Политолог: Рокадите няма да променят политиката

Президентът успял да поеме ролята на обща фигура
35

Петима министри от настоящото правителство ще бъдат сменени с нови.

Хората, от които зависят тези смени, са същите. Рокадите няма да променят политиката, важно е кой взима решенията. Това каза за "България сутрин" политологът Георги Киряков за Bulgaria ON AIR.

По думите му парите от Брюксел не били сигурни, ще се иска план за разходването им от страната ни.

Още по темата
Според него с този ремонт на кабинета целта е да се разколебаят онези, които подкрепят протеста, но не излизат на улицата.

"В момента се действа ситуативно, според временни споразумения. Има все още достатъчно силно социално напрежение, което иска оставката на Борисов, а не на отделни министри. Протестът започна да се разпада на крила вътре в себе си. Радев успя да поеме ролята на обща фигура, излизайки още в началото на протеста", заяви политологът.

Според него очевидно през септември може напрежението отново да нарасне, ако нито един от проблемите не се реши, а това нямало да стане с министерските рокади. Грешен бил ходът със смените в кабинета, предприети от Борисов, смята Киряков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е кремълска марионетка - доказано.А дали няма да се краде ако той управлява - не е доказано.Но е доказано, че при управлението на неговата БКП/бсп'е най-много се краде !
27
4
 
3
 
! Отговори
новото попълнение преди 3 години
радев - президенттиквата - мафиотпомисли над това...ако президента абдикира и поеме отговорност за "джуджарстването" в СИНѝО, а тиквата е онази "атакистка" разделителна вълна от възвръщане към нещо по-свежо, по-иновативно, по-нужно...то тогава, и само тогава, финансовата линия на европа, никога не е линията на разделение... нито акциите на когото и да било, където и да било....какво ще отсъди тълпата, според цицерон и сипио... въпрос, не само за али соу и "оневинените маричнчета", синко
26
4
 
6
 
! Отговори
Младите хора преди 3 години
са подведени по най-грозен начин. Каквото и да им обещават те ще получат само едно - Нинова. За съжаление висенето във фейсбук и електронните игри са изградили в мозъците им напълно нереалистична представа за света. Демокрацията не работи така. Не е нужно да подкрепят ГЕРБ. Ние никога не сме го правили, но когато ДБ ГИ ПРОДАВА НА БСП би трябвало да се усетят че има нещо гнило. Не знам какво да кажа. Днес и аз съм в шок. Предполага, че за тези които искат в Европа единствената опция вече е ГЕРБ
25
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е президент на народа!Тиквата е мафиот!Оставка!
24
8
 
10
 
! Отговори
Професионалист преди 3 години
Младите хора искат оставка на правителството, на каскета, машинно и електронно(дистанционно)гласуване. Нито искат БСП,нито Радев.Това,че президентът си казва мнението няма лошо.Плявната беше мишок и нямаше право на глас.
23
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рокади ще има докато откраднат парите! При промяна на курса за евро/лев ще подадат оставки и ще бягат
22
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че то и рокада с управление на червената русофилска Мафия няма да промени политиката, но посоката сигурно... и това е идеята на Фигуранта и Зайчарника му.А с популистки обещания от сорта на: "ако управлявам аз няма да се краде" и показна загриженост за "европейското бъдеще" на България е прах в очите на наивниците.Още на другия ден ще обявят, че ще настояват за отпадане на санкциите за Москва, а Кремъл веднага ще предложи Възраждане на "брацките тесни връзки и икономически "изгоди"Легенда: Р
21
5
 
9
 
! Отговори
U2 преди 3 години
Радев-обща фигура...Нещо като Димитър Общи ли???
20
4
 
5
 
! Отговори
До В Генов преди 3 години
Не, човек, не ни е предал Костов. Няма как да изринеш държавата като авгиеви обори- Това са приказки за наивници. Червените пари са силни и зловещи. Важно е да се следва посоката. Ние винаги сме знаели посоката. Но такова мракобесно управление като това при БСП никога не е имало. В началото понякога губехме, защото още не бяхме се научили за компроматите, и някои хора се лъжеха. Днес вече знаем, но силата на парите им и компроматите... Лошото е че ЛИДЕРИТЕ НИ НИ ПРОДАДОХА.
19
5
 
12
 
! Отговори
Спасяваме р-к Радев преди 3 години
Не искат нов кабинет,а искат нов парламент с идеята,че ще е червен,ако махнеш грима на куклите.Нужен им е нов парламент,защото имат олигархична поръчка- спешно да се свали Гешев,който засегна много приятели и спонсори на БСП,а също хвана в престъпл. двама съветници на Президентството.Осъжданети им ще лиши Радев от втори мандат.Само свалянето на Гешев ще спаси тези хора и Радев,а това може да стане само след сформиране на нов удобен парламент,който да направи законови промени елиминиращи Гешев.
18
5
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До 16. Снимките с пачките и кюлчетата изобщо НЕ СА ОКАЧЕНИ в кабинетите на Макрон, Меркел и Орбан. Те не са вчерашни политици и наивници като протестиращите и са наясно с глу.пави компромати като този.
17
3
 
8
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
До 10. А ти искаш президентска република, ама ако радеф е президент, нали? Ако след една година не е той, а някой друг, който не ти харесва, вече ще си против президентската република. Ех, колко си елементарен.
16
6
 
9
 
! Отговори
www преди 3 години
До Светльо Иванов Протестират макс 1 от 2000 души, ама крякат като за всичките 2000. Това си изпитана марка на кому -нистите. Властта се взема с преврати и революции, защото с избори не става, имат гласове колкото да прескочат прага от 4%.
15
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пачките с милионите евро,кюлчетата злато на шкафа на Борисов,това са снимки,които са "закачени" в кабинетите на Макрон,Меркел и В.Орбан.Те разбраха,че България се управлява като една мощна за времето си фирма.Скапаните фигури в панталони и фусти,Боко ги мести като дървени фигури върху "шахматната" дъска.Когато си ос..н до ушите пред народа си и факторите в Брюксел,ти просто се скатаваш до положение да си невидим и си тръгваш.Никой не желае да бъде изпратен с камъни.
14
6
 
8
 
! Отговори
решетников преди 3 години
радеф не може да бъде и не е обща фигура. Огромна част от протестиращите изобщо не го припознават като свой. Той е един озлобен разединител, който в края на кариерата си се опитва да натрупа някакви точки, защото досега нищо не е свършил и да се надява на втори мандат. Дано наивниците да го виждат това.
13
3
 
4
 
! Отговори
Vesselin Genov преди 3 години
До Шок и ужас!Predadoha ni takiva kato Iv kostov i ludgev..i zaggrobiha sinyta idey!Ostana edinstven Georgi Markov posledovatelen srestu komiun napast
12
5
 
5
 
! Отговори
Vesselin Genov преди 3 години
До Калеко Алеко Absolutno to4no opredelenie!Negodnika radev i negivite savetnizi trybva da si otidat...Te sa glavnite vinovnizi!
11
14
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Не знам дали рокадите ще помогнат, но и уличните протестъри ще се оттекат в канала и ще останат 200-300 лузъри, които ще хвърлят семки и бонбонки пред парламента и ще ще строяват караула вечер на Орлов мост ... Така критикувания кабинет ще изкара мандата си и ще дойде и след следващите избори, защото улицата може да роди само такива като Иванчева, а приказките за смяна на системата само ще преливат от пуста в празно ... Фигурантът пък ще си остане само с мечтите за Президентска република .......
10
11
 
13
 
! Отговори
Шок и ужас! преди 3 години
Хора! Последователи на СИНЯТА ИДЕЯ! Какво се случва. Нима нашите водачи ни предоха на КОМУНИСТИТЕ ! Нима НИЕ ще се предадем на КОМУНИСТИТЕ! Има ли някой останал от тези които скачахме срещу Виденов, срещу Орешарски, срещу Младенов, срещу Луканов! Живи ли сте! Хора! Не трябва да допускаме КОМУНИСТИТЕ НА ВЛАСТ. ПРОДАДОХА НИ! ХОРА!
9
13
 
15
 
! Отговори
.................... преди 3 години
Герберите не щат Президентка република, искат ПРЕМИЕР МУТРА да ги "управлява "....