е предложен главен комисар Христо Терзийски, директор на ГД "Национална полиция".

Лъчезар Борисов сменя Емил Караниколов в Министерството на икономиката, в момента Борисов е зам.-министър.

Проф. Костадин Ангелов, шеф на "Александровска болница" ще ръководи здравното министерство. Предложенията за рокади ще бъдат представени още днес в НС. Ще има и сменени зам.-министри, каза премиерът и добави, че някои са сменени още вчера, а други ще бъдат назначени в следващите дни.

"Младен Маринов го сменяме, защото съм убеден, че някои от действията на полицията не отговарят на моето разбиране за отношение към протестиращи хора", каза премиерът. Другата причина били действията около протеста в "Росенец" - трябвало да осигурят така протичането му, че да няма скандали.

Борисов каза, че Маринов е изключителен офицер, но в политиката имало грешки, които се наказват.

Премиерът мотивира смяната на Горанов с думите, че е постигнал много, но не си обяснява защо контролът в Комисията по хазарта е бил занижен 5 години. За Емил Караниколов той каза, че е започнал да чува "за неща, които се случват за раздадени бонуси или грантове в министерството".

Работата ще продължи с приоритизиране на програмата за управление. В понеделник ще бъдат представени финансови и социално-икономически мерки, свързани с пандемията, съобщи още Борисов.

След мандата отивам да си ръководя партията и структурите, сега всички я ръфат, обяви премиерът. Той посочи, че сега се занимава с правителството, същото било и с други уважавани хора в партията, ангажирани във властта. Контролът обаче в ГЕРБ бил занижен и се допускали грешки.

За протестите в страната министър-председателят каза, че в една правова държава има конституция, има законно избрани органи и всеки има право и на протест.

Борисов коментира накратко и темата за европарите, договорени в Брюксел.

"За изостаналите райони се изчисляват по една формула, където ние дори не попадаме в тях. В същото време се дадоха, като знак от Европейския съюз, близо половин милиард лева за най-изостаналите райони, близо половин милиард лева се дадоха и за опазване на външната ни граница. Убеден съм, че друг не може да ги постигне тези неща", подчерта той.
 
Според него "мечтите на Христо Иванов са да е главен прокурор и да овладее всички". Той посочи и че е против показни акции от прокуратурата, като научил от медиите за арестите на министъра на екологията Нено Димов и други заместник-министри.

"Оттук нататък си има институции, които избират по демократичен път. След това има повторен етап за издаване на указ от президента. Всичко това е извървяно", заяви Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


829
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
720
2
 
3
 
! Отговори
Обезсърчен преди 3 години
Държава на абсурдите..Тези действия ще изкарат още хора на улицата..Пък и този Ананиев..Пълен кретинизъм да го сложиш за финансов министър. Та той не може да свърже едно изречение, камо ли сметки да върти. Да ходи в старчески дом. Поредният послушник...Ще емигрирам..
719
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки трети гербер е също толкова ***, колкото другите двама гербери!!!
718
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ - гадове за единно разграбване на България!!!
717
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Tой си отива.
716
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ме интересуват кой за новите министри. Интересувам се защо Борисов се е съгласил да затворим АЕЦ " Козлодуй ",за 57 милиона евро ?
715
4
 
3
 
! Отговори
пак същото! преди 3 години
До Да,ама не!само козметика!
714
7
 
4
 
! Отговори
метлата преди 3 години
Пълна чистка без полувенчати работи! Една сграда първо се руши и строи наново!
713
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Вапцаров
712
5
 
2
 
! Отговори
Вапцаров преди 3 години
Един си отива и друг ще дойде!- какво значи някаква си личност?
711
5
 
5
 
! Отговори
Накрадиян преди 3 години
Мишкуват герберите. Плюят тихо. Проблема на Бойко са кражбите по места, в градовете. Като онзи плевенския арменец, компютърджията на Информационно обслужване. С двата крака е за пандела но де е Гешев? Това очакват хората. И още.
710
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Kit ChelinСтраната ни не се е управлявала от ДПС,Доган,Пеевски,а от други хора,на които ДПС им пречат,защото ДПС защитават българските и европейски интереси,факт!И без ДПС,ще окупират тотално и окончателно България!Твъдо да на законното правителство и твърдо НЕ ,на метежците и превратаджиите, хората които стоят зад протеста, искат да смажат България окончателно и това не са лица,за които се пише и говори и се вижат на яве!
709
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка!!!!
708
5
 
3
 
! Отговори
хаха преди 3 години
До до Борисове вие ако излезте тогава тоалето чистачите дето са се върнали от западнала европа ще се просъиденят към вас......на тях просто им се протестира понеже няма какво да правят
707
12
 
6
 
! Отговори
до Борисов преди 3 години
г-н Борисов разбирам много добре че търпите протеста поради някакви ваши си причини, които незнам какви са, ноАЗ НЕ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ТЪРПА ТАЗИ РАЗЮЗДАНА ТЪЛПА ПО УЛИЦИТЕ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ........моля вземете мерки!!!!!иначе ще се наложи ние хората които обикновенно гласуваме на избори да излезем и тогава незнам кой и как ще ни спре докато не изринем всичките червени *** от институциите заедно с измисления им протест....
706
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия дет били 1 мил. подкрепящи кабинета нещо не ви виждам по площадите. Следователно тези, които искаме оставката сме пъти повече от вас. А излезте да се премерим .. докато мишкувате по къщите сте безгласни букви ..
705
6
 
10
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 3 години
Барба Ганьос усеща че ще се нареди до Черепа и Ц.Василев.Ама за него няма никой да се застъпи.Дебелия банкянски пожарникар се е вкопчил във властта защото знае какво го чака-ОСТАВКА-СЪД-ЗАТВОР!
704
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Bsp smeni imenata na polovinata narod...togava razresheni li biaha protestite?!Dps opraviashe bulgariata 800 dni, togava protesti imashe li?
703
5
 
11
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Поредният театър на БКП+ДС. Изгарят няколко бушона за да замажат очите на хората, и после пак ще продължат да си безчинстват и крадат както го правят от 1944г. до сега.
702
5
 
2
 
! Отговори
до поклон лизач преди 3 години
ти ненормален ли си или си на хранилката а
701
3
 
4
 
! Отговори
От Белоградчик преди 3 години
Специален поздрав за Пошо Кьора и Деси Хлебарката. Наздраве.