Лекарка, която работи на първа линия: Мечтая да прегърна близките си

Разтърсващата й изповед трогна стотици хора
25 юли 2020 07:40, Елка Василева
111
Лекарка, която работи на първа линия: Мечтая да прегърна близките си
Снимка: Facebook

Лекар от първата линия в битката с коронавируса направи разтърсваща изповед в социалните мрежи.

Д-р Сибила Маринова трогна стотици с разказа си за ситуацията през нейните очи.

Още по темата

Ето какво написа д-р Сибила Маринова в личния си профил във Facebook:

„Вечер, преди да заспя, си мечтая. Мечтая си сутрин да не се събуждам със свито сърце колко са болните и дали ще издържим. Мечтая си да мога да прегръщам близките си на вратата, когато се прибера от работа. Мечтая си да работя, облечена с цветния си екип, а не със скафандър, в който не се диша. Мечтая си след работа да взема душ и да облека красива рокля, за да отида с любимия на вечеря, а не да се простра капнала на дивана. Мечтая си да се смея както преди, а не да плача в колата си от безсилие пред непредвидимостта и пораженията от един вирус. Мечтая си болните да могат да дишат, а с тях и ние да си поемем дъх. Мечтая си. За да мога да заспя...“

Д-р Сибила Маринова е началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение на великотърновската болница „Д-р Стефан Черкезов“. Там лежат пациентите с коронавирус, които са в критично състояние и се нуждаят от реанимационно лечение, припомня „Монитор“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така навремето идеализираха бай Тошо и си мислехме, че е герой. Пък то било пропаганда.
54
6
 
19
 
! Отговори
Аман! преди 3 години
Колко ли пък интензивни ковид болни има в Търново? Един? Двама?Подозирам,че към момента няма ни един, защото в цялата страна са около 30, 2/3 от които са в София.И защо е целият този хленч?Заради болни амбиции и жалко самоизтъкване на колежката.Пфу!
53
4
 
19
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Нали накрая ще се разпише срещу една петцифрена,а може и шестцифрена премия,за да е част от театъра!?Тия постановки и мелодрами са ми ясни!
52
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя е навсякъде със скафандър, за да засилва ефекта от трагичните и геройски постижения на лекарите. Пък и може да не е красавица, за това да се крие.
51
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре,че е вируса тая интригантка да стане известна
50
9
 
2
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Има лесно решение - забрана на всякакви с дръпнати очи в Европа, както и забрана за посещение на техните страни. За нула време ще изчезнат огромно количество зарази. 05414
49
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 49Лекарката даде Мангъров на етичната комисия и то без даже Мангъров да я е обвинил специално нея в нещо. Щом така се е засегнал от нещо в което не е лично обвинена си мисля че може да има някакви далавери покрой нея.
48
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 45: Да си я уважават. Ама лъже и преиграва. Това и е работата- да лекува. Като и тежи, да стане чистачка някъде.
47
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докторката никога не си показва лицето,дайте да и видим фейса. Когато направи подписката серщу Манъгров,се яви в сутрешния блок с маска,сега е пак със закрито лице. Крие ли се? Някой може да иска да и благодари лично като я срещне на улицата,за нерванта и тежка борба,която води.
46
12
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Червените *** сатанизират лекарската по старата и изпитана от тролската им централа рецепта приложена преди това към професор Мутафчийски и НОЩ. Ще им кажа само да не са толкова злобни, защото злобата отслабва имунитета и има опасност да станат пациенти на лекарската. Което разбира се, не им пожелавам в никакъв случай.
45
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези 80 % ***, които обвиняват лекарката........пожелавам ви от все сърце да и бъдете пациенти..........с месеци!!!
44
5
 
10
 
! Отговори
Мъка, мъка! преди 3 години
С мен трогнатите стават+1! Що за безотговорни хора са туй болните, да тормозят със страданията си тази светла жена? Не си мрът като хората от сепсиси, ракове и двустранни пневмонии, ами се заразяват със смъртоносни вируси? Само щото я мразят, си мисля аз...
43
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Аман!Явно се цели в шевски пост и затова е влязла в медиите.Медиите обичат драматични истории.
42
12
 
11
 
! Отговори
do 40 преди 3 години
Няма много кандидати за шефове на отделения в болници след 6-тия по големина град. Преди да напишеш глупост помисли, ако можеш или поне провери. Д-р Сибила Маринова е уважаван лекар у нас и в чужбина, би ти завряла оставката си да не казвам къде
41
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мАнгъра да и стане пациент.....хи хи.
40
10
 
13
 
! Отговори
лекар преди 3 години
Непочтена кариеристка .Шета в медийте с мелодрамни изказвания.Не се приема насериозно в лекарските среди въпреки безкрайните интервюта и репортажи ,в които е главен герой.
39
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ходи в Сащ. Там плащат по 100 долара на час за доктор лекуващ коронавируса.Ама там нямя да има измами както тука в България с източването на касата и затова си седи в България
38
12
 
15
 
! Отговори
Аман! преди 3 години
Абе писна ми от такива моралисти. Тая специално е хиперактивна във Фейсбук. Поредният й сълзлив изблик. Да се чуди човек как от толкова много виртуална активност й остава време да се грижи за пациентите си.Жената обаче е амбициозна. Ще става шеф на болницата, но идват и избори, та се надява и на повече.И моята жена работи с коронавируса. Друга колежка е у дома си, под карантина с ковид. Не са опищели света с личните си тегоби.
37
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който има две гънки или познава лекар, ще разбере, каква грона подигравка с всички (вероятно 100 пъти повече) тежко болни пациенти е това. Жената цели нещо с това. След ГЕРБ вероятно няма да е на този пост. Преди ГЕРБ не е била на този пост.
36
16
 
11
 
! Отговори
До 38 преди 3 години
Не си доктор. Не се излагай.