Лекар: Ръстът на заразените заради неспазване на елементарни правила

"Човек може да се зарази на много места, но най-малко вероятно е, лежейки на плажа"
Обновена: 25 юли 2020 10:54 | 25 юли 2020 10:46, Елка Василева
109
Лекар: Ръстът на заразените заради неспазване на елементарни правила
Д-р Гергана Николова. Снимка: архив, БГНЕС

„Оставихме на съзнанието на хората контрола за това как да се спазва дистанция и как да се носят маските. Тук се загубихме. Когато не спазваме елементарните правила за дистанция помежду ни и за маска в закрити помещения, е нормално да получим един вирус като подарък”. Така общопрактикуващият лекар и член на УС на БЛС д-р Гергана Николова обясни каква е причината за ръста на заразените с коронавирус в последните няколко седмици.

Според нея големият проблем в битката с COVID-19 e недостигът на кадри. „Лекарите и медицинските сестри не могат да бъдат заменени от който и да е доброволец”. категорична бе д-р Николова пред Нова тв.

Още по темата

Тя обясни, че щабът за борба с коронавируса следи ситуацията с развитието му и се вземат навременни решения за откриване на нови легла за заразени с COVID-19.

Д-р Николова отново призова да се спазват елементарните правила за безопасност. И допълни: „Човек може да се зарази на много места, но най-малко вероятно е това да се случи, лежейки на плажа”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко получи тая докторица за да излиже публично задните частни на Щаба? Сигурни подобни публикации се плащат от допълнителните милиони, които наскоро Боко отпусна уж за борба с вируса... Всъщност "борбата" се изразява именно в ето това-- оплюване на хората, били недисциплинирани, плашене с чували за трупове, плюе е по всички критикувани щаба и раздаване на пари за болници, за да надува бройките на тестовете и заразените.. Даже гърците ни надушиха, че лъжем, за да вземем евромилиардите..
37
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангърите трябва да преминат през вируса. Неизбежно е. Когато 70 процента от мангърите преминат през вируса, епидемията ще изчезне.
36
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ръст няма, само повече тестове.
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 34 Самата истина. БРАВО
34
2
 
20
 
! Отговори
до Dora от славянин преди 3 години
Dora, а може би разликата в степента на промивката на мозъците там където живееш в сравнение с тази в България да е космическа! В България все още смятаме за норма хетеросексуалността, семейството да се състои от мъж и жена, да има само два пола, децата да се отглеждат от биологичните си родители и още много ''стари отживелици'' според атлантическите ценности! Пък е хубаво да ни отговориш защо зад океана и в някои западноевропейски ''културни и възпитани'' държави положението с вируса е такова?
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ми слагате минуси - потърсете в Гугъл. "Йозеф Менгеле", тази вещица мяза да му е внучка.
32
1
 
5
 
! Отговори
До25 преди 3 години
Световната пандемия е че има малко над 5 000 000 заразени и 66000 критични и почти 10 милиона оздравели.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важно е дали и другите край тебе, потеницални вирусоносители, носят маски.-------Ти самия не знаеш какво пишеш, някакъв буламач имаш в главата си.
30
0
 
4
 
! Отговори
До 26 преди 3 години
А жена ти колко взима, докато си на командировка?
29
5
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Така като я гледате тая на снимката, бихте ли и се доверили да ви лекува? На мене ми прилича на ши-мейл версия на доктор Менгеле.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Важно е дали и другите край тебе, потеницални вирусоносители, носят маски. Маските не са само да се пазиш ти, а най-вече да пазиш другите.
27
8
 
3
 
! Отговори
Dora преди 3 години
Vijda se, ot komentite, kolko, da veliki se misliat bg. Jitelite. Vijdat se i vsledstvie, ma tova rezultatite:mafia, bednost, prostotia.....Izbrah, da rabotia v druga evr.darjava, razikata v povedenieto i vsicko ostanalo e kosmiceska...BOLI ME OT PROSTOTIATA RODNA.
26
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Факт: в град без новозаразени в момента, са предлагани пари на близките на починал, за да го пишат корона. А_ ѝ_ с_и_к_ т_и_р.
25
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25Ходи се скрий някъде. Как ще спреш вирус с размер под микрон с маска или кърпа??? Как точно, още повече маски които можеш да купиш на всеки ъгъл?? Имаш ли логически отговор? Ти не разбрали, че целта на този вирОс е политическа??
24
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спазвайте правилата предписани,които са елементарни-маски,дистанция,хигиена като за елементарен вирус както ги спазиха други при първо съобщение за заразата не само заради глобите,които в някои държави не ги обявиха като неподходящи на всеобща пандемия световна при туй и с намесата на военните подразделения за защита с режим на провеждане контрамерки анулираха размножаването с разпространението му за да не се налага пристъпване към по сложния вариант на специална индивидуална самозащита по тип.
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да споменем, че този експерт е семеен лекар (ГП)Завършва Медицински университет София през 1986 г. Своята специалност Вътрешни болести придобива през 1994 г., а Обща медицина през 2001 г.АМА ЗАЩО ТАКА ЛЕКИНКО ГИ ПОДМИНАВАТЕ ТЕЗИ НЕЩА, РЕПОРТЕРИТЕ. Има огромна разлика от ВИРУСОЛОГ И ГП
22
3
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Ръст на заразените няма, има намаление на заразените. За последното денонощие 50 души повече са оздравели, отколкото са положителните проби. Освен това аз продължавам да нямам познат или познат на поснат, който да е болен от коронавирус. А инсче в затворени помещение ВСИЧКИ носят маски.
21
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво повишение бе , вече правите по 6000теста нормално е да откриете повече заразени, но процента на база тестове- заразени изобщо не се е увеличил, не мога да проумея на тия доктори плащат ли им да всяват паника ? Защото другото не го допускам да са толкова прости да не могат да пресметнат процента на заразени спрямо броя тестове а това е ИСТИНАТА защо се всява паника и същевременно се насажда омраза и гняв у хората, кой печели от тия простотий, ясно ми е че политиците
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е тренди тая докторица, се нея показват, напрао - медиен любимец!То не би реклама за морето, не би фалшификации! Даже сайтовете за прогнозата за времето са фалшифицирани.
19
11
 
1
 
! Отговори
Хахахаха преди 3 години
Най-тъжното нещо, което ни се е случило на българите е, че сме срещнали славяните!Спазвайте дистанция, не се събирайте ако няма нужда. Носете маски. И да ви чипират никой не е прелитал за вашите левове!