Политолог: Рокадите няма да променят политиката

Президентът успял да поеме ролята на обща фигура
35

Петима министри от настоящото правителство ще бъдат сменени с нови.

Хората, от които зависят тези смени, са същите. Рокадите няма да променят политиката, важно е кой взима решенията. Това каза за "България сутрин" политологът Георги Киряков за Bulgaria ON AIR.

По думите му парите от Брюксел не били сигурни, ще се иска план за разходването им от страната ни.

Още по темата
Според него с този ремонт на кабинета целта е да се разколебаят онези, които подкрепят протеста, но не излизат на улицата.

"В момента се действа ситуативно, според временни споразумения. Има все още достатъчно силно социално напрежение, което иска оставката на Борисов, а не на отделни министри. Протестът започна да се разпада на крила вътре в себе си. Радев успя да поеме ролята на обща фигура, излизайки още в началото на протеста", заяви политологът.

Според него очевидно през септември може напрежението отново да нарасне, ако нито един от проблемите не се реши, а това нямало да стане с министерските рокади. Грешен бил ходът със смените в кабинета, предприети от Борисов, смята Киряков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
14
 
! Отговори
Светльо Иванов преди 3 години
може ли някой да ми каже колко са хората, които протестират в цялата страна
7
10
 
13
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
По скоро застава зад Божков и Решетников който го е избрал. Ако го беше грижа за народа, нямаше да го кара да се събира на площада по време на пандемия.
6
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
радев даже и при президентска република няма да стане президенти той го знае прави му чест че застава зад народа който го е избрала по въпроса на президенската република слугите на краваршингтон вият като койьотиа не гледат че краварчетата са точно това - президентска републиканали постоянно ни ги дават за пример ама тоя път не им изнасяпримера е на лице САЩ са президентска република искаме да сме като САЩ
5
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕП не одобри бюджета значе мутроса надува балон за многото парив момента е в преговори със всички които е настъпал баневи, божков , доган и дава мило и драго да се спасище направи големи отстъпки за оставането му на власт
4
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигуранта повтаря президентска република и машинно гласуване и много бърза да сътвори нещо преди изборите значи тези са задействали някаква крупна измама както с Волен преди. Трябва да им попречим иначе ще е по зле от когато БСП + ДПС и Волен направиха коалиция и сложиха Пеевски за шеф на ДАНС.
3
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите от Брюксел са мираж, защото ЕП не одобри бюджета.Борисов пак подведе хората, че идвал с едни 29 млрд. в чувал. Да *** НЕ!Защото първо трябва да мине през ЕП, после през парламентите на всички страни в ЕС. Но и тогава не са сигурни, защото трябва да се защитят проекти. ОПита и практиката досега показват, че усвояваме 30-40% от евросредствата, поради калинките в администрацията. А колко от тия средства са в нечие шкафче е друг въпрос.
2
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците и олигарсите са отчаяни и са готови на отчаяни действия да ни обърнат на Изток. Не трябва да оставяме чучелото Радеф да съсипе България
1
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да почват процедура по импийчмънт на фигуранта. Тоя е заплаха за националната сигурност и блянува да ни превърне в Беларус.