Проф. Ралчев: Протестиращите не могат да бъдат яхнати

"Гражданското общество у нас вече е на един съвсем различен път"
26 юли 2020 12:05, Ния Христова
146
Проф. Ралчев: Протестиращите не могат да бъдат яхнати
Снимка: БГНЕС
"В момента протестиращите не могат да бъдат яхнати от нито една политическа сила. Има такива опити, но може и да се стигне до изненада. Каква ще бъде тя – предстои да видим". Това заяви експертът по националната сигурност ген.-майор проф. Румен Ралчев в ефира на NOVA.
 
"Гражданското общество у нас вече е на един съвсем различен път. Наблюдава се едно осъзнаване. Отделен въпрос е, че според определени анализатори има хора, които водят протеста. Ако някой обаче каже, че той може да управлява тълпата, то той лъже", каза още той.
Още по темата
 
"Няма гаранция, че натрупаната енергия на протеста в един момент няма да ескалира. Каквито и условности да се поставят от едната и от другата страна, винаги може в даден момент един определен субект да направи грешна преценка и това да катализира енергията на цялата тълпа", посочи Ралчев.
 
Според него в един момент протестиращите могат да се увлекат в една или друга посока, а това да доведе до фатални последици.
 
"Не трябва винаги да се счита, че полицията е краен арбитър. Време е да се започнат разширени разговори, защото неминуемо ще се стигне до сблъсък", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
2
 
! Отговори
Аман преди 3 години
Време е да ги тепат тия безделници !
124
0
 
0
 
! Отговори
при тамплиерите преди 3 години
До въпросителенТам раздават титли всякакви.
123
1
 
7
 
! Отговори
Ами , дааааа... преди 3 години
Яхнати и ...обезчестени публично!МНОГО Е ВЕРОЯТНО!!!
122
0
 
4
 
! Отговори
ганьо преди 3 години
Уф, гражданското общество вече било на нов път. Тази мантра колко пъти сме я слушали и преди.
121
1
 
2
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
А не може ли да стихне бе,"умник"? Както вече се случи през 2018.
120
3
 
5
 
! Отговори
Те вече са яхнати! преди 3 години
Но не от съвестта си, а от платени чобани! "Според него в един момент протестиращите могат да се увлекат в една или друга посока, а това да доведе до фатални последици." Ако не са организирани, как ще поемат в една посока, толкова ли са единомислещи? Такива като п.едала Хаджигенов ще ги яхнат. Славуца вече е яхнал половината! Младите са още шилета, но скоро ще станат овце!
119
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори отровното трио подкрепя БСП и Нинова, издигайки Манолова за кмет на София. Няма право никой да си присвоява протеста на хората. Радев е избран от всички нас,.дори ДПС го харесаха и го подкрепят. Само Радев може да обедини отново нацията
118
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лицето на протеста е президента Радев. То е ясно. Трябва да излизаме и да го подкрепяме срещу прокуратурата и нейните своеволия
117
0
 
6
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Май всеки вече може да си купи пагони на генерал ! Вчера срещнах един с явно изразен синдром на Даун , вървеше и се оглеждаше , пременен с генералска униформа. Да не е бил този генерал-майор, че и професор ?
116
0
 
3
 
! Отговори
Въпросчо преди 3 години
Този професор е станал и генерал-майор - добре , но той трябва да е гений , учил е толкова много , за да стане профвсор , но кога е воювал и къде , и с коя армия , че е станал и генерал -майор ????? Не можем да разберем той ли е гений, ние ли сме толкова прости.....?
115
0
 
3
 
! Отговори
Като видя проф. преди 3 години
Пред името на някой човек, се плаша каква специалност ще открия в статията. Лошо ми е. Това беше уважавана титла??
114
0
 
4
 
! Отговори
Хахахахах преди 3 години
"Професор" от Магнаурската школа... Другарите от УБО винаги са готови да дадат акъл на непросветените.
113
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не трябва винаги да се счита, че полицията е краен арбитър.за нашата не знам, но индийската определено го играе краен арбитър с големите тояги!Десетина индийци биха решили проблемите на т.н. протест.
112
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този генерал-професор да не е от съветниците на Големото Ухо бе :) Те там все разбирачи са се насъбрали. Наскоро и оня cмeшник Бойко Рашков го назначили за експерт по прикриване на престъпниците :)
111
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този професор или е сляп или е платен клакьор. Протестът не само е яхнат, Ами направо е оноден. Не ми е ясно какво очакват протестиращите, ако заменят олигархията със същата олигархия. Промяната в България не може да се случи с протест и метеж. Тя трябва първо да се случи в главите на хората, в начина им на живот, в стремежите им. Да, протестите са добър начин да се изразходи отрицателната енергия, но нищо повече.
110
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поинтересувайте се кои са в първите редици на протеста в Благоевград и сами ще си отговорите кои провокира ескалацията. Между другото цял град е отвратен и ще гласува против БСП и за оставка на президента.
109
1
 
7
 
! Отговори
Виц презеденка преди 3 години
Таман се накумихме с Корнела и Раднев да яхаме протеста, и тоя почна да врътка коремно след коремно, после требваше да ходим до Илиенци за синя рокла на Деса, после заръмя дъждец и протеста се разпадна. Имаше само един баскетболист с кукерски звънци, ама него го знаеме - Бойко му плати ходенето по Италия по-миналата година, такъв не яхам!
108
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
Не знам по какво си професор ,но явно от политика не разбираш. Защо вчера комунистите явно манифестираха в София.
107
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРОТЕСТИТЕ СА НА РАДЕВ И НЕГОВИЯТ СПОНСОР ЧЕРЕПА..ТЕ ТОРМОЗЯТ РАБОТЕЩИТЕ ХОРА, ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИТЕ СА ОТВРАТЕНИ И ПОГНУСЕНИ ОТ СЛУЧВАЩОТО СЕ.
106
1
 
9
 
! Отговори
въпросителен преди 3 години
Абе къде ги раздават на килограм генералски звания и титли за хабилитация? Искам искам и за да си понакупя. Генерал-майор професор .... майтап, като майор го наказаха в УБО, че прекъснал на Тато мероприятието с някаква кака в спалнята, майор се и уволни