Гешев: Протестите няма да попречат на работата ми

Приоритетите му са корупцията и битовата престъпност
28 юли 2020 11:32, Петя Славова
482
Гешев: Протестите няма да попречат на работата ми
Снимка: БГНЕС

"Протестите и политическите игри няма да попречат на работата ми." Това заяви главният прокурор Иван Гешев във Велики Преслав. 

Той е в региона на Шумен, където се провежда специализирана полицейска операция в три общини на територията на областта, свързана с битовата престъпност.

Пред журналисти Гешев подчерта, че за тази година неговите приоритети са елиминиране на битовата престъпност и борба с корупцията по високите етажи на властта.

По думите му, прокуратурата е отчела спад на кражбите на автомобили, както и на телефонните измами.

"Благодаря на колегите от МВР, защото заради извънредното положение ситуацията е много тежка. Въпреки трудностите работата продължава и се отчита спад на кражбите и грабежите.

Имаше дни, в които кражбите на автомобили бяха по 30 само в София. Днес има дни, в които в цялата страна няма нито една", отбеляза обвинител номер едно. Подобен бил случаят и с телефонните измами, като тази година те били 30, а броят им преди години бил огромен.

"Прокуратурата, заедно с партньорите от МВР, смята да намали до минимум битовата престъпност", обеща още главният прокурор и изрази готовност да направи отчет пред депутатите като изпрати писмо до Караянчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


482
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
337
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нагъл наглец с каскет!!! Този няма да си тръгне по лесния начин! Той има интерес да остане на службицата на всяка цена и да си продължи пъклените дела, за което му се плаща с милиони от чекмеджета и офшорки.
336
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев какъв е точно не знам, но като гледам кои са му приятели и кои го защитават...
335
13
 
9
 
! Отговори
Чочо преди 3 години
Една поговорка казва - Срамно е да си богат в бедна държава и беден в богата . Гешев погна тия дето им трябват тирове ако трябва да си натоварят кеша , а вие искате да го махнете , питам по каква логика ? Споменавате често едно хилаво чекмедже с пачки , което никак не е учудващо за един дългогодишен премиер , а ако някой го е виждал как краде да представи доказателства , та да ни светне и нас поддръжниците му . Б.Б може и да не е от най-начетените , но поне говори разбираемо , на човешки език .
334
5
 
7
 
! Отговори
МЕНКО преди 3 години
Много е хубаво Гешев за да е вярно!Все пак да попитам учтиво- вие какво работите?Да мяткате каскета,не е работа!Нито едно дело изкарано до край,а виновни и осъдени-няма!Ще пътувате,там откъдето сте дошли,барабар със Сийка и калинки!Вервай ми!
333
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"и борба с корупцията по високите етажи на властта."" .......... а еврата в чекмеджетата кога ще ги преброи?
332
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да искаш оствката, на най-ефективният прокур който сме имали в България. Що за гупост българска?
331
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами в случая и аз му плащам и не ме интересува на тебе дали ти харесва!Ако не беше ударил някой едри риби нямаше да знаете ,че има такъв човек в страната или още повече как се казва
330
2
 
5
 
! Отговори
до к.336 преди 3 години
Ти да не си прегрял от горещината или са те пуснали в градски отпуск от някоя психиатрия?! Чувал ли си израза съдебна власт, в която по принцип трябва да бъдат само съдиите, а прокурорите и следователите се намъкнаха с наглост и непукизъм? Как така прокурор ще отсъжда вместо съдия? Такова нещо го има само при господството на БиБи, разбирай ГЕРБ. След падането на ГЕРБ до няколко дни ще сменят глав.прокурор, а спецпрокуратурата ще се окаже излишна и ще последва патрона си.
329
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Невинен човек няма да избяга в Сърбия или Дубай за да го правиш има за какво да те осъдят
328
5
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Народа на какво основание му иска оставката нещо лично ли ги е засегнал защото не вярвам да защитават личните си интереси а по скоро на чужди хора бягащи от закона--------Личните ми интереси засяга, защото аз му плащам заплатата.
327
7
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Иван Гешев. Просто трябва да натиска повече подчинените си да си вършат съвестно работата за да не издишат после делата в съда поради пропуски в обвинението.------Какво да натиска и колко да натиска?Може с натискане да изкарат черното бяло и обратно? Нали делото стещу Божков той го води - когато човекът е невинен, как ще го изкараш виновен?
326
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народа на какво основание му иска оставката нещо лично ли ги е засегнал защото не вярвам да защитават личните си интереси а по скоро на чужди хора бягащи от закона
325
3
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
До Калеко АлекоЕстествено, то и с/у Кьовеши е имало същото брожение, но сега тя е Европейски главен прокурор--------Какво общо има мржду Кьовеши със спечелени дела и тия тоя милиционер, който повдига 18 обвинения, 11 000 страници и съдилищата не му признават нито едно от тях?
324
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те го плюят, а той си мисли, че дъжд вали...Стара българска поговорка...
323
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божее, хиляди млади хора, а не бесепари му искат оставката, а ИГ се прави на наивник и казва, че протестите не му пречат - на него и на спецпрокуратурата. Ама като свалят ИГ, с него да си отидат Падишаха и Цацаров които ни го лупнаха на главите. Гешев не е юрист, за какъвто се представя, а милиционер. Падишахът също е завършил ВМШ, но Цацаров е завършил ЮФ на СУ и да се чуди човек с какъв акъл го предложи и настояваше много за Каскета. Протестиращите трябва да добавят към ББ, ИГ и Цацаров.
322
2
 
2
 
! Отговори
До 344 преди 3 години
С принуда и натиск не може да се работи. Защото самата законност представлява своеобразен юридически израз на необходимостта, на полезността и наложителността от гледна точка в интерес на цялото общество и обективните интереси.
321
4
 
3
 
! Отговори
Аз съм "За" преди 3 години
Иван Гешев. Просто трябва да натиска повече подчинените си да си вършат съвестно работата за да не издишат после делата в съда поради пропуски в обвинението.Съзнавам че този човек работи срещу огромно съпротивление от страна на колегите си защото все някой е на някой човек, но трябва да бъде безкомпромисен към екипите доказващи вината. Не взети правилно проби, изгубени веществени доказателства, умишлено бавене на разследване за да може мазния олигарх да се укрие и да се отърве безнаказано!
320
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев, Лойко, Дебелян и Доган няма да си тръгнат доброволно. Трябва да им се помогне!
319
9
 
8
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 3 години
ГЕШЕВ Е ПОЗОР , БОРИСОФ ВЪВ ЗАТВОР!МУТРИ ВЪН!
318
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се върнат смъртните присъди и гешев, да има право да съди, без да минава през корумпираният съд!!!