Лицата на протеста: Да блокираш кръстовище с книга

С "Винету" в ръка на една от горещите точки на протеста
Обновена: 25 юли 2020 22:30 | 25 юли 2020 22:11, Веселина Йорданова
177

Решихме да Ви покажем човека, който блокира движението на ключово кръстовище, за да прочете "Винету" в знак на протест. Анастас избира нестандартен начин да потърси промяната и има свой прочит на ситуацията в държавата.

"Искаш да убиеш приятеля на Винету? Тези ли думи или пък острият горд поглед на стария скаут предизвикаха желаното въздействие. Индианецът отпусна ръка, той приближи уста до ухото на Одет и заплаши - мълчи", прочете откъс от книгата Анастас.

"Аз самият съм я чел само като дете и в настоящия момент откривам, че точно като Библията мога да отворя на всяко място и това, което ще прочета, ще бъде съотносимо към настоящия момент", каза Анастас Гьоков за Bulgaria ON AIR.

Затова Анастас сяда с ''Винету'' в ръка на една от горещите точки на протеста. Казва, че това е неговият начин да опише политическата картина в страната.

Недоволството той намира за обяснимо след прекалено дългото търпение на хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още по темата: протесткнига
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
16
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Книга, столче и шапка не предполагат спонтанност а добре обмислена, подготовка за участие в протеста. Личи си, че Наско е професионален протестър с дълъг стаж. Дано Божков му плаща и осигуровките.
102
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че Зайчарника на Фигуранта чу от Борисов за "Винеу", че те и тази книга не са чели, а най-много да са гледали филма.Те, освен лозунгите на червената русофилска Мафия не са чели и освен лъжите на Радев не чуват.Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант
101
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прочетох коментарите против Президента, вижда се къде ви стяга чепика, Радев бил руско назначение, можел да обяви военно положение и щял да бъде съден. Безпристрастният поглед на ситуацията казва друго. Записа на ББ не на РР се оказа истински (според американска експертиза). Това първо. Второ ББ плати едни милиарди, за един проект на един самолет, който е на чертожната дъска. С други думи самолет може и да няма, по много причини, политически, но най-вече технически, изпитанията, ще са за наша сметка а дали, ще са успешни? Ето това е за Съд. Шведският самолет, вече щеше да е тук на бойно дежурс
100
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестиращите добре знаят, че мутрата няма да падне лесно и си пестят силите. Днес са по-малко заради дъжда, но съвсем не са се примирили. Така че протестите ще продължат, а страхливата и нагла мутра колкото и да протака скоро ще подаде оставка.
99
6
 
17
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен...... Президент Р. Радев, той е Лидера,..... Първо "Радев - президент" звучи като кратък виц от типа "Арменец - миньор". И второ недоразумението от Дондуков 2 може да бъде припознато като лидер единствено ниско интелигентна и озверяла от злоба тълпа.
98
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама тоя държи книгата наопаки.
97
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прочетох няколко коментара, че нямало лидер, явно това е някаква опорка на ББ (еврошкафа) и Севдето с палат за 1 милион. Затова, ще кажа следното: Народа се е произнесъл на Мажоритарен избор, кой да управлява по време на война или Парламентарна криза. Това е действащият в момента Президент Р. Радев, той е Лидера, който не знам, защо търсите и не намирате!
96
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе къде се скри страхливата Банкянска мишка?
95
3
 
16
 
! Отговори
Делия преди 3 години
Това са протести организирани и платени от Черепа, с пряк ръководител Радев. Това е голата истина в едно изречение.
94
9
 
3
 
! Отговори
ПРОКУРОРО преди 3 години
РЕДНО Е ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО, КОЕТО Е ПРЕСТЪПНО, ДА ОТИДЕ НА СЪД. ДА ГИ ПРАТЯТ КОЛЕКТИВНО В ЗАТВОРА. ТАМ ДА СЕ ОПРАВДАВАТ КОЙ Е ПО-ПО-НАЙ- ВИНОВЕН !!! ТАМ Е МЯСТОТО НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ !
93
3
 
14
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Защо не покажете истинското лице на протеста - озверялата тълпа пред БНТ, която замеряше с кенчета Дариткова и Нинова и ги наричаше ку***?
92
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов освен неграмотен е и ***, злобен и отмъстителен.Абсолютно фалшив герой, създаден от медиите на Пеевски.
91
6
 
6
 
! Отговори
До 118 преди 3 години
"Ще повярвам, че Гешев е с чисти помисли, когато...просне на асфалта на околовръсното ББ, Горанов и още куп други държавни служители за злоупотреби."_____Ако това е проблемът, защо тогава не протестирахте когато предишния главен прокурор не не свърши нищо? Сега този започва от някъде (от дебели мастити олигарси) и вие и не му давате да довърши. Много сте прозрачни за хора с претенции за интелигентност!
90
8
 
3
 
! Отговори
До 127 преди 3 години
Ами шестици - то се вижда, че не може да говори дори български.И да не забравяме, че мама му е била учителка у село Банкя, а тате, комунистическия милиционер го уреди да го приемат в Симеоново.
89
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми те гербавите не четат.Нали Вождът име Еднокнижник.
88
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наско, ако си толкова начетен, защо не извадиш твойте бележници и да ги сравним с тези на "Винету". Не знам защо си мисля, че ще се получи доста конфузна ситуация за теб и тези дето скандират "Винету", "Еднокнижника" и т.т. По ТВ-то гледах един от върлите критици на ББ с копие на бележниците на Борисов. Само шестици. И човека се чудеше защо се насажда това невярно твърдение. И защо не се опровергава.
87
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка - "какви ли ще бъдат задниците на протеста"За сега: с отпечатани жълти павета,по-късно: с отпечатъци от ритници!
86
4
 
10
 
! Отговори
сравнително преди 3 години
спрямо ТОЯ:Нормалните четат Винету около 60 год. по-рано.
85
3
 
12
 
! Отговори
учител преди 3 години
Този вече е стигнал до "Винету", бурно развитие.
84
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черепа да спи спокойно !Щом такива зевзеци като тоя охранения на снимката ще го "гонят".Добре че беше Гешев та го прати в "изгнание" в Дубай, а такива протестиращи и Фигуранта са се заели да го върнат на бял троянски кон !