Доц. Спасков: Ананиев се справи с кризата от COVID-19

Проф. Ангелов вече е управлявал голям финансов ресурс, подчерта той
24 юли 2020 10:10, Ния Христова
19

 

Досегашният здравен министър Кирил Ананиев ще поеме финансовото министерство, а на негово място, начело на Министерството на здравеопазването ще застане директорът на "Александровска болница" - проф. Костадин Ангелов.

Битката с коронавируса влезе в една по-стабилна фаза и повечето от носителите на вируса не попадат в болница. Няма основания да очакваме дестабилизиране на системата. Кирил Ананиев отива в друга сфера, където е професионалист. Като профил е добре подбран проф. Костадин Ангелов, като управленец на едно от най-големите лечебни заведения. Той участваше и в организацията при борбата с COVID-19, сътресения не бива да се очакват. Това каза в ефира на Bulgaria ON AIR бившият началник на "Пирогов" доц. Спас Спасков.
 
"Личната ми оценка е, че досегашният здравен министър се справи със ситуацията с COVID-19. Проф. Ангелов вече е управлявал голям финансов ресурс. Можем да посочваме много хора, които биха били подходящи за поста здравен министър, но решението кой да го заеме се взима от премиера", допълни той.
 
Той е на менние, че очакванията да се случи чудо в здравеопазването трябва да бъдат забравени. Нужно е време, а предвид идващите избори такова няма. Второ - той трябва да изпълни програмата на управляващата партия, за което също няма особено много време, смята Спасков. 
 
"Не познавахме заболяването, сега натрупахме познания, което ни позволява да сме по-твърди в решенията си и не смятам, че ще има такива отмени на заповеди при новия министър. Гледам скептично на тези съобщения за 330 заболели ежедневно, защото ако направим още тестове, те може да са и 500. Правим една извадка с тези тестове. Най-вероятно липсата на средства са пречката да се правят повече такива у нас", каза още доц. Спасков. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
До 15 бг преди 3 години
Много просто. Хората, които едвам завършват училище стават мини с три
15
0
 
5
 
! Отговори
бг преди 3 години
Ананиев и хабер си няма що е то здравеопазване....и никога не е имал.А как е стигнал до министърски пост.........?!?!?!
14
0
 
1
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
а тези платени доценти срамно изкарват парички на гърба на нашата нация! и как стават доценти днес :) - пълно е с такива вече в герб мнногознайковци!сладури!
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, повече от очевидно е, че Ананиев не се справи с епидемията и едно от доказателствата е скока в броя на заразените и починалите в последния месец и половина.
12
0
 
5
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
ако си интелигентен човек ще разбереш че тази пионки там на шахматната дъска играят една игра за запазване на всластта само и само да продължат с кражбите и ограбването пък то го знаят че няма да го бъде отново ако има нови избори да участват!
11
0
 
5
 
! Отговори
ЛАЗО преди 3 години
Когато свикнеш да не правиш нищо,в което и министерство да си,пак си оставаш НИЩО.НИЩО,ЧЕ И НУЛА!Посетил и министерството на финансите,да провери пазят ли му стола!
10
0
 
5
 
! Отговори
Gost преди 3 години
Ананиев добре усвои пари и сега ще ги преразпредели. Тоя вън от политиката. Крадлив пенсионер! Махнаха Владко племенника и тоя веднага запуши теча!
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Ананиев дали има Чекмедже,па макар било и малко?
8
0
 
4
 
! Отговори
Емо преди 3 години
БРАВО СПАСКОВ.,АНАНИЕВ СЕ СПРАВИ С КРИЗАТА,КАТО КУЧЕТО НА НИВАТА!УСПЯ,ЗАЩОТО НИ ВНЕСЕ МАСКИ,АПАРАТУРА И *** НА ТРОЙНО ЗАВИШЕНА ЦЕНА ОТ КИТАЙ!ЗА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ ПО НЕЩО ЗА ДЖОБА!
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълен батак и хаос в здравеопазването,неадекватни мерки по време на пандемията,положението с Kovid-19 от ден на ден става все по зле,и след всичко това да се изтъпаниш и да заявиш"ананиев се справи с кризата " граничи гьон суратлък!
6
2
 
6
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
С какво се е справил, у нас изобщо не е имало епидемия? Носим маски за тоя, дето клати гората.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как Ананиев се е справил с ковид-кризата,като в момента положението на България е може би най зле в цяла Европа?
4
1
 
2
 
! Отговори
doz. преди 3 години
ne se spravi s nichto. xaos na vsekade. sega i finansiite ste opravi. da se pensionira po-dobre.
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Доц. Спасков: Ананиев се справи с кризата от COVID-19"Взе поредица от неадекватни решения, затвори държавата при десет заразени и я отвори по време на бума на заразата. Ако това е справяне, аз съм космонавт.
2
4
 
12
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Сега като започне и въвъ финансите да прави както в здравеопазването и ще стане мазало. Днес ще дава едни пари, утре няма вече да ги дава, в други ден ще даде, ама не толкова, накрая пак ще е като в началото. Също както с карантината - има карантина, няма карантина, затварям дискотеки - отварям дискотеки..... същата идиотщина ще е. Мазане очите на хората, дано да не се подведат!
1
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакъв виръс не е имало, не знам с какво се е справил Ананиев.