ВМРО-младежи: Вчера Константинопол падна за втори път!

Острата реакция е в отговор на превръщането на „Св. София“ в джамия
Обновена: 25 юли 2020 13:28 | 25 юли 2020 12:56, Елка Василева
137
ВМРО-младежи: Вчера Константинопол падна за втори път!
Снимка: БГНЕС

Превръщането на „Св. София“ в джамия сложи ясната граница между цивилизациите. Политически Турция вече няма да признава географските граници и ще се бори за влияние във всяка страна, в която има дори и един мюсюлманин, а това означава цяла Европа.

Това се казва в позиция, публикувана във Facebook страницата на младежката организация на ВМРО - София вчера. Острата реакция на младите войводи идва като отговор на провокативното превръщане на емблемата „Св. София“ в джамия и напълно демонстративното присъствие на самия Ердоган на първата петъчна молитва. Освен като показен религиозен акт младежите виждат в това и показателен политически акт от страна на Турция, който трябва да получи остра осъдителна реакция от страна на Европа.

Време е Ердоганистка Турция веднъж завинаги да каже ясно, че не иска да е част от Европейския съюз, както ясно показа, че вече не е светска, а религиозна държава, се казва в позицията.

Още по темата

Ето и пълния текст на позицията на ВМРО Младежи – София във Facebook:
„Днес е траурен ден за Европейската цивилизация.

Въпреки че Хънтингтън я разделя на източноправославна и западна, днешното събитие ги обединява. Не само заради загубата на последната частица от Константинопол, а заради липсата на отговор, заради обръщането на бузата след звучния шамар от страна на Ердоган. Актът на превръщането на „Света София“ в джамия е неприемлив сам по себе си, но символиката, която носи, е стряскаща.

През 1934 г. статутът на храма е променен от „джамия“ в музей от тогавашното турско правителство, ясен знак, че страната ще премине през редица реформи, за да се отърси от варварското си минало. Страната започна да търси своето място в Европа и дори преговаряше за членство в ЕС.

На 1 юни 1453 г. в падналия Константинопол се провежда петъчната молитва в новата джамия. Лично султан Мехмед II присъства, за да демонстрира религиозната сила на мюсюлманската цивилизация и доминацията й над разединена християнска Европа.

Днес се проведе първата петъчна молитва в „Света София“. Президентът Ердоган цитира първата сура от Корана след спорната промяна на нейния статут от музей в действаща джамия.

Турция си направи сюнет на европейския континент. Европейският отзвук е подобен на онзи от 1453 г. Константинопол падна за втори път. С това свое действие Ердоган заяви, че Турция се отказва от това да бъде светска държава и вместо да се лута, за да намери място в европейската цивилизация, страната ще бъде лидер в мюсюлманската. Това е ясна декларация, че страната няма да бъде светска, а религиозна.

Политически Турция вече няма да признава географските граници и ще се бори за влияние във всяка страна, в която има дори и един мюсюлманин, а това означава цяла Европа. Докато Ататюрк реформира страната, за да се откаже от османското минало, то Ердоган го възстановява, а с действията си показва, че ще си служи и с методиката от времената, в които ориенталската страна е унижавала християнска Европа неведнъж.

И докато Европа се лута из политически противоречия, Константинопол отново се превръща в граница между две цивилизации. Липсата на ясен подход спрямо Турция в последните години само засилва надигащата се опасност.

Отговорът може да бъде само един: Турция никога не е била и няма да бъде Европа!“, се казва в позицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
13
 
12
 
! Отговори
Пича преди 3 години
За мен турците са много подли . Ние тука чак новини на турски имаме . Само баи Тошо ги беше оправил феновете!
106
6
 
13
 
! Отговори
Пича преди 3 години
Много подло от страна на ***! Това беше голям удар, недопустимо е ! Свършиха се джамиите та опря до св. София . Все едно сега да направим джамиите черкви .. Пълен ***
105
9
 
17
 
! Отговори
Странджата преди 3 години
ВМРО младежи турците са си на тяхна територия и ще си вият колкото си искат но сега има по важни неща у нас ! Не си пасувайте а вземете отношение срещу гамените наричащи се протестиращи !
104
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако някой си мисли, че след 1453г "Света София" е църква - жестоко се лъже, ако мисли, че Константинопол е паднал 2-ри път- силно е заблуден.Турците са си го превзели и ще правят на територията си каквото си искат, независимо дали на другите им харесва. И май те са наследниците на Византия, щото във Византия е имало ромеи, а не гърци, а преди тях са били елини и траки.
103
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не ги бива за нищо, крадат чуждото.
102
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тия продадоха Македония на албанците, албанският е вече официален там, могат да им лепнат и албанец за премиер, тръгнали да се правят на загрижени за "Константинопол". Ердоган тоя ход го прави да си върне на Тръмп за Йерусалим. Само че ония там са католици, православието им е трън.
101
7
 
15
 
! Отговори
Вальо преди 3 години
ердоган отваря ние затваряме!
100
7
 
8
 
! Отговори
Вальо преди 3 години
Щом той може ние не сме по глупави!!
99
11
 
12
 
! Отговори
Вальо преди 3 години
От утре баня бъшъ МУЗЕЙ!!!!!! Да видим какъ вой ще настъпи!
98
2
 
15
 
! Отговори
Иван Козарев–Балкан преди 3 години
До Митко 21 смВерно е, на "Росенец" немаше никой от въпросните "Патриоти", ни бача ви Валери, ни чичо Ви Каракачан, за Белата Златка, па да не говорим, той ся строи "православният национализъм";))) Парадоксът е, че един евреин, Христо Иванов, атакува Доган. Не, че евреите, не си падат по провокациите;)))
97
3
 
9
 
! Отговори
Хахах преди 3 години
До 116Чувал съм че е фен на малките печени прасенца. Сега в момента яде едно прасенце донесено от Сърбия и плаче за църквата Света София. Те ти патриоти
96
5
 
14
 
! Отговори
Митко 21 см преди 3 години
Баче ви Краси всеки ден яде по половин агне на чеверме и две оки отбрано вино, Мерцедес го вози, секретарки, шофьор. Е ще пуск а по някой популистки кьор фишек, да се връзват. Ало младежите - питайте баце Краси какво стана с двойните пенсии и заплати дето обещаваше, колко прегъна от паспорти и що се покри за Росенец. Верно ли Пеевски ви е шеф?
95
7
 
18
 
! Отговори
Не им се връзвайте преди 3 години
Вмро са мошеници и популисти. Обещаваха за техен митинг по 40 лв на човек, заведох 10 и нищо не ми дадоха
94
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма никаква изненада за църквата, Балканите знаят много добре какво е исляма - задължително строи джамии върху църкви, ама като не искате да учите историята така ви се полага. Всички сме задължени да учим за холокоста ама същите другари не разрешват да се учи 500г турско робство, преправят история, закони измислят да ни пращат в затвор ако не сме съгласни с изопачаването. И ВМРО поддържа тази линия на герб и все тая че някакви се обаждали. Защо крепите такава власт?? Герб управлява благодарение на вас и това няма да го забравим. ОСТАВКААААА!!!! СЕГААААА!!!!
93
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами и ние ще се борим с всяка страна дори и да има един християнин, нека се види толерастията на еворпа докъде ни докара. Щото меркел и макрон изпълняват нарежданията на демокрастолиберастите в сащ, само Тръмп има смелостта да застане на пътя им и те вият от злоба, ако Тръмп се пребори за втория мандат има шансове да изхвърлим либерастите и да тръгнем по правия път, ако не - жална ни майка - ислям ***, блм черни и некадърници, ще ги хрантутим и ще мълчим.
92
5
 
7
 
! Отговори
yyyy преди 3 години
ми падна благодарение на вас бе боклу'ци, нали сте в управлението и правителството ви мълчи и не гъква срещу престъпленията на ердоган. нали вие сте се надупили и не пускате кокала, крякате да си докарате гласове ама никой няма да ви се хване на лицемерието. Важно е правителството каква позиция има в което сте и вие и крепите такова правителство.
91
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"ВМРО-младежи: Вчера Константинопол падна за втори път!"Tия съжаляват, че е станало по-доброто нещо ли? Какво значи "падна"? Че е превзет от византийците е нещо супер положително в историята!
90
9
 
10
 
! Отговори
И.Б. преди 3 години
Моля Ви читатели, не се шашвайте от този факт. Той е от полза за обединяваща се Европа. Най-сетне стана ясно и за западните политици, че на Турция мястото е в Азия.
89
9
 
18
 
! Отговори
ЕЙ МИШОЦИ... преди 3 години
ЕРДО САМО ДО ВИ ПУСНЕ 1-2-МИЛИОНА МИГРАНТИ ....И ВЕДНАГА ЩЕ СМЕНИТЕ РЕЗБАТА ЗА ЕДНА НОЩ!ПИТАЙТЕ КОМУНИСТИТЕ , ЩОТО ВЕЧЕ ИМАТ ОПИТ В ПРЕБОЯДИСВАНЕТО ....ЩЕ ДОБИЯТ ОПИТ И В ОБРЯЗВАНЕТО!КОЛКО МУ Е.....ХА,ХА,ХААААААААААААА
88
0
 
7
 
! Отговори
Handel преди 3 години
"Острата реакция е в отговор на превръщането на Св. София в джамия"Абе зачудих е защо Ердоганя ми изглежда толкова отслабнал, пък то защо било...