Туристическият бранш на протест пред Министерския съвет

Те настояват за изготвяне на кризисен план за подпомагане
Обновена: 28 юли 2020 07:25 | 28 юли 2020 07:25, Ния Христова
29
Туристическият бранш на протест пред Министерския съвет
Снимка: БГНЕС
Туроператори и туристически агенти днес ще излязат на протест пред Министерския съвет, за да изразят недоволството си от "пълното неглижиране от страна на правителството на проблемите им, възникнали вследствие на пандемията" от коронавирус. Това пише в съобщение до медиите от страна на Съвета на Обединение "Бъдеще за туризма", цитирано от БНР.
 
Протестиращите настояват за финансово оздравяване на сектора и за изготвяне на кризисен план за подпомагане, както и незабавно прилагане на грантови схеми и социални инвестиции под формата на безвъзмездна помощ за най-засегнатите сегменти, а това са туроператорите, които осъществяват изходящ туризъм и екскурзоводи. Тяхната дейност е спряна изцяло от началото на пандемията.
Още по темата
 
"Вземането на политически решения налага и поемането на икономическа отговорност, която очакваме от премиера за предотвратяване на масовите фалити на туроператори", заявяват от бранша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
10
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 3 години
Искаме пари!Искане пари!Ромите и китайците да бачкат
3
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой им е виновен на тия? Короната ли, кризата ли - ами не. Виновни са си сами, собствената им алчност ще им изяде главата. Барбарони, пържени картофи по 10 лв., бетон, чалгия, фекална вода - всички знаем защо не искаме да стъпим на нашето море. И ми е странно, че дори в тая криза, когато са реално заплашени с фалит, простите морски мутри продължават с дребните селски тарикатлъци - тук за химическо кенефче, там за паркинг, опа - и за барбарона такса. Парите не са важни, но е унизително и обидно
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко ми се губи къде е добавената стойност на туроператорите, че да ги подпомагат безвъзмездно. Подобно на нотариуси и агенти за недвижими имоти масовката са просто едни кърлежи.
1
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравейте, африканци! Летувайте с Банантурист и платите такса чекмедже!