Ангел Кунчев: Доближаваме критичната точка на заразени в болница

Все по-млади хора са сред заразените с COVID-19 у нас
29 юли 2020 11:39, Ния Христова
158
Ангел Кунчев: Доближаваме критичната точка на заразени в болница
Снимка: БГНЕС
Последните няколко седмици се набюлдава подмладяване на заразените с COVID-19 у нас, рисковата група продължава да е същата - над 65 години и с придружаващи заболявания. Това заяви главният държавен инспектор д-р Ангел Кунчев пред bTV. 
 
"50 на 100 от новоизлезлите положителни и влизащи в болница са под 65 години. Все по-често срещаме случаи, не всички са тежки, със сериозна клиника на хора без придружаващи заболявания", каза Кунчев. 
 
Той подчерта, че все още се задържаме на 5% положителни проби. Кунчев добави, че все по-повече се доближаваме до критичната граница на хоспитализирани. Сега те са 699.
Още по темата
 
"Стигне ли 1000, ще затрудни системата, на отделни места, не навсякъде, все пак системата се справя, ако се запълни и резервът, ще създаде проблем това", обясни Кунчев. 
 
"Не мисля, че ще се върнат мерките през есента, би могло да се говори, ако има драстичен скок и системата не може да поеме болните", добави още главният държавен инспектор. 
 
Той е категоричен, че твърдението, че хората с коронавирус умират от придружаващи заболявания, а не от COVID-19, не е вярно. 
 
"Има наблюдения в "Пирогов" и Александровска, изводът е, че огромна част умират от усложненията на коронавируса, а не от придружаващи заболявания. Освен това английско проучване показва, че 92% от хората, което влизат с COVID-19, умират от него", изтъкна главният здравен инспектор. 
 
Кунчев заяви, че се наблюдава и повишаване на заразяването в офисите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
2
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 3 години
На тоя нещо взе да му липсва медийната слава и пак ходи да се обажда като черна станция, пък дано някъде го излъчат.Вместо да хване да свърши някаква работа! Тестовете по света са безплатни, а тук хората плащат луди пари на частни лаборатории и пак не могат да се доредят. Товя оправете, вместо да говорите глупости!
131
3
 
3
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
КунчЯв, искам да се бия с тебе. Ако ти победиш, има корона вирус. Ако аз победя, няма корона вирус. Съгласен ли си ?!
130
0
 
4
 
! Отговори
Асан преди 3 години
До С.Василеваеш па таа. Куту нема паре и шъ съ злекуваш с ракиъ. Млогу помага! Ако сакаш моъ и да не едеш. Демек диетъ. И тва помагало на нешту си там.Аде оди да са лекувъш. Азе съ ваксинирах вече.
129
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Върнете пътеката на 800 лева и ще намалеят рязко.
128
3
 
2
 
! Отговори
С.Василева преди 3 години
Искам да попитам какво общо имат наше лаборатории с искането на чуждите държави за влизането ни в тях с отр.корона. Какво общо имат. Това е условие на чуждите правителства. Като не искате да плащате стойте си тук. Баба ти все в Гърция е ходила. И без това не са заритали за нас. И понеже непрекъснато само плюете и обиждате пожелавам ви лично да се убедите в наличието на корона и дано да са останали здрави лекари и сестри да ви лекуват и да оздравеете.п
127
4
 
4
 
! Отговори
С.Василева преди 3 години
Боже каква простотия. Може би трябва да стане като в Италия или САЩ за да зацепите с тъпите си глави че корона има к е много опасен. Може би всички *** тука трябва лично да се разболеят или техни близки за да се осъзнаят. И на неграмотници те с мнение искам да питам,имате ли представа колко струва лечението на корона в болница. А имате ли понятие какво струва болен който е на апарат дни наред. Не 1200 а 5 пъти повече трябва да се дава.
126
3
 
2
 
! Отговори
Асан преди 3 години
Язе и мангърчету не мислиме баш така. Ниа ви казваме дека вирусе нема!И нема да си миъме ръцете и краката. Нема и да съ къпеме по-честу от 1 годинъ.И шъ видите дека шъ ви надживееме. Айшету носи фириже. Оти требва друга маскъ. Я сички да тургате фирижета и нема да ви фане ништу. Алах нема да даде.Айшету и тя куту вазе кълне вирусу и нема кфо да ни фане после.И викате дека сте умни Само Мангърчету, онаа дофторица от БКПту и ората дека сакаме БКП-ту сме умни. Другите са шашови.
125
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато хвърли топа,някой депутат министър,или милионерче ,тогава ще повярваме Кунчев
124
2
 
0
 
! Отговори
man преди 3 години
Какво да пия за да векувам? Много ми е важно да остана жив.
123
2
 
0
 
! Отговори
клъстера преди 3 години
Ти си само един бай туй:) ха сега нека ВИ
122
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше едни ЗЛАТЕНА, УЖАСЕНА, РАЗГНЕВЕНА, Убедена....ЛИПСВАТ МИ!Да не са карантинирани?......................Едва ли. По-скоро да са прибрани за специализирано лечение.
121
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ако беше само до бройката на леглата, бихме могли да си седим болни и по къщите. Кой ще се грижи за 40 000 болни, при положение, че самите лекари и сестри са болни? С коя апаратура и лекарства ще се грижат за тях? "-'-'-'-'-'Ами къде са ни лекарите и сестрите? Прогонени в чужбина, сигурно от "хубав" живот и "достойни" условия на работа. Къде са апаратурата и лекарствата? Потънали в бездънната яма на корупцията и некадърността в здраеопазването.Нали в системата се наливат милиарди. Къде са?!
120
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А вярно ли е, че в болниците лежат и безсимптомни?
119
8
 
10
 
! Отговори
Лондон преди 3 години
Абе Кунчев,как спиш спокойно бе човек?! Не сънуваш ли всичките хора на които им опрасти бизнеса и обърка животите само и само да се харесаш на тиквата бе? Спри се бе човек,не си слагай повече грехове на душата,че идва видовден и един ден ще плащаш за всички простотии,които сътвори!
118
3
 
4
 
! Отговори
До БХК преди 3 години
Ако беше само до бройката на леглата, бихме могли да си седим болни и по къщите. Кой ще се грижи за 40 000 болни, при положение, че самите лекари и сестри са болни? С коя апаратура и лекарства ще се грижат за тях? НЕ е трудно да се мисли малко под повърхността, но явно е по-лесно да се правим на всезнайковци и математици с прости уравнения.
117
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой няма да избяга от Страшния съд, но тоя ще е един от първите там.
116
2
 
8
 
! Отговори
ahhahahah преди 3 години
Целия щаб сте едни некомпетентни мишки без достойнство.Значи вие пуснахте хората да ходят където си искат, нарочно сте дали указания на РЗИ да няма никакви проверки за да пазите "ристорантити" и после ревете, че нямало места.Не ходя по протести ама тоя Кунчев и другия *** задължително оставки.Неможе да ми говориш по телевизията да се пазя и след 30мин да седнеш на Хепи в Бургас между 200 човека.Смешници
115
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извинете но кога ще имаме Ковид 20 ? - на Ковид 19 вече му мина модата и при него сложихме маски.А при Ковид 20 ще носим ли каски ?
114
1
 
12
 
! Отговори
БХК преди 3 години
Айде сега пак да кажеш как тъй ще се затрудни. В страната вие самите казахте , че имало 40 000 легла, затваряхте до преди няколко месеца болници, че имало твърде много. Сега при 1000!!!!!!! хоспитализирани щяла да прегрее системата. Нали точно вие казахте че са 4000 специалните легла, 1200 или 1400 интензивни с аспиратори легла. От които реално 40 са заети. Как така при 1000 ще затрудним ужасно системата? Всеки ден нова лъжа,за да вземете едни пари.А нас дето ни спряхте да работи щото ни затвори
113
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен16-18 години са живели защото постоянни войни с турците и гърците.