Ще има ли руски туристи по нашето Черноморие?

Николова към посланика: Добре сте дошли!
78
Ще има ли руски туристи по нашето Черноморие?
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Марияна Николова разговаря с видеовръзка с посланика на Русия Н. Пр. Анатолий Макаров за туризма между двете страни.

Европейският съюз се очаква да вземе решение в следващите дни дали ще включи Русия в списъка на държави извън Общността, с които може да отвори границите си.

“Надявам се Русия да отпадне от забранителния списък, като реципрочно Вие също да извадите България от забранителния списък за пътувания на руснаците”, подчерта в разговора вицепремиерът. Тя увери посланик Макаров, че Русия продължава да е сред най-важните пазари за българския туризъм и Министерството на туризма ще полага последователни усилия за гарантиране на най-добрите условия за гостите и туроператорите, предлагащи България като приоритетна дестинация.

Според Николова руските туристи са добре дошли по българското Черноморие през август и септември и след това в СПА и зимните курорти. 

Българските авиационни власти са потвърдили пред Росавиация готовността на националния превозвач “България ер” веднага да възстанови полетната си програма след получаване на разрешение от руска страна за възобновяване на международните полети до България.

Консулските служби на нашата страна в Руската Федерация също имат готовност да започнат оперативно работа по издаване на туристически визи при отваряне на границата с Русия, е станало ясно още в разговора, съобщиха от министерството.

Двете страни се договориха за организирането на българо-руски туристически форум в страната ни през последното тримесечие на 2020 г. Целта е да бъде посветен на оздравителния и балнеоложки туризъм след глобалната пандемия от COVID-19, като част от подписаната между Министерството на туризма и Федералната агенция по туризъм Програма за съвместни действия. В следващите дни се очаква вицепремиерът Николова да проведе конферентен разговор и с ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Руската Федерация Зарина Догузова.

За периода януари-май 2020 г. е отчетен спад от близо 60% на руските туристи в България спрямо същия период на миналата година. През 2019 г. в страната са пристигнали над 450 000 гости от Руската Федерация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
3
 
! Отговори
Веско преди 3 години
До Лично мнениеТочно Путин е бил. Преди 200 години са го построили Сочи руснаците и винаги си е бил техен.
51
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ба...си и злобните коментари! Само един българин може да е такъв злобар и нихилист! Значи най-накрая пак опряхме до руснаците!Обаче иначе не можем да ги трием! Ама и ние не струваме!
50
9
 
9
 
! Отговори
Лично мнение преди 3 години
Путин им присъедини Сочи,те там си ходят вече. Разбраха и те за тарикатлъците на мутрите и не им се идва вече.
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има ли туристи от Русия? Кога е нямало? Винаги ще има туристи от Русия.Други тъъъъъпи въпроси има ли?
48
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те са си тук. Туристи има. Собственик съм на къща, ваканционен имот в затворен комплекс в Созопол. 80% от съседите по другите къщи са руснаци и са си тук още от началото на лятото.
47
2
 
10
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Няма ,нямаааааа ! Викайте от USA ! Те са нашите нови братя !!!
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руски няма да има но Съветски в скоро време ще има с Калашници танкове и СУ 35 Пригответе си букети за да ги посрещнете и да им благодарите за освобождението от Оня с Пачките и Кюлчетата злато. И от Пренос Превоз на тока.
45
7
 
7
 
! Отговори
Такива преди 3 години
не ни трябват.
44
3
 
9
 
! Отговори
гост преди 3 години
Нямаш очи да каниш руснаци да почиват в българско. Току виж им лепнали обвинение в шпионаж или нещо друго .
43
4
 
8
 
! Отговори
Добро пожаловать! преди 3 години
Русия отчете днес общ брой на заразени - 820000. Мерси за извънредната ситуация, за ДДД-то, за заплахите и обидите към всички български граждани, за тормоза и ограниченията.Тая, валерковата *** спия, съвсем е разкована тарабите!
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За един ден на Хакидики,е видяна само една кола с БГ-номера.Същото както навсякъде.Да не мислите че в Испания е по-различно? Просто испанците са бизнесмени и знаят че колкото повече медийни оплаквания,толкова повече антиреклама,загуби и негативи.След лошият период почиващите ще се насочат към Испания,а оплакванията и жалбите по БГ медиите,само отвръщат хората за в бъдеще.И хотелиерите не са тези които реват най-много,а реват политиците които няма да могат да си напълнят джобовете подобаващо.
41
1
 
9
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
До Ани: Ти била ли си в Москва, Санкт Петербург ? Мегаполиси !
40
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НаскоНе можеш, защото не си виждал какви несретници са руските туристи и как се изолират на групички от заобикалящото ги. Иначе за гларусите по морето рускините са най-доброто: евтини като съветски чорпокащник.
39
1
 
6
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Урво,Урвооо...Август е ...Какъв сезон бълнуваш ?!!!!
38
15
 
4
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Не е точно така. Идвайки в България, руснаците получават добър пример. Виждат че не са център на света и когато се върнат в Русия се хвалят че са били в България.Така туризма е една инвестиция в съзнанието на тези хора.
37
9
 
1
 
! Отговори
НАВИ преди 3 години
Да,със сигурност в България ще има руски снайперисти,заради тръбата и алчната и ненаситна Бокова уста!
36
11
 
8
 
! Отговори
с божията помощ преди 3 години
Всъщност, благодарение на коронавирусът, България ще се освободи от зависимостта от руските туристи. Хотелиерите ще бъдат принудени да преминат към западни стандарти.Стига сме предлагали ефтини почивки на тези неблагодарници!
35
6
 
11
 
! Отговори
Наско преди 3 години
Не мога да разбера каква е разликата между руснаци , американци , китайци и други . Туриста си е турист и идва на почивка и харчи с колкото разполага , но тогава хотелите са пълни . Има заетост на населението и работа . Ама туристите не купували , какво да купят когато по сергиите се продават само *** и ментета , същите *** могат и в тяхните страни да си ги купят.
34
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не искаме руски танкисти !
33
3
 
10
 
! Отговори
Веско преди 3 години
До ПитащРеакцията ви е обяснима. Американски туристи, ако дойдат у нас ще са някакви екзотични пътешественици. Но аз разбирам иронията на въпроса по друг начин. Не конкретно за туристи, а обобщаващо, с какво въобще спомага САЩ за родната икономика освен двата ТЕЦа с незаконно държавно гарантирана цена на тока. Че и претенции имат, откъде да купуваме газ и самолети.