Лицата на протеста: Да блокираш кръстовище с книга

С "Винету" в ръка на една от горещите точки на протеста
Обновена: 25 юли 2020 22:30 | 25 юли 2020 22:11, Веселина Йорданова
177

Решихме да Ви покажем човека, който блокира движението на ключово кръстовище, за да прочете "Винету" в знак на протест. Анастас избира нестандартен начин да потърси промяната и има свой прочит на ситуацията в държавата.

"Искаш да убиеш приятеля на Винету? Тези ли думи или пък острият горд поглед на стария скаут предизвикаха желаното въздействие. Индианецът отпусна ръка, той приближи уста до ухото на Одет и заплаши - мълчи", прочете откъс от книгата Анастас.

"Аз самият съм я чел само като дете и в настоящия момент откривам, че точно като Библията мога да отворя на всяко място и това, което ще прочета, ще бъде съотносимо към настоящия момент", каза Анастас Гьоков за Bulgaria ON AIR.

Затова Анастас сяда с ''Винету'' в ръка на една от горещите точки на протеста. Казва, че това е неговият начин да опише политическата картина в страната.

Недоволството той намира за обяснимо след прекалено дългото търпение на хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още по темата: протесткнига
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на президента. Наруши Конституцията. Само НС може да иска оставка на Министър-председателя, само ВСС може да иска оставка на ГП. Недопустимо е държ.глава да отправя обиди срещу съдебната власт. КС ще ги отчете.
122
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пред краза всички са равни.
121
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е тумбака на протеста- лице не сме видели
120
1
 
3
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
Зевзеци всякакви.Важно е сеир да има.Като онези коментиращи на селски събор.При това хубаво ядене и пиене да има кой да запали на попа къщата , хубав сеир ще стане....
119
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да работиш ЦЯЛ ден и да висиш с часове на кръстовището, докато НЯКОЙ се забавлява,ТАКСИМЕТРОВИ ШОФЬОРИ остават без приходи/ изплащат лизинг/ ДАНО НЕ ИЗГЪРМЯТ БУШОНИТЕ НА ПОТЪРПЕВШИТЕ! ВСИЧКИ СМЕ СВОБОДНИ ДА СПАЗВАМЕ ПРАВИЛАТА И ДА НЕ ПРЕЧИМ НА ДРУГИТЕ. ПРОТЕСТИРАЙТЕ!БЕЗ ТОВА ДА Е ЗА СМЕТКА НА ДРУГИТЕ.
118
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За кръстовището не знам,ама като стои на течението, ще го хване дископатията, та няма да си отблокира прешлените до Коледа
117
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винету пише на подвързията, ама вътре може да има и порно списание, щото дядката се хилеше много особено като пипа страниците.
116
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е лицето? Виждаме само д...о.
115
1
 
2
 
! Отговори
до 114 преди 3 години
да остане партиецдруг пътАко не плащаш членски внос за срок, определен отУстава им, се самоизключваш. 3 месеца ли е или другоНе може да си вечен партиец, ако не плащаш членски внос си аут.То по тая логика и починали хора ще са членове на партията им.Комсомолът не го коментирам,защото беше задължително членството там. Иначе не ти приемаха документите за прием във ВУЗ по принцип. така че всички започнали да учат във висшите училища преди 10 ноември са били комсомолски членове задължително
114
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВЕЧЕ 20 ДНИ размишлявам: 1.ЩЕШЕ ДА Е СПОКОЙНО, АКО НИКОЙ НЕ БЕШЕ ПОВДИГНАЛ ВЪПРОСА ЗА ЕДИН ПРОБЛЕМ С ДВЕ ЗАПЛАТИ/ И ПРЕДИ СА ВРЕЖДАНИ СЪПРУГИ И ЛЮБОВНИЦИ, ДАЖЕ В СТАРИТЕ ДЕМОКРАЦИИ/2.РУСНАЦИТЕ си шетат и нареждат в БГ от 100Г.ДАЖЕ РЕШЕТНИКОВ ГО ЗАЯВИ ЧИСТОСЪРДЕЧНО, А РУСКИЯ ПАТРИАРХ ТРОПА ПО МАСАТА И ПРЕЗИДЕНТА СВИВА УШИ като ученик. ДОГАН Е БИЛ С НДСВ,БСП СДС и никой не е излизал да недоволстват? Всичко което беше нормално стана ненормално .ГЕШЕВ ПОДГОНИ НЕНОРМАЛНОТО А НИ ПОДГОНИХМЕ ГЕШЕВ?
113
1
 
0
 
! Отговори
Хаджи Генчо преди 3 години
към 112. Както е обичайно за нашия форум, вместо аргументи се хвърлят в пространството, в уличен стил, разни теории. Твоят коментар е един от малкото, който бих подкрепил. Поздрав!
112
1
 
6
 
! Отговори
Странджата преди 3 години
Фигуранта го чака съд за държавна измяна за това са тия площадни писъци!
111
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 128Тъпчо, всички ни вкарваха в комсомола без да ни питат още от 9ти клас. А зубрачите и децата на учителите ставаха секретари.Това, което посочваш изобщо не е нито аргумент нито критерий.
110
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов - един от най-младите комунисти в България (член на БКП още на 18-годишна възраст), комсомолски секретар и член на БКП, майор от УБО, отгледан от полковник от МВР, напуснал системата на МВР в зората на 90-те години, за да остане партиец
109
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Платена работа и аз не искам бат боико но дали ще има избори след 3 или 6 месеца се тая. Едно служебно правителство е най-лошият вариант.
108
1
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
А иначе Наско протестира срещу корупцията!
107
2
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
заявлението на Гьоков, че иска да работи директно с тях, като напълно пренебрегва представителя им в България. Това писмо, получено още в първите дни, в които е назначен Гьоков, е ясен знак за корупционни практики и интереси. Той се е опитал да ги убеди да не работят с техните представители в България, а с фирмата, в която той е работил, преди да стане член на УС, макар и не на трудов договор. Това е фирмата, която е оборудвала нюзрума на БНТ за милиони левове, а техниката им вместо до икономии, води до преразход заради едновременното използване на цифров и аналогов монтаж.
106
2
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
През септември 2010 г. в УС на БНТ е назначен Атанас Гьоков, който трябва да отговаря за цифровизацията заради големия опит, който има в тази сфера. До този момент Гьоков е бил консултант на UVT, фирма дистрибутор на професионална и полупрофесионална техника за кино и телевизия. Първото, което прави като новоизбран член на управителния съвет, е да отиде на изложението за телевизионна техника в Амстердам. След изложението Вяра Анкова, генерален директор получава писмо от английската фирма Солид стейт лоджик, доставчик на техническо оборудване, в което те изразяват недоумението си от заявлениет
105
3
 
8
 
! Отговори
Антипротестиращ преди 3 години
Нормални Софиянци тия Радеви *** само саксии от балконите ще ги вразумят! Не разчитане на монахините в униформи. То е казано на зло куче зъл прът
104
5
 
12
 
! Отговори
Работещ преди 3 години
Като искат да се правят на *** това си е техен проблем. Ама да се опитват да ми налагат възгледите си, блокирайки движението - тук няма да се разберем. Полицията да поработи малко за парите които им плащаме и да осигури обществен ред и проходимост на пътищата. А на който му е очевидно скучно и върши глупости - 30 дни принудителен, безвъзмезден и обществено полезен труд ще го вразумят.