Ден 15: Протестиращи хвърляха семки към сградата на МС, Радев слезе при тях

Нужен ни е нов парламент и да отворим пътя за конституционна реформа, заяви президентът
Обновена: 23 юли 2020 20:37 | 23 юли 2020 20:15, Красимир Ангелов
562

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За 15 ден продължават протестите в София и големите градове на страната.

В столицата протестиращите срещу правителството и главния прокурор продължават своето шествие в столицата. Те се преместиха пред сградата на Министерски съвет, където хвърляха семки и бонбони по нея.

Още по темата
Те скандират "Оставка", а броят им постепенно се увеличава.

Хората се заканиха, че ще се разделят на 10 лъча и подобно на снощи ще блокират 10 ключови кръстовища в София.

Малко след 20 часа президентът Румен Радев слезе пред президентството и говори пред протестиращите.

"Плакатите ви казват много истини, властта отказва да ги чуе. Протестът не се подаде на провокациите, вие не се уплашихте от заплахите. Никога българите не са били по-единни в решимостта си да си  отвоюват държавата. Днес говориха за ремонт на кабинета. Надяват се, че летните отпуски ще ви разколебаят, но ако имат смелостта да слязат при вас и да ви погледнат в очите, ще разберат, че това няма да стане", каза държавният глава.

"Нужен ни е нов парламент и да отворим пътя за конституционна реформа", заяви още държавният глава.

Според него думата "заедно" е ключът към успеха. Той обаче посочи, че пътят към това е дълъг, но си струва, защото "залогът е България" и всички протестиращи пишат историята на България.

"Пожелавам ви успех и непримиримост", допълни президентът.

Протести тази вечер има още във Варна, Бургас, Пловдив и други областни градове.

Как преминава протестът в София вижте в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


562
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
446
0
 
2
 
! Отговори
Странджата преди 3 години
Протестиращи ? По скоро софииски безделници алкохолици несретници и тук таме винаги готовата сестра Галева и Запалката ! А за полицията какво да се каже човек ще си помисли че това са монахини в униформи ! Не гледат ли как техните колеги укротиха бързо бързо жълтите жилетки , оказа се че Баце нема топки и прогледналия селски ерген Радев верно ще го измете ! Добре че Монката е по курназ !
445
1
 
0
 
! Отговори
БСП преди 3 години
Българи всички на площада да освободим България от робството на ГЕРБ и диктатора Борисов!!. Имаме пълната подкрепа на президента на България и главнокомандващ армията на страната!! Така че на бунт без страх!!#ОставкаСъдЗатвор
444
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
комунизма продължава да души България.30 години вече и края му не се вижда.бсп трябва да бъде затрита, както е затрила поколения българи.
443
0
 
3
 
! Отговори
Филип Фратев преди 3 години
Мен червеното знаме роди ме!А цената на спирта уби ме...Имам 10 дена трудов стаж,и на Радев аз съм верен паж!Пия, друcaм и пpocтея,дaлавера има ли съм в нея!Дайте ми пари от еврофондовете за молекулата ми за Ковид-19 иначе я продавам на американците!Г-н Президент направете нещо...
442
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев, ти си срам за България!!!
441
1
 
3
 
! Отговори
Русомраз преди 3 години
РадеФ, чyчелo такова!Кажи нещо за съветника си който спира тока в метрото?!Cмeшник...
440
3
 
5
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Колкото повече гледам дебилските физиономии на протестиращи егоисти българи с егоистично мислене толкова повече се убедих ще на изборите на есен в България няма да гласувам за да се насерят от яд в гащите дебилния президент Радев БСП Слави Трифонов компания и дебилните протестиращи на снимката
439
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Началото на август ще спре целия тоя цирк, на уж млади негодуващи хора. Толкова плоско и тъпо е всичко дето се опитват да правят. Ей така без цел, без никаква идея какво ще стане. " Ще изметем всички" звучи супер ама е израз за филм тип " Терминатор" и т.н.. Повечето протестърчета прости са там за купона и за малко анархия- мързеливи, глупави, без грам мозък в главата, презадоволени и никой от тях няма да гласува на избори. И трябва да им слушаме истеричните наркомански викове " Оставка". Смешни
438
1
 
3
 
! Отговори
MEN преди 3 години
Ако протестите издържат до декември и по улиците има повече от 50000 тогава да подаде оставка. В момента сумарно във всички градове има не повече от 10000
437
0
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Тази вечер какво ще хвърлят? Вече се запасихме с бира,тоалетна хартия, семки и много евтини бомбонки. Банани, ракия абе нещо по така, какво се стискат спонсорите. Ако може направо с торбичките, че с президента цяла нощ ги събирахме.
436
1
 
3
 
! Отговори
Алекс2 преди 3 години
Фигуранта се превърна и в Метежник ! Сега е като мишка притисната до стената ! Няма да е изненада ако накрая призове на помощ военни от тоя прогледнал селски ерген може да се очаква всичко ! Маската на Натовски генерал падна и сега играе вабанк !Насъсква едни Българи срещу други ! *** и половина
435
6
 
2
 
! Отговори
До Д-рМунчев преди 3 години
Вината трябва да понесе Борисов.Ако подаде оставка, протестите спират.Но той за да запази властта и чекмеджето,е готов да рискува хиляди млади хора.
434
3
 
1
 
! Отговори
До Тръмп, преди 3 години
Не ,безплатни са .От тиква.
433
3
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 3 години
До Анонимен 474 Пропуснал си да кажеш че са платени. Ха,ха..!
432
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По форума тук пишат повече отколкото ходят по площадите. Айде прекратявайте седянката, че дотегнахте на всички. На 05.08 отварят Гърция- отивайте на море, да чувствате значими и постигнали нещо.
431
2
 
12
 
! Отговори
Тръмп преди 3 години
Черепа е дал пари за семки.
430
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАбе президента Радев не е проблема,въпреки,че подскача като петел понякога,той не е зло,даже по-добре да си стои на мястото,че не се знае какво може да стане.
429
4
 
13
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
Протестиращите ходят ли на работа, или това им е работата ?
428
5
 
5
 
! Отговори
До 490 преди 3 години
Бойко просто открай време си е мека Мария, това му е грешката.
427
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заблудени и смешни. А мантрата , която скандират издиша. Отвреме навреме т.нар президент се провиква.