28 станаха проверените приватизационни сделки

Сред тях са тези за "Арсенал", "Кремиковци", "Химко"
32
28 станаха проверените приватизационни сделки
Снимка: Pixabay

Във Върховната касационна прокуратура (ВКП) постъпиха материалите по следващите 14 приватизационни сделки, данните за които са проверени от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), съобщиха от ВКП.

Така общият брой на проверените приватизационни сделки вече достигна 28.

От ВКП посочват, че в края на месец януари 2020 г., след възлагане от главния прокурор, ДАНС започна извършването на мащабна проверка на приватизационния процес в България. Предмет на проверката са сключените приватизационни сделки и предприетите действия по осъществяването на следприватизационния контрол.

В резултат на извършените действия, първоначално до главния прокурор е изпратен доклад, съдържащ информация относно 14 приватизационни сделки, които се отнасят до приватизираните дружества с най-големи активи, а именно: „Арсенал“ ЕАД; "Асарел – Медет“ ЕАД; „Химко“ АД; „Кремиковци“ АД; „Нефтохим“ АД; „Промет“ ЕООД; „Соди“ ЕАД; „Сомат“ ЕАД; „ТЕЦ Бобов дол“ ЕАД; "Елаците - Мед“ ЕАД; „Параходство Български морски флот” ЕАД; "Плама“ АД; „БТК“ ЕАД; „Ремонт верижни машини“ ЕООД.

На база на предоставената информация прокурори от ВКП и Върховна административна прокуратура извършват анализ в три аспекта: наказателно-правен с оглед данни за извършени престъпления и възможностите за наказателно преследване, гражданско-правен с оглед основания за атакуване на сделките поради пороци при сключването им и административно-правен с оглед основания и възможности за оспорване на управленските актове в хода на приватизационния процес.

След приключване на работата на прокурорите обществеността ще бъде информирана за установеното и възможното предприемане на последващи действия, заявяват от Върховната касационна прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
13
 
7
 
! Отговори
Сержант преди 3 години
Управлява ни мафия.
8
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я, СЕГА РАЗБРАХ ЗАЩО НЯМА ЛЕВИ,НЯМА И ДЕСНИ А ВСИЧКИ СА БЕСНИ! БОЙКО БОРИСОВ МАЙ Е ПРИНЦИПАЛ НА ДАНС, ГЕШЕВ НА ПРОКУРАТУРАТА! БИНГО ! ВМЕСТО ДА ПОДКРЕПЯТ УСИЛИЕТО ЗА БОРБА С МУТРИТЕ БКП? ИМАМЕ НАСТОЯВАНЕ ЗА ОСТАВКИ ,СЕГА И ВЕДНАГА!
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега следва да им се пребиват пищялките на неверниците в демокрацията, лично другарят с каскета ще им ги троши с бухалката
6
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да попитам на колко от проверените сделки не е изтекъл давностният срок и, ако има такива какъв е смисъла на тези проверки освен имитация на дейност от страна на каскетите.
5
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корнело,затова ли цялата работа,***?Тежки години бяха при приватизацията с ОДС и Ванката,нали?Спече ли ти се л...то?Браво Гешев!
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До House M.D.На бърлгарски е, ама твоят не се зна от къде е!
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
25+ години и 7-8 правителства по-късно за някой от тея сделки ... АХахаха.Успех с "маскаренето"!
2
3
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
На език какъв в заглавието словоредът е?
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле, леле...Омазах се от кеф!Евала Каскет!