Гешев готов да представи дейността на прокуратурата пред НС

Това ще може да стане в началото на август
Обновена: 23 юли 2020 18:03 | 23 юли 2020 18:00, Красимир Ангелов
31
Гешев готов да представи дейността на прокуратурата пред НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният прокурор на Република България Иван Гешев уведоми с писмо председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, че ще изпълни задълженията за представяне на дейността на Прокуратурата по прилагането на закона пред народните представители, произтичащи от Конституцията на Република България, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Още по темата
Съгласно регламентираната организация на информационната дейност в Прокуратурата статистическата информация за дейността на всички прокуратури в страната се събира и обобщава с периодичност - първо тримесечие, първо шестмесечие, деветмесечие и годишно.

Обобщената информация за образуването, движението и приключването на преписките и делата в ПРБ за първото полугодие на 2020 г. ще бъде изготвена в началото на месец август 2020 г., посочва в писмото си главният прокурор, като същият изразява готовност да представи резултатите още в началото на месец август.

В случай че Народното събрание прецени за необходимост представянето на доклад за дейността на Прокуратурата за деветмесечието на настоящата година, обобщената информация за този период ще е изготвена след средата на месец октомври 2020 г. Поради това същата може да бъде представена на народните представители в края на месец октомври.

"България е република с парламентарно управление и Народното събрание е най-висшият й орган, призван да осъществява народния суверенитет. Изразявам уважението си към избраните да представляват българския народ и в качеството си на главен прокурор на Република България имам честта периодично да Ви информирам за резултатите от дейността на ръководената от мен структура, на която Конституцията е възложила да следи за спазването на законността в защита правата и законните интереси на българските граждани", пише главният Гешев в писмо, адресирано до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Izlaskahte li kiliata i klozeta v zatvora za rradev?
26
0
 
0
 
! Отговори
Toto преди 3 години
А дейността на "Осемте джуджета" ще представи ли?
25
0
 
0
 
! Отговори
е и какво ще преди 3 години
представи - дребни престъпления, а всички големи риби невинни като момина сълза и на свобода = МАФИЯ = ОСТАВКА
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Шиши трябваше да прави пари в кокурентна среда с чесни правила, щеше да пита къде *** гладните.
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да представи оставка, а прокуратурата е ясно че е престъпна организация, на държавна издръжка.
22
1
 
0
 
! Отговори
ТурциРомиУправляваБТ преди 3 години
Направете ДНК тест на Тиквата, Шишо, Каскета и техните родители. Ще разберете, че нямат нищо общо с БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД.Мафията във България е е турско-***.Това 100% факт. А, над тях е МАСОН-СЕМИТСКАТА МАФИЯ - децата на хората разпнали на кръсттна смърт Господ Иисус Христос.
21
1
 
1
 
! Отговори
ТурциРомиУправляваБТ преди 3 години
Кой е Каскета? Служител на Шишо!А, Шишо? Човекът, който има десетината компромата, с които държи Тиквата. А, Тиквата? Офшорен милярдер, който само от последната сложната машинация печели месечно между 500 и 700 милиона от ТОЛ системата. А, схемата е същата като във Африка. Само, че там в Африка тази схема вече я спряха. Значи ли това, че България е по-кормпирана и от Африка? Да!!! Тук сделките са от тип:"мафиозо". Две престъпни мафиотск фамилии на Шишо(турчеещи се роми) и Тиквата(бели р00ми
20
4
 
7
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Гешев да обясни откъде има 5 000 000 CHF ???
19
0
 
8
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Няма Смисъл - Борисов трябва да си подаде Оставката заедно с ГЕШЕВ .Корупцията и Кражбата от Политиците не се ТЪРПИ ВЕЧЕ .Всички знаем ЗАЩО са още на власт - за едно пробито евро - 29 милиарда - искат да Откраднат тези Пари - вместо в Народа - в Бизнеса и Подкрепа , КНСБ и Защита . В същото време НИКОЙ БИЗНЕСМЕН НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ - Данъците се Прибират от Работници , Деца и Пенсионери .
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това шега ли е прокуратурата щяла да отчита нещо си та то и за кьоравите е видно, че резултатите са нулеви и се действа избирателно.
17
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ще се отчита, като заврения зет е на свобода и дирижира простестите.
16
3
 
2
 
! Отговори
До 13,14,18 преди 3 години
*** много сте насъскани вие, мутро-комунистите, към вашите създатели, старите комунисти. Малко респект към старото нямате ли? Вярно, че така бяхте дресирани. Точно като псетата на прасето Наполеон от Животинска ферма на Оруел сте достатъчно пораснали и освирепели, за да разкъсате създателя си.
15
8
 
7
 
! Отговори
РАЗБИИ ГИ ГЕШЕВ!!! преди 3 години
С ФАКТИ И ДОКУМЕНТИ , И ИМ ГИ ХВЪРЛИ В ОЧИТЕ ЗА СЕ ВИДЯТ , ЩО ЗА ЧЕРВЕНИ ПО.МИЯ.РИ. СА !В ТЕБ НИ Е НАДЕЖДАТА !ИЗЛИЗАМЕ ДА ТЕ СЛУШАМЕ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ!С ТЕБ СМЕ ГЕШЕВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
14
0
 
2
 
! Отговори
Гешев до 15 преди 3 години
Доста сте се събрали, браво! Ще има за всички ви. Сега чакаме баш кратуната на държавата да дръпне от ония брюкселски будали милиардите, че да има за всички ви, малки кратуни!
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да влязат в затвора много министри Бивши Доган,Костов,Станишев,Гергов,Борисов чекмеджета и т.н.Дали ще има затвор?
12
3
 
1
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
Колкото пари са ми превели толкова жив да си
11
1
 
7
 
! Отговори
1944 преди 3 години
"44 не ги смачка,твоят СЪФАМИЛНИК, ама сега никаква милост.за мандражиите-КУМОНДЕЛИ иде реч.МАЧКАЙ И ДА ВРЪЩАТ ВСИЧКО ЗАГРАБЕНО ПО НЕЧЕСТЕН ПЪТ.АХ ЛЕТЕТЕ ЕСКАДРОНИ...тоя път нямя да ви се получи червено-ЧЕРНИ ангели !
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев, ще изчисти България от русофилската Мафия !Червените мутри сами се издават.Той бръкна в Зайчарника, а Фигуранта подскочи.
9
8
 
2
 
! Отговори
Иван Гешев до 10 преди 3 години
Велмазов, благодаря ти! 15те стинки за коментара ще ти бъдат преведени утре както винаги от фирмата на нашия благодетел - шиши. Почетният председател вече е пиян на мотика, но утре, когато за кратко се освести, ще те спомена. Може би този път ще те запомни!
8
3
 
11
 
! Отговори
Браво Гешев преди 3 години
ти си българската Кьовеши с каскет и панталони. Дръж ги здраво за звънчетата тези олигарси, пък ние ще ти викаме ОСТАВКА ама да не ти пука. Скоро ще свикнем с писъците и даже може да ни хареса, защото като беше "мълчанието на агнетата" тези приятелчета добре си поиграха с ножа по нашата кожа. Спомените още са горещи и раните щипят. Само хубаво изпипвай нещата документално, че тия са много лъзгави и добре са си постлали законодателно, пък и не ги знаеш кой с кого си играе. Парите не миришат...