Ден 15: Протестиращи хвърляха семки към сградата на МС, Радев слезе при тях

Нужен ни е нов парламент и да отворим пътя за конституционна реформа, заяви президентът
Обновена: 23 юли 2020 20:37 | 23 юли 2020 20:15, Красимир Ангелов
562

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

За 15 ден продължават протестите в София и големите градове на страната.

В столицата протестиращите срещу правителството и главния прокурор продължават своето шествие в столицата. Те се преместиха пред сградата на Министерски съвет, където хвърляха семки и бонбони по нея.

Още по темата
Те скандират "Оставка", а броят им постепенно се увеличава.

Хората се заканиха, че ще се разделят на 10 лъча и подобно на снощи ще блокират 10 ключови кръстовища в София.

Малко след 20 часа президентът Румен Радев слезе пред президентството и говори пред протестиращите.

"Плакатите ви казват много истини, властта отказва да ги чуе. Протестът не се подаде на провокациите, вие не се уплашихте от заплахите. Никога българите не са били по-единни в решимостта си да си  отвоюват държавата. Днес говориха за ремонт на кабинета. Надяват се, че летните отпуски ще ви разколебаят, но ако имат смелостта да слязат при вас и да ви погледнат в очите, ще разберат, че това няма да стане", каза държавният глава.

"Нужен ни е нов парламент и да отворим пътя за конституционна реформа", заяви още държавният глава.

Според него думата "заедно" е ключът към успеха. Той обаче посочи, че пътят към това е дълъг, но си струва, защото "залогът е България" и всички протестиращи пишат историята на България.

"Пожелавам ви успех и непримиримост", допълни президентът.

Протести тази вечер има още във Варна, Бургас, Пловдив и други областни градове.

Как преминава протестът в София вижте в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


562
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
426
7
 
23
 
! Отговори
Протест няма преди 3 години
До АнонименИма купон на млади хора, които не разбират какво правят и загиващи партии, които се молят на чудо да се докопат, ако може т задния вход до власта.Има и един купен, червен и умрял от страх Радев.
425
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самия факт,че Бойко започна да прави отстъпки и даде на заден ход,означва ,че са притиснати,Гешев също даде леко на заден ход,БСП също са вплетени и използвани в мрежата на тези,които притискат и ГЕРБ,а ДПС са най-притиснати от същите тези,които искат властта и притискат ГЕРБ,за тях е все едно с кой ще управляват дали БСП или ГЕРБ,те искат да използват като трамплин тези парътии за себе си и за окупиране на властта в България.
424
3
 
23
 
! Отговори
д-р Мунчев преди 3 години
когато заразените от вируса стигнат повече от 10000 и няма места по болниците кой ще поеме отговорността и вината за тези хора, Президента ли или БСП или отровното трио? Не, пак ще обвиняват Борисов, ГЕРБ, Сорос и който се сетите, защото те Другарите никога не са виновни, само им дай власт и пари да крадат...
423
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Контрапротеста" се води от пет гербави трола по форумите ахахаахах
422
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов да си събира семки и бонбонки...все пак какво ще прави в затвора...и то се очаква бая време да прекара там...
421
3
 
16
 
! Отговори
Тузар преди 3 години
Не знам кое ме кефи повече - това, че вряскащите тълпи пак нищо няма да постигнат, или че на всичкото отгоре ще почнат да осъмват по болниците (и моргите) с коронавирус. Явно глупостта сама на себе си е противоотрова. Има си поговорка - дай му достатъчно въже, и сам ще се обеси.
420
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименБожков изглежда като цвете пред тези,които наистина стоят зад протестите и искат да използват или махнат всички партии,които им стоят на пътя! Защото никой не ги иска и няма как по друг начин да спечелят властта!
419
9
 
28
 
! Отговори
Радев-жалък преди 3 години
В Русе на Грипен Радев са му викали "Предател, предател...и незабавна оставка...". Радев се държи като жена в критическата, изпуска нервите си и излага поста на държавен глава, като по този начин излага за пореден път и цяла България.
418
6
 
33
 
! Отговори
Див Петел преди 3 години
Президента е жалък в опитите си да спаси намаляващата инерция на тези платени протести. Разбирам го, защото няма друг избор. Оня с каскета го е притиснал до стената и единственото което му остава е да клати властта, с надеждата ако се разместят пластовете да се измъкне без обвинение, след мандата. С този президент ударихме дъното. Вместо обединител на националните интереси се оказа една кукла на конци, дърпана от руските политически интереси и от явни престъпници като Черепа и от ***.
417
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-големия смех у нас е, че сега искат смяна на едни комунисти с други. Ама както каза другарят-цар - "вервайте ми". Пореден епизод на измамените камили или "Големите надежди" по Чарлз Дикенс.
416
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много са ми интересни тези герберастки ***...преди се изляха "тонове мастило" и като впрегатен *** бранеха Цветанов,но после си подвиха опашките.Сега са същите мишоци,които са много смели тук,но на улицата никакви ги няма,а там се решават нещата...Е,щом са доволни на някоя друга огризка от кокала на толупа...и те душа носят,макар и продажна.Цинизма и простотиите,които пишат, са смехотворен опит на шайката да се спаси.Аз лично не бих приел пари ,за да браня тиквата,мразя го безплатно...
415
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Barba GaniosНе знаем български ??? Разбираемо . Много си зле .
414
3
 
21
 
! Отговори
Не щем протести! преди 3 години
Тъпите бесепари не разбират,че са им приготвили изненада,защото тези които искат да дойдат на власт,само използват БСП като трамплин за грабеж и терор,според техните думи ДПС,ОП,ГЕРБ трябва да се махнат от властта,мразят и комунистите и БСП(т.е. искат да махнат и БСП), а това означава държава без български държавници!Затова и половината бесепари не искаха да свалят ГЕРБ,щото разбират каква изненада са приготвили хора мразещи България или хора като финансовия измамник Георг Тупарев
413
1
 
21
 
! Отговори
Ради преди 3 години
Последователите на чегевара мятатат семки:)
412
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен (уж де) преди 3 години
Бай Ви *** протестира като хвърля семки и бонбонки. Крайно време е Европа да се поучи от нашата ганювщина и я приложи я в Брюксел, я в Париж пък защо не и в Москва. На Борисов му е време да си ходи, но не по този *** начин - с оплюване. Какво друго може да измисли зеления чорап. Жалко, че тълпата аплодира един обикновен фигурант, времето на който също изтича.
411
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президента защо прати ония тримата да спрат метрото, подривна дейност а?Скоро май ще почнат да взривяват мостове и тн?
410
7
 
25
 
! Отговори
YES преди 3 години
До АнонименПо-депресиран,некомпетентен,непродуктивен и анархичен президент никога не сме имали.Да го свалим !....................ИМПИЙЧМЪНТ и право в Москве еднопосочно.
409
3
 
11
 
! Отговори
Ало преди 3 години
Смешници!
408
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов къде се губи...да отива да мете семките и бонбонките пред министерския съвет...и без това новата му професия ще е метач в централния при бай Ставри...да я поопражни малко...
407
1
 
4
 
! Отговори
GURU преди 3 години
До АнонименPulna Proctotia