Лекарка, която работи на първа линия: Мечтая да прегърна близките си

Разтърсващата й изповед трогна стотици хора
25 юли 2020 07:40, Елка Василева
111
Лекарка, която работи на първа линия: Мечтая да прегърна близките си
Снимка: Facebook

Лекар от първата линия в битката с коронавируса направи разтърсваща изповед в социалните мрежи.

Д-р Сибила Маринова трогна стотици с разказа си за ситуацията през нейните очи.

Още по темата

Ето какво написа д-р Сибила Маринова в личния си профил във Facebook:

„Вечер, преди да заспя, си мечтая. Мечтая си сутрин да не се събуждам със свито сърце колко са болните и дали ще издържим. Мечтая си да мога да прегръщам близките си на вратата, когато се прибера от работа. Мечтая си да работя, облечена с цветния си екип, а не със скафандър, в който не се диша. Мечтая си след работа да взема душ и да облека красива рокля, за да отида с любимия на вечеря, а не да се простра капнала на дивана. Мечтая си да се смея както преди, а не да плача в колата си от безсилие пред непредвидимостта и пораженията от един вирус. Мечтая си болните да могат да дишат, а с тях и ние да си поемем дъх. Мечтая си. За да мога да заспя...“

Д-р Сибила Маринова е началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение на великотърновската болница „Д-р Стефан Черкезов“. Там лежат пациентите с коронавирус, които са в критично състояние и се нуждаят от реанимационно лечение, припомня „Монитор“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В началото на епидемията по света, вируса го нямаше в България. Приблизително до началото на месец май вируса беше само вносен. Идва заразения от чужбина и най-много да зарази някой от семейството си или друг близък. Мерки против това нямаше и заразата се разпространи.
74
4
 
14
 
! Отговори
брех преди 3 години
Колко хора с ковид има в нейното отделение?
73
14
 
18
 
! Отговори
Оффффф! преди 3 години
Много обича публиката д-р Сибила. От 3 месеца е мнооого активна във Фейсбук. Очевидно няма много работа, щом само пише сърцераздирателни есета, жалби до БЛС срещу Мангъра и всякакви други немедицински активности.
72
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ни занимавате с тези гербаджийка, която много иска да стане шеф на болницата и да си нареди копанката на държавната софра?
71
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Излишна драма.Милиони хора в България не могат да си позволят да отидат не ресторант защото нямат пари дори за чаша вино и салата и това е реалност а не драматична измислица.Единственото за което наистина и вярвам е че е под постоянно напрежение дали няма да се зарази и да умре..В София някакъв гений реши да махне едната мотриса на трамвай 22 за да се събират повече хора в едно малко вагонче.Разбирам усещането когато стадо роми започне да киха и кашля а ти си на 50 см от тях.С китайска маска.
70
7
 
6
 
! Отговори
Александър преди 3 години
В момент като този, на *** Фигурантът и Корнела, дъртата измамница, които искаха и още искат да бутнат странта в хаос, за да изпълнят разпоредбите на г-н Божков (Черепа) трябва да им горят яко ушите! Защото да искаш да се разпространи Ковид-19 с цел троите болни политики да се осъществят си е национално предателство и форма на типичен комунизъм. Което не ни изненадва, знаейки, е това са хора принадлежащи към партия, която взривява черкви и иска да присъедини България към Русия/СССР.
69
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло Мотафчиски, доло доло!
68
8
 
10
 
! Отговори
мъдрец преди 3 години
докторката е заблуден мозъкагитира за тансплантации,което е политика на малцината супер богаташида вземат чарковете на беднитеили за пари или толкова и е акъладъщеря и също е докторкатова съсловие поколение докторите са некадърнии по-алчни и безсърдечни и от политицитена такива изперкали жени не им се връзвайте
67
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво такива патриоти да работят за 750лв,ТРЯБВА ДА ИМА ПРОТЕСТ ОТ ВАС иначе глад.Всички болници на протест.
66
16
 
10
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Троловете от Позитано 20 още от самото начало на пандемията отричат съществуването на вируса за да хейтят правителството, но щом стане напечено червената върхушка не търчи при Мангъра да ги лекува ами бяга във ВМА или при лекари като д-р Сибила Маринова.
65
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре, лекарко, отиди на протеста и прегърни протестърите. Ама след работа както си с работното си облекло. Ше им кажеш, че ги подкрепяш и нема да се дърпат много, пък ти ще свършиш едно добро дело за намаляване на простотията сред човешката полулация...
64
2
 
17
 
! Отговори
Киро Х преди 3 години
Когато публикуваш нещо като новина а то е обикаляло интернет седмици, то това го обезценява като информация.
63
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А аз си мечтая да имаме НАЙ-СЕТНЕ управници, които да не прогонват лекарите и сестрите да работят в чужбина. Защото поради некадърно управление, кражби и далавери в здравеопазването, поради унизителните условия на труд и живот, останахме почти без лекари и сестри. Тогава тази лекарка и малцината останали нейни колеги няма да са така претоварени. Мечтая си аз, ама Ананиев, който успешно продължи съсипията на здравеопазването, го наградиха за добре свършена работа с нов пост...
62
6
 
37
 
! Отговори
Аман! преди 3 години
А какво ли да кажат колегите в детската онкохематология! Болни от рак деца, които лекуват с години, познават семействата им, болките, тревогите, стават им като част от семейството, а накрая им умират в ръцете.Това са герои. Тихи. Неподправени.Не са фалшиви фейсбук героини.
61
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Теодоре, коментирай лекарката, а не нашта простотия. Щото ставаме все по вече. Осъзнахме се с две думи.
60
11
 
7
 
! Отговори
Tеодор преди 3 години
Вашите коментери показват само едно,а то е,че простотията ви е безкрайна!
59
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази лекарка не се ли усети, че ще я бичуваме тук? Или си мисли, че ще и ръкопляскаме? Явно не е много умна, щом се мисли за героиня.
58
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А вечер преди деня за заплата, преди да заспи дали за това си мисли?
57
11
 
11
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Вие не вярвате на жената, ама и ние не ви вярваме, че сте бедни и живеете зле. Защо точно на вас трябва да вярваме ? :D
56
8
 
13
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Милата :( Благодаря Ви за усилията и жертвата!