Марияна Николова вярва: България - дестинация за безопасен туризъм

Новият министър с надежда август да е по-добър откъм туристи
Обновена: 28 юли 2020 10:05 | 28 юли 2020 10:05, Красимир Ангелов
86
Марияна Николова вярва: България - дестинация за безопасен туризъм
Снимка: БГНЕС

България е дестинация за безопасен и здравен туризъм, имаме чудесни условия и прекрасна природа, а много малко страни могат да се похвалят с това, обяви вицепремиерът и нов министър на туризма Марияна Николова пред БНТ.

Тя призна, че летният туристически сезон в момента има голям проблем.

Още по темата
"Прогнозираме, че август месец ще имаме повече туристи и разчитаме на това. Искам още веднъж да призова хората да изберат нашите курорти и нашите СПА хотели, а имаме и чудесни възможности за балнео туризъм и конгресния туризъм. Важно в момента е мярката за чартърните полети. Така туроператорите ще могат да водят чужди туристи", посочи Николова.

"Имам среща тази седмица с някои от ключовите посланици, включително предвиждам разговор с моя колега от Русия по отношение на руските туристи, които са ни много важни. Ние не сме предвидени от Русия като държава, която е с възможност за влизане. Ще направя тези разговори. Великобритания също е пазар, от който търпим загуби. В настоящия момента сме отворени за Великобритания, но щом гражданите се завърнат там, търпят карантина", добави тя.

Николова посочи, че още от първия си ден като министър е заявила какви са целите й в стратегически план. „Ще работя за подкрепа на бизнеса. Срещите, които започнах и ще довърша тази седмица, са в посока да има диалог, да чуя какво мислят хората от бизнеса, да видя какви са техните проблеми и да търсим конкретни решения. Вече сме изработили и конкретни мерки, посочи Николова.

По думите й една от новите мерки е предложение, което ще бъде внесено в Народното събрание, за намалената ставка на ДДС в размер на 9% за туроператорите и случайните превози. "Това е една чисто нова мярка, която предложих на коалиционния съвет, тя беше одобрена и подкрепена от бранша", посочи тя.

Николова отчете, че туристическият бранш е най-много засегнат от пандемията, която е на световно ниво. "Всяка държава на основата на контактите си и дипломатическите си отношения се справя с тези проблеми", каза още новият министър на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
5
 
! Отговори
komitataей преди 3 години
тя вярвала ,има си хас -мечтите са безплатни
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
реално Далавери Симеонов управлява туризма на страната чрез любовницата си. Това ако не е задкулисие, здраве му кажи! Очевидно е, че не виждат и не чуват протестите и продължават с далаверките и игричките си. Правят си каквото си искат и изобщо не ги интересува народа!
57
0
 
12
 
! Отговори
whatever преди 3 години
1. "Надяваме се, ще говорим, бля-бля" - същите клишета всеки ден и неща, ясни на всички, дори и без да сме министри.2. С тоя брой заразени, дето ги вадите всеки ден, надявай се да дойде някой турист. Вече сме в куп черни списъци, ако не си разбрала. Ама ти си чакай, де, Николова. И си представяй, че сме "безопасно място".3. "Имаме чудесни условия и прекрасна природа, а много малко страни могат да се похвалят с това" - я вземи отиди в чужбина да видиш преди да се изказваш като куха овца.
56
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същата калинка като Ангелкова. Единствената разлика е, че оная беше креатура на Пеевски, а тая е на Валери скрападжията. Иначе са като две капки боза.
55
1
 
3
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
...да се поощряват само почтените собственици на хотели, малкия и средния бизнес, ако изобщо го има!Ако го няма, някой трябва да го създаде! Не знам, ако се налага, внеси гърци да закупят имоти тук да развиват бизнес, но да е открит и на ниво.-------------------------------------------------------------------------------------------------------Има добри хазяи, които отдават стаи под наем на добри цени.Изключително малък бизнес.А гърци и др. тук, ще бъдат бързо изгонени от ДС мафията !!
54
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туристите посещават безопасните държави, в които има реални мерки против вируса, а България не е такава държава и туристи няма и няма да има.
53
0
 
16
 
! Отговори
гост преди 3 години
Не е по-различна от Ангелкова. Същите мантри.
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марияно ***! Вместо да си вярваш, вземи направи нещо за туризма!Този сезон е заминал, хич не се надявай на него!Трябва да мислиш как да се реформира целия туристически бизнес.Как да се хванат изкъсо мyтpите, как да се поощряват само почтените собственици на хотели, малкия и средния бизнес, ако изобщо го има!Ако го няма, някой трябва да го създаде! Не знам, ако се налага, внеси гърци да закупят имоти тук да развиват бизнес, но да е открит и на ниво.Но скоро няма да си министър и без това!
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази...май наистина си вярва.Единствено, по зле от тези, са техните избиратели.
50
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безопасен туризъм? В страна, в която всеки ден заразените стават все повече и повече? Точно защото отвориха дискотеки, нощни заведения, фитнеси и какво ли не, за да угодят едни мутри на други? Точно затова хората скандират: МУТРИ ВЪН!
49
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая Николова е по-зле и от Ангелкова! От трън, та на глог! От калонка на калинка!
48
0
 
9
 
! Отговори
АНТИ за Военен режим преди 3 години
С Николова смениха Николинка,Туризма иска кадри, НЕ калинки!Но с тези мижави заплати,ще имате на Кyковото Лято кадри ...
47
0
 
6
 
! Отговори
ибре курорте преди 3 години
А нЕкои щели да фалират на морето ...Дори и да е така, ще останат по-работливите !
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навреме се сетиха, ***. Докато влезе в сила, ще е вече септември и сезонът ще си е отишъл.
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая мома не е ли разбрала, че сезона свърши ?
44
0
 
10
 
! Отговори
баче Кико преди 3 години
То и аз вярвях в Дедо Мраз едно време ама...
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на тази ги владее езиците, може да казва "торта Сахер", да носи торта Сахер, да реже торта Сахер, да опакова торта Сахер и тн
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пък аз си помислих, че е за безопасен секс.
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обаче какво CV е заформила госпожата, явно е изключително ценен кадър:-Директор на "Правно-нормативни дейности" в министерството на Земеделието и храните- била е в УС на държавен фонд Земеделие-работила в държавната агенция за метрологичен и технически надзор към министерството на икономиката- ръководител на отдел " Договорно-правен и правна защита" към НЕК- вицепремиер по икономическа и демографска политика- ръководител на комисията по виртуална сигурност- министър на туризма
40
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да де безопасен туризъм само дето сме в черния списък на половин Европа и българите които желаят да посетят дадена държава или трябва да покажат отрицателен тест, или да са 14 дни под карантина.