Михаил Миков: Няма ясна лява алтернатива

Музиката на БСП трябва да бъде музика на солидарност, смята той
26 юли 2020 12:30, Ния Христова
38
Михаил Миков: Няма ясна лява алтернатива
Снимка: БГНЕС
"В тази обстановка на политеческо и обществено напрежение няма онази ясна лява алтернатива, която да дойде след дясно управление. БСП днес трябваше да стои здраво с идеите си и да заменитова управление с другото, което очакват хората". Това каза бившият лидер на БСП Михаил Миков в ефира на bTV. 
 
"Това дали Борисов ще си отиде днес, утре или след шест месеца, няма да отмени големия въпрос - какъв е тонът, който задава БСП. Музиката на БСП трябва да бъде музика на солидарност. Повече на социалистическата идея, отколкото на дребнавите заяждания", каза Миков. 
 
"За съжаление идеите, които предлагаме, не могат да спечелят обществен ресурс, който да даде подкрепа, която да ти позволи да реализираш тези идеи в управлението", допълни още Миков. 
 
Той смята искането за Велико народно събрание за "пълен абсурд". 
 
"Не може да се изпълни със съдържание действащата Конституция. Правова държава искат и днес протестиращите. Социална държава просто в България не се случи. Концентрацията на капитала, растящи неравенства. Всичко това е големият въпрос, който стои пред левицата като цяло", каза бившият лидер на БСП. 
 
За Бойко Борисов и начина му на управление миков смята, че той умее чисто човешки да създава симпатии. 
 
"Може би пък България е свикнала на такъв тип лидери. Когато човек се държи прекалено сериозно, тогава не получава разбиване. "Аз съм прост и вие сте прости" е проста схема за постигане на симпатии", коментира още Михаил Миков. 
 
"Смятам, че в момента той разбира, че има едно изчерпване на доверието с тези средства и търси други пътища. Да видим доколко ще е успешно", допълни още той. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Кой управлява в БСП преди 3 години
В ръководството на БСП мнозинството са млади хора. Корнелия Нинова пенсионира "вечните" депутати и въведе мандатност. Така стана обект на много атаки от "вечните" и от групата на Георги Гергов - стар приятел на Бойко, който получи от него 43 милиона държавни пари за една дупка в центъра на Варна, която си стои и досега.Така че алтернатива има. За да се отстрани ГЕРБ може да се наложи да се състави едно експертно правителство, а след това да управляват тези, които имат по-голяма подкрепа.
32
2
 
3
 
! Отговори
Ами Нинова? преди 3 години
Нинова да разкаже за славните си години като лидер на младежкото СДС и за приватизацията на Техноимпекс!
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента БСП негласно се ръководи от ГГ- Свинара, Г.Пирински и Анна Пиринска, Дъбов, Мерджанов, Г.Божинов , М.Миков и Кутев, Жаблянов, Добрев-син, Кр.Янков. А електоратът прогресивно намалява.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Мишо и сие с магарешки инат ще реализират идеята си да се сдружат с ГЕРБ, но електоратът на БСП ще изчезне.
29
0
 
8
 
! Отговори
Ле Нин преди 3 години
Този *** за какво реве. За още пиячка. Опуртюнист, и пачявра на Банкянската мутра.Нали го видяхме какво може и докъде докара партията.Какви гениални идеи произведе бе Миков. какви политкипрокара, докато беше шеф на парламента. И този е един *** сплескан видински .уйНа всички вас жалки *** и слуги на Бойкопесента ви е изпята. Стига си хленчил.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миков,Гергов и Станишев са Отровното трио на БСП.Пияния smatka ги беше стопил до 30 депутата и работата отиваше на закриване.Сега изобщо защо го канят и какво чакат да каже един шм,@ток.
27
5
 
4
 
! Отговори
Стефан преди 3 години
Абе пиянде, я кажи КОГА е имало в тази *** ИСТИНСКА ЛЯВА ПОЛИТИКА, и говоря за социалдемокрацията на Швеция, Дания, Норвегия, а НЕ РУСКАТА лява идея да диктуват и крадат, да убиват и лъжат хората че градят справедлив строй, само празни приказки и локуми от вас, вие сте ОЛИГАРСИТЕ на България,вие можехте да работите и развивате държавата по правилния начин, НО ИЗБРАХТЕ да крадете, да създадете мутрите, да правите заменки, кон за кокошка, да дадете власт и пари на една етническа партия.
26
5
 
9
 
! Отговори
Напъждане преди 3 години
Наздраве Мишонка! Ти на коя ракия си? На 5-тата? Нинова на всяка цена трябва да изрине колаборантите с ГЕРБ - Станушко,Мишонков,Бургиева,Янков,Гергов...и още поде 20 вечни амбъри. Едно 20-30 оядени муцуни от БСП години наред съсипват моралния авторитет на БСП.
25
6
 
6
 
! Отговори
Алекс2 преди 3 години
Всичкото лидер на БСП което що годе може да мисли Приватизаторката изрина от ръководството ама то нема лошо накрая ще загаси лампата като на Техноимпекса
24
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова трябва да изрине Станишев, Гергов, Миков, пирински,добрев цялата стара гвардия на ДС която управлява вече заедно с Мутрата Бойко и Дпс вече над 15 години
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешно е как БСП очевидно няма свестен PR. Колко хора от нея вече признаха, че партията е зле! А се предполага, че трябва да се изтъкват положителните качества. Селска партия сте и такава ще си останете!
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То Бойко не може да преброи откраднатите имоти на тия милионери.
21
12
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Мишо, пак ли си пиян бе? Публична тайна е, че си алкохолик... Всеки път, когато БКП/БСП е управлявала, държавата е била докарвана до фалит. Каква лява алтернатива търсиш, след като обрахте и ограбихте всичко, което можахте? Всички *** трябва да се скриете и да се надявате правосъдието да ви се размине!
20
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По негово време БСП имаше 30 депутата, сега са 80. Нинова им резна кранчето да са доживотни депутати и тия не я оставят на мира. С Гергов и Станишев са повече за ГЕРБ, даже искаха и коалиция да правят. Сега Борисов ги е активирал да плюят по Нинова. По им отива да са с Биков и Гърневски
19
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тоя е от червените стари муцуни като Гергов за които стига да не им се пречи да ла.пат няма значение кой е на власт.
18
6
 
12
 
! Отговори
хей Маркс преди 3 години
Напомняне: Комунизмът се проваля всеки път, когато се прилага
17
1
 
4
 
! Отговори
солидарност преди 3 години
*** с кого
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сат НСъчетанието на гласните "уа" или "оу" са се използвали в славянските езици, включително и в старобългарския език,като след време постепенно се преобразуват и остават само с по една гласна буква - а или о или ъ например: роутци - ръце или поунть - пътОт славянската дума "поунть" идва и старото наименование на Черно море - Понтийско море
15
3
 
12
 
! Отговори
Пунта Мара преди 3 години
Миков, нещо дружбата с чашката май ти си отразява зле!? Що не се пенсионираш и да си къркаш спокойно, вместо да даваш акъл? Видяхме те вече колко струваш, и че Корнела е с класи над теб!
14
1
 
1
 
! Отговори
sherlock преди 3 години
тогава не получава разбиване??!!??