Ще стигнем ли 20 хил. заразени с коронавирус през август?

По думите на проф. Ива Христова медиците вече са уморени
Обновена: 24 юли 2020 10:28 | 24 юли 2020 10:28, Нели Христова
49
Ще стигнем ли 20 хил. заразени с коронавирус през август?
Снимка: БГНЕС

Спокойно можем за месец август да надхвърлим 20 000 заразени.В медиците се натрупва умора и скоро те може да не са в състояние да изпълняват задълженията си. Този ефект от рекордните увеличения на заразените с коронавирус в България предвиди зам.-шефката на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова.

В момента проблем с болничните легла няма, но трябва да се отчита и огромната умора на медиците. Тази умора може да доведе до това, лекарите да не могат да си изпълняват задълженията.

Есента ситуацията ще стане още по-тежка, каза тя в сутрешния блок на Нова телевизия. Вирусът настъпва и вече е около всеки от нас.  Нужно е съществено преориентиране на поведението и съзнанието на хората и да вземат мерки за здравето си и това на своите близки.Трябва да се научим как да се профилактираме, посъветва проф. Христова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
5
 
! Отговори
мангър театър преди 3 години
като стигнем 6 милиона , започваме да броим пак от 1 и така до победата
25
0
 
7
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Броя на починалите също ще скача и може би към 1 октомври ще са около 700 починали. Броят им много ще зависи доколкото най-възрастните ще успеем да не ги заразяваме с вируса. Сега заразените над 79 години са малко под 2,4% от общия брой на заразените, при 4% от населението на България, като тенденцията е за съвсем леко намаляване на техния дял в заразените. При голям брой заразени, няма да можем да не ги заразяваме.
24
3
 
9
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Според тенденцията в последните два месеца, 20000 заразени ще са в средата на август, а на 1 октомври ще са 70000-80000. Колко ще са заразените зависи най-много от правителството, а досега то не прилагаше необходимите мерки. При друго правителство 20000 заразени може изобщо да не достигнем.
23
7
 
11
 
! Отговори
баба преди 3 години
Айде пак нагнетяват истерията! Пак ли ще се валят трупове по улиците?! Всеки да спазва личната хигиена и отстояние и стига с това психясване на населението.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много заразяват хората инак не може да го бъде такъв вирус фантом в околната среда да съществува,че хем да е само сред хората и те да си го предават по някаква верига на срещи-случайни,служебни,семейни и др. като посещения,разходки в обекти,че още да се е изградил от самосебеси в организма на някой човек или група хора без никакво съприкосновение с групи от фауната,флората,които са част от околната среда,че да е неоткриваем по местонахождение щом е описан как вид от някоя си група класифицирана.
21
7
 
9
 
! Отговори
man преди 3 години
20000 от 7 милиона население са 0.28% от населението. Треперете от страх :)
20
5
 
4
 
! Отговори
man преди 3 години
На познати щерката, на 18г го лепна тоя вирус. Хремичка и 38 градуса за 2 дни и мина. Тях не ги хвана, бяха я изолирали в стая 14 дни и само с маски, дезинфекция тотална навсякъде с УВ лампи.
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20Не са само границите, но и неспазване на никакви мерки и никакъв контрол вътре в страната
18
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Незнам дали ще стигнеме 20000, но съм сигурен че до края на годината няма да минем 500 починали, а за миналата година на пътя са умряли над 1000, но там нищо не се прави.
17
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, ще стигнем 20 000, защото границите са ни широко отворени за всички, най-вече за заразени!
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Жоро КировХайде и малко за световната манипулация?
15
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече трета седмица протести с десетки хиляди! по улиците, пък бройката заразени се върти същата като преди протестите. Нали беше страшно заразно, опасно и всичко щеше да пламне... Досега трябваше да сме се изпозаразили и натръшкали всичките. А гледам, бройката в интензивните (които наистина имат нужда от лечение) даже намалява. Странна работа...
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
4-6% от населението е заразено. 280-420 хиляди носители.А дори не знаят.
13
20
 
17
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
Тежка съдба чака България щом безумци като радев, мангъров, импексова тръбят по радиоточката, че няма китайска чума и има още безумци да им вярват! Народът е казал, че докато " умните се наумуват- лудите се налудуват"!Пазете се Българи от китайската чума, пазете се и от руски еничари, дето я прикриват!
12
7
 
10
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
С такива глупости всеки ден си минава един живот и някои хора ще се осетят,че вместо да се радват на лятото,морето и слънцето,са си пропиляли времето с измишльотини!Искате да живеете с орлите,ама на когото когато му е писано
11
2
 
9
 
! Отговори
Св преди 3 години
Че те и сега казваха, че ловят 1 от 6. Т.е. мин сега са 60 хил. Мангъров, казваше че са над 0,5 млн. Боже, те са сред нас. Зомбита се разхождат между нас - хиляди, милиони. Ние сме нищо неподозиращи, а може да сме едни от тях. Страшно, като в "Заразно зло" или "Полицаят и извънземните" с Луи Дьо Финес
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със сигурност СЕГА има доста повече заразени от 20000 в БГ. Ама са безсимптоматични и дори няма да разберат, че са били носители.
9
4
 
11
 
! Отговори
Сталкер Тъпчилещов преди 3 години
Другари, ние сега радевисти ли сме, божковисти ли сме, или пълни ***?Мутрите вън!!!ОСТАВКА!!!
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Жоро КировТака е цял свят се е затворил и си фалира икономиката само за да не можете да протестирате в някаква си забравена от бога държавица. Евала и логика.
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Жоро КировДа ама се оказа, че не е вярно само вие още папагали го повтаряте.